Avukat veya senet çek işlerinden anlayanlar lütfen bakabilir mi ? çok zor durumdayız

Oncelikle siz bu senetlerin fotokopisini almis olsaniz isiniz çok basit olurdu ki bu karsi tarafin senedi doldurmasi durumunda senette sonradan ekleme yapildigini ispat edebilirdiniz. Eger is tatlilikla hallolmayacak diyorsaniz bence içinizden hanginizin aile bu konularda daha bilincli ise haberdar edin konudan. Ogrenci olarak sizin korumasizliginizdan yaralanmak istemis kendisi. Ikinci olarak da baktiniz isi yokusa surecek siz baskin cikin ve senetlerinizi size iade etmezse o senetlerdeki tarihi vs. kendi doldurdugu icin evrakta sahtecilikten kendisini sikayet edeceginizi ayrica da vergi konusunda maliyeye sikayette bulunacaginizi söyleyin.

Oncelikle siz bu senetlerin fotokopisini almis olsaniz isiniz çok basit olurdu ki bu karsi tarafin senedi doldurmasi durumunda senette sonradan ekleme yapildigini ispat edebilirdiniz. Eger is tatlilikla hallolmayacak diyorsaniz bence içinizden hanginizin aile bu konularda daha bilincli ise haberdar edin konudan. Ogrenci olarak sizin korumasizliginizdan yaralanmak istemis kendisi. Ikinci olarak da baktiniz isi yokusa surecek siz baskin cikin ve senetlerinizi size iade etmezse o senetlerdeki tarihi vs. kendi doldurdugu icin evrakta sahtecilikten kendisini sikayet edeceginizi ayrica da vergi konusunda maliyeye sikayette bulunacaginizi söyleyin.

Kendisi ayni zamanda asagida market calistiriyor.Bir avukat demisti ki bize sizi o marketten alisverus yaptirmis olarak bile gosterebilir apartta kalmadiğınızı kanıtlamak için.Ailelerimiz tam olarak bilmiyor tatsizlik cıkmasın diye soylemedik henuz.Kiskirtmakta istemiyoruz eli kolu uzun bir adam.Sizce bunu en kolay yoldan nasıl halledebiliriz ? Çok teşekkür ederim bu arada.

Kendisi ayni zamanda asagida market calistiriyor.Bir avukat demisti ki bize sizi o marketten alisverus yaptirmis olarak bile gosterebilir apartta kalmadiğınızı kanıtlamak için.Ailelerimiz tam olarak bilmiyor tatsizlik cıkmasın diye soylemedik henuz.Kiskirtmakta istemiyoruz eli kolu uzun bir adam.Sizce bunu en kolay yoldan nasıl halledebiliriz ? Çok teşekkür ederim bu arada.

Bono sebepten bagimsiz bir kiymetli evraktır bu sebeple marketi olmasinin ve sizin apartta kalmanizin ispatina gerek yoktur. O bonoda sizin imzanizin bulunmasi yeterlidir. Ailelerinize haber vermek suan icin en dogrusu cunku bu kisi sizin bu korkunuzdan faydalaniyor. Ayrica sesinizi cikarmayip onumuzdeki sene de bu apartta kalsaniz adamin size senedi verecegi supheli. Senette de tarih yok, siz 1 sene daha kalirsiniz adam senede 2015 tarihi atarsa seneye senedi yeni vermis gibi olursunuz. Yani sizin düşünceleriniz cozum degil ailenize söylemek en mantiklisi.

canım ben de apartta kaldım imzaladığın o belge senet yerine geçer ayriyetten ay ay senette yapar bütün senetleri ödediğinde sana sözleşmeni verir yırtarsın ki başkasının eline geçerse senin için bile kötü sonuçlara neden olmasın.
eğer kendi yerinize birilerini bulursanız mutlaka o sözleşmeyi alın yoksa başınız çok ağrır
insanlara güven olmuyo malesef siz gene de dikkatli olun

Bence siz sene sonuna kadar sabredin ve sureniz dolup cikacaginiz zaman ya senedi ver ya da senjn hakkinda savciliga senette sahtecilik sucundan maliyeye de apartta ve matkette vergi kacirmaktan (ki kaciriyordur) sikayet ederiz diye tehdit edin. Baktiniz bunun bir etkisi olmadi ailelere haber edersiniz adamla konusup alirlar onlar senetleri.

