- 15 Ocak 2013
- 760
- 873
-
- Konu Sahibi scrolllock
Dugunumde ve bebegim dogdugunda takilan tüm altinlarimi aldi, kartlarima borc yapti, bekarliginda yaptigi isle alakali hatalarindan kaynaklanan borclarini ben suan hamile halimle calisip ödemeye ugrasiyorum.kisacasi tazminat dava acabiliriz dedi avukat ama bunun icin senin evini terk etmemen gerekiyor dedi.hukukla ilgili az teorik bilgim vardır bir avukat değilim ama ''boşanma gerçekleşene kadar aynı evde yaşama'' zorunluluğunu avukatınız size ne gerekçeyle sundu?
bu bana biraz tuhaf geldi açıkçası
Dugunumde ve bebegim dogdugunda takilan tüm altinlarimi aldi, kartlarima borc yapti, bekarliginda yaptigi isle alakali hatalarindan kaynaklanan borclarini ben suan hamile halimle calisip ödemeye ugrasiyorum.kisacasi tazminat dava acabiliriz dedi avukat ama bunun icin senin evini terk etmemen gerekiyor dedi.
öz anne içinden gelmesede bir ufacık fiske vursa veya br sözle kızsa baba hemen müdahale ediyor..Avukattan geliyorum, çok yorgunum, hissizim.
Boşanma gerçekleşene kadar evimden ayrılmamamı söyledi.
Beni gözgöre göre boşluğa itti, böyle bi ortamda yaşamaya mecbur etti.
Adamın bi suçu yok, prosedür bu.
Prosedür diyor ki; haklı olabilmen için boşanma kararına kadar "çekeceksin, katlanacaksın"
Bitti.
2 gündür eşimle konuşmuyoruz.
Olay gecesi çocuğumun altını alırken sürekli karnımı tekmelediği için yavrucağım, bağırdım, bacağına bi şaplak attım. (hamileyim)
Normalde çocuğuma asla sesimi yükseltmediğimden, en ufak bi yüksek seste yaygarayı basıyor sağolsun.
Yine öyle yaptı, korktu ağladı.
Babası olacak adam bunu duyunca yanımıza gelip kıyametleri kopardı.
Senin "belanı .." den tut, benim çocuğuma vuracak kadın daha "anasının ... doğmadı" ya kadar..
Buraya yazarken bile o kadar utanıyorum ki..
Anlatırken bacaklarımda ki dermanın kesildiğini hissediyorum.
"Çocuklarım için katlanıyorum" klişesinin ne demek olduğunu idrak ediyorum her kelimede.
Elim kolum bağlanıyor, hiç bişey yapamıyorum, kendimi savunamıyorum, burnunu sürttüremiyorum, canını yakamıyorum.
Susuyorum, susup ağlıyorum.
O da odasına geçip, yatağına yatıp horul horul uyuyor.
Yorum yapmak için zahmet etmeyin, kendinizi yormayın.
Nitekim konunun yorumlanacak pek bi yanı kalmadı.
Sadece içimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Ve ben beni vazgeçirmemeleri için konuyu kimseye anlatamıyorum.
Evet turkiyede yasiyorum.
Oooo iyice sacmalamis. Ucret ne talep etti onu da merak ettim bak simdi. istanbul barosu dunyanin en buyuk barosu su anda. Tek avukat o degil. Bosanma davalarinda vekil- muvekkil arasindaki guven iliskisi ekstra onemlidir. Sizde iyi bir ozlenim birakmadiysa vekaletinizi vermeyin.Evet turkiyede yasiyorum.
Valla beni topa tutacaklar amaa icimden geceni yazmak istiyorum. Benim esimde cocuguma saplak atsa kufurun kralini ederdim cok net. Siz hamilesiniz anliyorum duygysalsiniz ama bende psikolojisi alt ust olmus antidepresanla ayakta duran bi anneyim. En en sinirli mutsuz animda dahi cocuguma sesimi yukseltmedim. Yani hamileligin arkasina siginmayin.Avukattan geliyorum, çok yorgunum, hissizim.
Boşanma gerçekleşene kadar evimden ayrılmamamı söyledi.
Beni gözgöre göre boşluğa itti, böyle bi ortamda yaşamaya mecbur etti.
Adamın bi suçu yok, prosedür bu.
Prosedür diyor ki; haklı olabilmen için boşanma kararına kadar "çekeceksin, katlanacaksın"
Bitti.
2 gündür eşimle konuşmuyoruz.
Olay gecesi çocuğumun altını alırken sürekli karnımı tekmelediği için yavrucağım, bağırdım, bacağına bi şaplak attım. (hamileyim)
Normalde çocuğuma asla sesimi yükseltmediğimden, en ufak bi yüksek seste yaygarayı basıyor sağolsun.
Yine öyle yaptı, korktu ağladı.
Babası olacak adam bunu duyunca yanımıza gelip kıyametleri kopardı.
Senin "belanı .." den tut, benim çocuğuma vuracak kadın daha "anasının ... doğmadı" ya kadar..
Buraya yazarken bile o kadar utanıyorum ki..
Anlatırken bacaklarımda ki dermanın kesildiğini hissediyorum.
"Çocuklarım için katlanıyorum" klişesinin ne demek olduğunu idrak ediyorum her kelimede.
Elim kolum bağlanıyor, hiç bişey yapamıyorum, kendimi savunamıyorum, burnunu sürttüremiyorum, canını yakamıyorum.
Susuyorum, susup ağlıyorum.
O da odasına geçip, yatağına yatıp horul horul uyuyor.
Yorum yapmak için zahmet etmeyin, kendinizi yormayın.
Nitekim konunun yorumlanacak pek bi yanı kalmadı.
Sadece içimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Ve ben beni vazgeçirmemeleri için konuyu kimseye anlatamıyorum.
Boşanmanın tek nedeni bu değil.Valla beni topa tutacaklar amaa icimden geceni yazmak istiyorum. Benim esimde cocuguma saplak atsa kufurun kralini ederdim cok net. Siz hamilesiniz anliyorum duygysalsiniz ama bende psikolojisi alt ust olmus antidepresanla ayakta duran bi anneyim. En en sinirli mutsuz animda dahi cocuguma sesimi yukseltmedim. Yani hamileligin arkasina siginmayin.
Hamileyim psikolojim bozuk cogumu dövdüm vurdum demedim zaten.hamile oldugumu belirtmemin sebebi cocugumun karnima tekmeler indirmesine neden tepki verdigimi aciklamak icindi.neticede karnimdakide benim cocugum di mi?Valla beni topa tutacaklar amaa icimden geceni yazmak istiyorum. Benim esimde cocuguma saplak atsa kufurun kralini ederdim cok net. Siz hamilesiniz anliyorum duygysalsiniz ama bende psikolojisi alt ust olmus antidepresanla ayakta duran bi anneyim. En en sinirli mutsuz animda dahi cocuguma sesimi yukseltmedim. Yani hamileligin arkasina siginmayin.
Dugunumde ve bebegim dogdugunda takilan tüm altinlarimi aldi, kartlarima borc yapti, bekarliginda yaptigi isle alakali hatalarindan kaynaklanan borclarini ben suan hamile halimle calisip ödemeye ugrasiyorum.kisacasi tazminat dava acabiliriz dedi avukat ama bunun icin senin evini terk etmemen gerekiyor dedi.
avukat demese bile siz karniniz burnunuzda,bide el kadar cocugunuzla nereye gideceksiniz.esiniz gitsin evden madem durum buraya kadar geldi..
bencede cikmayin evden,o ciksin gitsin.