Ay bıktım bıktım

busra29

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2023
90
53
27
Yahu 1 ay önce kızım bitlenmişti bana da geçti neyse temizlendik biz kızımda vs kalmadı çok şükür şimdi bende hala sirke var bit yok ama sirkeler bir türlü gitmiyor napcam yahu ben. Eşim de bakıyo bişe yok diyo 1 gün tarıyorum hiç yok ikinci gün tarıyorum 2.3 tane canlı sirke çıkıyo hergün de yıkayıp tarıyorum o bit tarağıyla allah rızası için akıl verin çok sıkıldım bunaldım.

Bit ilacıyla saç yıkandıktan sonra bitlerden kurtulursunuz fakat sirkelerden (bit yumurtaları ) kurtulmuş olmazsınız. Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız.

Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir. Ardından ince tarak yardımıyla bitlerin saçlardan temizlenmesi gerekir.

*İnternetten alıntıdır.

Kız yaptım zaten gebeyim bit şampuanı kullanmam yasak 2.3günde birde sirkeli su yapıp 1 saat bekletiyorum.

Kız yaptım zaten gebeyim bit şampuanı kullanmam yasak 2.3günde birde sirkeli su yapıp 1 saat bekletiyorum.

Bir başka öneri: Saçta bit sirkesi olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.

Umarım işinize yarar. Sağlıkla gelsin bebeğiniz. Hayırlı olsun.

Çok normal. Benim de bitlendiğim dönemde bitler hemen tarakla geldi zaten böcek bildiğin ama sirkeleri tamamen arındırmam 2 3 haftayı buldu. Bit şampuanı ve sirke ikisini bir kullanın mutlaka, duştayken bekletin saçınızda çıkıca bit kovucu sıkabilirsiniz ve her gün yıkayın. Ben hiç çocukken bitlenmediğim için aklımın ucundan bile geçmedi kaşıntının bit olacağı sürekli kepek, kaşıntı şampuanları alıyorum doktora gidiyorum onlarda bakmıyor hiç düşünmediler en son annem fark etti. E uzun süre kafamda kalınca aşiret gibi aile kurmuşlar Canım çıktı benimde o yüzden strese girmeyin hiç sabredin.

Saçlarına saç maskesi yap konu sahibi, kil maskesi yapabilirsin, iyice kurur sonra durularsın. Saçlar için peeling temizleyiciler var, böyle saç derisini temizlemek, arındırmak için. Onlarda deriyi temizleyeceği için işe yarayabilir.

Şampuansız o yumurtalardan kurtulmak zor, saç tellerinin arasındakileri tarakla sürekli tarayarak temizleyeceksin.

Sirkeli su, zeytinyağ vs ıvır zıvır boşa deneme.

Saç düzleştirici sirkeleri yakıyor diye bir şey duymuştum ama tamamen kulaktan dolma yani. Deneyebilirsiniz belki.

Bit şampuanı kullandım mecbur bitler öyle gitti zaten. Yastık kılıflarımı 2 günde bir değiştirip 60derecede yıkıyorum birde havle desen kirli sepetine girmeden makineye giriyor. Saçları küt kestim öyle çok değil 2.3 tane çıkıp duruyor eşime göre hiç yok bu hafta sonu anneme gidcem 1 hafta sonra geri gelcem inşallah temizlenip gelirim. Ama şu saç maskesini deniyim. Kız birde bit tokası takıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…