Birinin bana yedibinlira borcu vardi senet yapmistim vermedi. Bende avukata verdim. Eve yolladik almadilar evraklari is yerine yolladik almadilar. En son muhtarliga birakildi ve otamatikman zorunlu olarak mahkeme acilmis oldu. Adamin uzerine bisey bulunamadi ama bekar oldugu icin birinci derece yakinlarina haciz gitti. Benim yyedibin oldumu sekizbinbesyuz. Megersem gecikme zammi denen bisey varmis. Yazik devlet babasinin arabasina el koydu 7 gun icinde parami odediler.

EK BİLGİ
((( Öcelikle sakin olun internette bilinçli yanlış bilgi verenler çok.. Yanlış bilgiyi genelde uygunsuz senet yaptıranlar yazıyor veya işbirlikçileri.
oreiro adı üyenin yorumu doğru değildir. Senet borçu kesinleşse dahi senetteki adı geçen kişiden başkasını ilgilendirmez.
İnternette benzer çok fazla sahte, taklit, uydurma, Aldatıcı yorumlar mevcut
Tanıdıklarınız tarafından önerilen Avukatlara başvurmaktan çekinmeyin. Alanında ilgili olanını bulun.

ŞİMDİ ASIL KONU

ÖZEL YURTTAN AYRILMAK Çıkmak İstiyorum

Aparttan AYRILMAK Çıkmak İstiyorum ne yapmalıyım senet vb.

Yapmış olduğunuz maddeli sözleşme (kira kontratı) varsa işiniz daha kolay. Sözleşmeniz yoksa da endişe etmeyin.

Bu durumda iki başlıca seçenek var

Sadece senettiniz mi var? Yoksa maddeli sözleşmede (Kira kontratı) yaptınız mı? Sözleşmenin içeriği de önemli ama genellikle değişmez.

Depozitonuzda ödenmediyse: 1) Ödemesini yaptığınız önceki ayların makbuzlarını, internetten ödüyorsanız dekontlarını. 2) Elinizde yaptığınız maddeli sözleşmenin örneği bulunuyorsa sözleşmeyi 3) Depozito için gerekli olan dilekçeyi de (Dilekçe örneğini araştırın) doldurup bu üç belgeyle Kaymakamlıklardaki Tüketici Hakem Heyetine başvura bilirisiniz,

Kaymakamlığa yapılan bu başvuru aynı zamanda sizin o daireyi boşalttığınızın, kullanmadığınızın belgelenmesidir dava açılma durumunda haklılığınızın ispatıdır. İçiniz Rahat Olsun.

Sözleşmem yok sadece senet var diyorsanız kökten çözüme geldik.

İhtarname

Öncellikle ayrılmak istediğinizi oradaki ilgili en üst yetkiliye bildirin ve senedinizi isteyin. Depozitonuzu almak istiyorsanız eşyalara zarar vermediğinize dair oradan tutanak isteyin. ( Diğer insanların haklarına önem vermeyen biri ise sizi sözleriyle korkutmaya çalışacaktır ) depozitonun üzerine yatmak için tutanak vermeye bilir, buna hiç aldırış etmeyin. (Bunu yapmaya zorunlu değilsiniz, birini bulmak) Yerinize birini bulma imkanınız varsa çevrenize sorarak internet üzerinden de yararlanarak yerinize birini bulabilirsiniz. Bulmadıysanız zaten bunu yapamaya zorunluda değilsiniz veya başkasının bulunmasını istemiyorlarsa eşyanızı alıp çıkın. Aşağıdaki 9 maddeye dikkat edin

1 )Binadan çıktığınız tarih.

2) Çıkmak için yetkiliyle konuştuğunuz tarih.

3) Çıkma nedeniniz.

4) Senette yazan, senetti yaptığınız tarih.

5) Senettin ne kadar tutarda olduğu.

6) Senette yazan her ayki ödeme tarihiniz.

7 Senette adı geçen alacaklı kişinin Adı soyadı ve Yurdun adı (o yerin adı).

8) Ayrıldığınız yerin açık adresi varsa oda numarası.

