How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Avukatlar bakabilir mi ne gibi haklarımız var?

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
459
402
33
Merhaba. Dayım, dedemin arsasının üstüne (dedemin evinin yanına )ev yaptı. Bize de danışmadılar. Hem dedemin hem nenemin rızası var diye bisey demedik. (Rızası var derken tapu dayımda degil
sadeve yapmasına yardim ettiler)Ama bu arsa üzerinde ne gibi haklarımız var . Dayım, neneme evin olduğu arsayı bana ver demiş. Nenem de kabul etmemiş.sadece haklarımızı öğrenmek istiyorum . Arsayı almak istesek yaptırdıkları evin maliyetini verip öyle alabilirmisiz diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Son düzenleme:
deden yaşadigi icin onlarin imzası yetmistir. bizde dede de yok nene de yok. onlarin arsaya ev yapmak icin yurtdışındaki mirasçılardan bile resmi onay kagidi aldirttik.
tabii bilen daha iyi bilir ama yasayan adamin bahçesine yapilan evde bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum . isterse yok pahasina satar, kumarda kaybeder. yine sizin hakkiniz yok.
miras ölünce başlar

deden yaşadigi icin onlarin imzası yetmistir. bizde dede de yok nene de yok. onlarin arsaya ev yapmak icin yurtdışındaki mirasçılardan bile resmi onay kagidi aldirttik.
tabii bilen daha iyi bilir ama yasayan adamin bahçesine yapilan evde bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum . isterse yok pahasina satar, kumarda kaybeder. yine sizin hakkiniz yok.
miras ölünce başlar
Dedem isitme engelli yani ne duyabiliyor ne de konusabiliyor . Nenem de kabul etmemiş böyle birseyi

Dedem isitme engelli yani ne duyabiliyor ne de konusabiliyor . Nenem de kabul etmemiş böyle birseyi
elbet cocuklariyla notere gitmislerdir. ben kazdim ev yaptim diye bir sey yok.
o evi yaparken mutlaka notere belediyeye gidip izinlerini beyan etmislerdir.
eger olmadığına eminsen şikayet et denetime gelsinler. hangi devirdeyiz kacak yapi yapacaklar?
arsayi devretme meselesinde de zaten kabul etmemisler. o yuzden mesele yok.

Hayir tapulu değil. Zaten dedemin kocaman bir arazisi var kendi evi de bu arazinin içinde. Oraya yaptı dayım evi
O zaman nene ve dededen biri sağ ise herşey onun. İkisi vefat halinde kalan mirasçıların hepsi o evi kabul etmez ise, ev dahil arsa bağ bahçe ağaç çiçek böcek hepsi mirascıların ortak malıdır.

miras ölünce başlar

Normal şartlarda öyle ancak burada çocuğu ev yaptırıyor o çocuksa üyenin annesi de çocuğu dava açsa hakkı olabilir sonuçta oğluda para vererek yaptırmadı

miras ölünce başlar
Siz lütfen yorum yapmayın 😀 okurken dehşete düştüm

Siz lütfen yorum yapmayın 😀 okurken dehşete düştüm
neden ki?
birinin bahcesine ev yaptirmak cok zor. bizim arsa tamamen dedemin saniyorduk dedemin kardeslerinin de az bir hissesi varmis. zaten dedemin kardeşleri hep ölmüş hepsinin sürü sepet cocuklari olmus mirascisi. amcalarim halalarim da sayica fazla. iclerinde vefat eden evlat var onun yerine mirascisi 3 tane cocugu... bu insanlardan bazilari yurtdışında, onlarin bu belgeyi alacagi sehre gidis yol parasi, herkesin noter masrafi ile ilk katin beton parasi esitti neredeyse😂
yani eğer konu sahinin annesinin en ufak bir hakki olsaydi coktan bir sekilde ikna edilip notere götürülmüştü o evin izni icin.
ama ana sağ, baba sağ. kolayca almistir izinleri.
kari koca sağken onlarin arsasindan çocukların hic payi olmaz ki . isterlerse satar ömürlerinin son yillarinda kübayi falan gezerler:) kim kime ne diyebilir? onlarin evi onlarin arsasi.
dedesi isterse ogluna satmis gibi de gosterebilir. onlar yasadigi sürece konu sahibinin annesi hicbir sey yapamaz. ha ne zaman vefat ederler o zaman hakkı dogar, avukat tutar miras malini kacirdiklarini belgeler falan bir sekilde hakkini alir. ama su an diyecek sözleri yok.
benim ailemin de evi, arabasi, arsasi var. yasadiklari sürece benim o evde ne hakkim olabilir ki?

