• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ay ay ek gıda saatlik beslenme programı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
Selamlar.

6 aylık bir kızım var...ve bana böyle ay ay, haftalık hangi zaman diliminde ne tip besin verileceği ile ilgili bir acil TABLO lazım...neredeen bulabilirim acaba? yerimseniben

milupa.com.tr beslenme tablosu burdaki linkten 6-9 ay seçip bakabilirsin...afiyet olsun kuzucuğa...

ayın 15inde 6.ayına girecek. 15 gün önce verrmeye başladım ek gıda..emzirmeye devam ediyorum..ayrıca günde gündüz ve yatmadan mama veriyorum aptamil..

ben doktorumdan bir tane beslenme programı aldım..
ikindiz üzeri yogurt verecem ama....6.aylık bebeğime şimdiye kadar danoni ufak kutularda bulunan yogurdu veriyordum... ancak mayalı verecem artık

sütü nasıl alim? pastorize mi olacak? yoksa acık süt satan kişi var ondan mı alim? yogurt mayalama makinesi alsam mı? kullancığım süt nasıl olacak? kafam cok karışık.

Daha yeni başlıyorsunuz yani. Öncelikle sabır sabır sabır.
Deneyeceğiniz ek gıdayı mutlaka açken deneyin.
Danone hazır yoğurt vermeyin. Evde mayalayamıyorsanız babymix kullanın en son çare.
Gıdaları mutlaka sade verin. Sade yoğurt gibi.
!5 gün önce başladıysanız meyve de veriyor olmanız lazım. Meyve ve yoğurt da sorun yoksa öğün haline getirin.
Sabah kalkınca emzirin yada mama verin. 1 saat sonra meyve öğünü verin. Öğlen emzirin yada mama verin. Öğleden 2 saat sonra yoğurt verin.
Sonrasında emzirme ve mama.
Çorba başlayabilirsiniz yoğurt ve meyve de sorun yoksa. Patates ve havuç mesela. ıçine biraz un.
Çorbayı da öğlen öğünü yaparsınız.

sevgili irem&özge branşınla alakalı sanırım bebek programı benim de sorularım olucak eğer öyleyse.branşın nedir

ilginiz için cok teşekkürler. yanlız bir şey kafamı kemirip duruyor:
bebeğe yogurt vermek için
>>>> sütü nasıl alim? pastorize mi olacak? yoksa acık süt satan kişi var ondan mı alim?
>>>> içine 1 kaşık katacağımız yogurt normal bakkal yogurdu olur mu?
>>>> yogurt mayalama makinesi alsam mı? kullancığım süt nasıl olacak? kafam cok karışık.

canım bizim doktorumuz günlük sütten mayala demişti..hala da öyle yapıyorum...sek günlük sütle mayalıyorum...sütü ısıt..küçük serçe parmağın 2-3 sn kadar dayanabilecek sıcaklıkta olmalı...sonra taze bir yoğurttan mayala.. bakkal veya marketten alabilirsin..ben bebelac kavanozlarına mayalıyorum..1 çay kaşığı yetiyo maya için...

Eğer gerçekten güvenilir bir yer varsa yoğurt için normal süt alabilirsin.
Bakkal yoğurdu kullanman lazım yoksa kıvam tutmaz.
Yoğurt makinesi hiç kullanmadım. Önce kendin mayalamayı dene derim beceremezsen alırsın.

MaviEge
Canım branşım değil çocuk gelişimi ama çok kitap okuyup araştırma yaptım. Zaman zaman çok bilmiş muamelesi görsemde yardımcı olmaya çalışıyorum annelere.
Bende geçtim geçilen tüm dönemlerden çünkü.
Anlayacağın sadece anneyim.
Soruların varsa bir anne olarak cevaplayabilirim.

anladım irem&özge.benim bebeğim henüz 5 aylık ek gıdaya geçmedik daha.ben asistan yazınca branşın sandım.
bir gıdacı olarak ben de cevap vereyim,branşım çünkü.pastörize sütten yoğurt yapabilirsin tabiiki.ama güvendiğin bir yer varsa açık süt alabilirsin ama ben şahsen pek tavsiye etmiyorum.makine ben kullanıyorum sen de kullanabiliyorsan kullan.yapabiliyorsan önce kendin dene ama iremözgenin de dediği gibi.

bu yoğurt olayını hala tam anlamıyla kavramış değilim ya katı oluyor ya sıvı ya ekşi ya da tatlı. allahtan annem mayalıyorda canım kızım yiyebiliyor. utanıyorum çok. ama herkes de başka başka anlatıyor offf :(

bende tam tutturamadım bu yoğurt olayını.:sm_confused:

pastorize sütten yapıyorum ama yoğurt sünüyor. bu gidişle bebeğim ev yoğurdu yiyemiyecek. :1no2:

aynen bende beceriksizim bu konuda tutturamiyorum Allahtan Annelerimiz varrrrrrrrrrrrrrrrr
elleri dert görmesin annecigimin.

Back