Merhaba. Dayım, dedemin arsasının üstüne (dedemin evinin yanına )ev yaptı. Bize de danışmadılar. Hem dedemin hem nenemin rızası var diye bisey demedik. (Rızası var derken tapu dayımda degil
sadeve yapmasına yardim ettiler)Ama bu arsa üzerinde ne gibi haklarımız var . Dayım, neneme evin olduğu arsayı bana ver demiş. Nenem de kabul etmemiş.sadece haklarımızı öğrenmek istiyorum . Arsayı almak istesek yaptırdıkları evin maliyetini verip öyle alabilirmisiz diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
arazi değiniz arsa mı tarla mı? niteliği ne, ne kadar imar izni var?
dedenizin kendi evinni tapusu var mı?

hiç konunun uzmanı değilim ama bildiği kadarıyla
dayınızın yaptığı ev o evle bitişik mi? atıyorum 500 m2 arsa varsa 1/10 imar izni varsa ve dayınız imar izni kadar m2yi geçmeden ek gibi yaptıysa başka şey olur
tamamen ayrı müstakil bina yaptıysa ayrı olur

imar izni almadan kafasına göre mi yaptı?

arazi değiniz arsa mı tarla mı? niteliği ne, ne kadar imar izni var?
dedenizin kendi evinni tapusu var mı?

hiç konunun uzmanı değilim ama bildiği kadarıyla
dayınızın yaptığı ev o evle bitişik mi? atıyorum 500 m2 arsa varsa 1/10 imar izni varsa ve dayınız imar izni kadar m2yi geçmeden ek gibi yaptıysa başka şey olur
tamamen ayrı müstakil bina yaptıysa ayrı olur

imar izni almadan kafasına göre mi yaptı?
Evet evet nenemin evi ile bitişik.

Evet evet nenemin evi ile bitişik.
bakın gerçekten ben uzmanı değilim bu konunun ama

normalde imar izni çıkartmak çok zor, büyükşehir ise projenin teee ildeki belediyeden onay alması lazım

benim etraftan bildiğim duyduğum arsanın m2si çok küçük değilse bu izin işlerinin etrafını dolanmak için bu şekilde bitişik yapıyorlar yani aynı evmiş tadilat olmuş gibi bir mantığa çıkıyor.

ama bu durumda dedeniz öldükten sonra ne olur -sizin çarşı karışır o kesin de
dayınıza ayrı tapu çıkmaz şu durumda
çıkmayacağına göre de dedenizin evi normalde ne olacaksa yine o olur diye anlıyorum ben

Hayir tapulu değil. Zaten dedemin kocaman bir arazisi var kendi evi de bu arazinin içinde. Oraya yaptı dayım evi
yani kaçak bir yapi mi?
boyle seylere artik izin verilmiyor ya, yaptiranlar enayi mi daha ev baslamadan yuz ayri yerden izin aliyorlar. ayrica yeni deprem yonetmeligi var temele bakiyorlar, betondan parca aliyorlar vs vs. bunlarin hepsini atlamis oluyor gecekondu yaparak.
bence şikayet et, devletle ugrassinlar. hatta sen şikayet etme alakasiz birini sikayet ettir anlamasinlar:) köy yerinde yapılan şeyi çekemeyen, kiskanan çok olur. onlardan bjri sanarlar :)

yani kaçak bir yapi mi?
boyle seylere artik izin verilmiyor ya, yaptiranlar enayi mi daha ev baslamadan yuz ayri yerden izin aliyorlar. ayrica yeni deprem yonetmeligi var temele bakiyorlar, betondan parca aliyorlar vs vs. bunlarin hepsini atlamis oluyor gecekondu yaparak.
bence şikayet et, devletle ugrassinlar. hatta sen şikayet etme alakasiz birini sikayet ettir anlamasinlar:) köy yerinde yapılan şeyi çekemeyen, kiskanan çok olur. onlardan bjri sanarlar :)
oluyor köylerde ya
ha şikayet eden de olabilir evet, o konuda haklısın da şikayet eden olmazsa bir de ilçenin belli abileriyle filan aran iyiyse olur yani gayet
ben de biliyorum yakın tarihlerde yapanlar, malum siyasi yakınlıkları olan kişiler, hem de eski ev dökülürken onun belgeleriyle dubleks yaptılar, takla attırıp...abonelikler filan eskisinden devam ediyor.

Hiçbir şey yapamazsınız. Dede ve nene hayatta çünkü. Ama o eve çökmek yerine siz de ev yaptırın madem arsa çok büyük. İnsanlar neden böyle oldu ya anlamıyorum

Burasi arsa mi arazi mi?
Imar izni almislar mi?
Arsa olarak geciyorsa belediyeden belli bir imar bölgesi ayarlanmis olmasi gerekiyor. Yani yasal olarak evi yaptirdigini belediyeye bildirmesi, belediyenin de su sinirlar icerisine su kadar m², su kadar yükseklikte diyerek izin vermis olmasi gerekiyor, boyle islemler yapilmis mi?

Eger dayınız evin arsasini bana ver diye bir cumle kurduysa ev buyuk ihtimalle mustemilat olarak degerlendirelecektir, nene ve dedenizin olumu durumunda siz dahil tum mirascilarin o ev uzerinde hakki olacaktir.

Böyle bir durumda, ölümlerinin ardindan dayiniz buyuk ihtimalle izale-i suyu davasi acip, arsayi boldurup size arsanin parasini odemek durumunda kalacak.

Bu şartlarda dayınızin kendisine ait bir hakkı yok. Nene ile dede ölünce bütün mal varlığı tüm kardeşlere eşit oluyor. Yalniz sağlığında evin alanini dayınızin üzerine verirse dayiniza ait olur ama nene ve dede ölünce dava açabilir hak talep edebilirsiniz. Bir şartla hakkiniz olmaz dayınız noter eşliğinde satış bedelini babasina vererek üzerine tapuyu alırsa o zaman hakkiniz yok. Bedelsiz vekaletle satış gösterilirse tapuyu mahkeme yoluyla bozabilirsin.

Back