9) Sizin senette yazan bilgilerinizi de içeren

Bir ihtarname (İhtarname Örneğini Araştırın) yazın ( noterin kendiside ekstradan kimlik bilgilerinizi yazacaktır) noterden onaylatıp, noterden ayrıldığınız yere senette adı geçen alacaklı olana gönderin. Bunu yapmanız önemli bunu yaparsanız artık senet geçersiz duruma düşer. Düşük bir ihtimal ama dava açılırsa mahkemede net belgeniz olur. Artık endişelenmeyin. Bir miktar paranız gider ama işiniz garanti olur. İhtarname yazımı önemli dilekçeden farklıdır. Yazımını araştırın veya hukukla ilgili bilgisi olan birinden yardım isteyin.

Bilgiler avukattan alınmıştır.

Muhatabınıza bağlı depozitoyu alamama ihtimalinizde vardır.

Not: Ayrıldığınız tarihten önce borcunuz olmamalıdır önceki kira ödeme makbuzlarınızı da atmayın.

‘’’ Aslında şuada var ki senette okudum, kabul ettim gibi ibareler varsa ve siz kendi elinizle doldurmadıysanız zaten geçersizdir. Dava açılsa bile okutulmadığını, senet imzalatıldığını bilmediğinizi, ibareleri kendinizin doldurmadığını mahkemede bildirirseniz el yazısı uyuşmazlığından, zaten davayı açan senet sahibi davayı kaybeder ve tüm dava masrafları da kendisine kalır. Bu sebepten dava açmayacaklardır, kendinden emin sahte sözleriyle sizde baskı ve korku oluşturmaya çalışır hatta son çaresi olarak birkaç tanığı hukukçu varsa onlarla size resmi olmayan şekilde (tel. mektup gibi) hukuksal sözlerle baskı kurdurabilir dava açacağız der. (Açsınlar böylece kendi haksızlıklarını kendileri kanıtlar) tabi dava açmayacaklardır. Böyle bir durumda aldırış dahi etmeyin, muhatap olmayın, konuşmayın, telefonlarını açmayın bile rahatsız ederse o numarayı şikayet edebilirsiniz. ’’’ Diğer yandan en garantisi ihtarnamedir içinizde rahat olur.

Geçmiş borcunuz yoksa boşaltılan, kullanılmayan dairenin kirasını ödeme zorunluluğu olamaz. Ancak bu durumu yukarıda anlatılan şekilde belgelemelisiniz. Dava açılacak olursa belgeniz olmaz ise zor durumda kalabilirsiniz.

Geçerli olan senetlerin, yanlış hatırlamıyor isem, senettin geçerlilik süresi üzerinde yazılı tarihten itibaren 5 yıldır.

Merhabalar.
Biz 3 arkadaş şehir dışında üniversitede okuyoruz ve apartta kalıyoruz.Apartın nasıl bir sistem olduğunu bilmeyenler için ; evden pek farkı yok.Kişi başı ücret ödeyerek o evi kullanıyorsunuz.Biz bu sene burada kaldık ve apart sahibi 2 ay öncesinde gelecek sene için bize senet imzalattı.Bunun bir geçerliliği olmadığını,sadece ufak bir anlaşma olduğunu ve formalite icabı yapıldığını seneye geldiğimizde 10 tane aylara göre bölünmüş senet imzalayacağımızı söyledi.
Bizi her gördüğü yerden çevirdi ve biz imzalamak durumunda kaldık.Daha sonra apart sahibinin davranışlarının değişimini ve bize uygun olmayan hareketlerini farkettik.Şöyle ki imzadan sonra bizden seneye için kapora istedi fakat bu sene apartla ilk görüşmeye geldiğimizde kapora almadığını sadece depozito senedine ek imza aldığını söyledi.Biz şşimdi daha uygun fiyata daha yeni eşyalı bir daire buluk ve seneye burada kalmak istemiyoruz.Apart sahibine çıkmak istediğimizi söyledik ve yerimize kalacak 3 kişi bulmadan senetleri vermeyeceğini söyledi.Sizce elinde ileriye dönük senetle bize sorun açabilir mi ? Bazıları senetlerin bir geçerliliği yok çantanızı alın çıkın diyor.Yardımcı olabilirsenız çok seviniriz.Şimdiden teekkürler
Korkmayın cesaretli davranım aynı şey bekarken çalışırken benimde basıma gelmişti ev sahibini begenmemiştik arkadsla evden çıkma kararı almıştık 2 qya çıktık adamda 1 senelik sözleşme vardı adam bizi mahkemeye vercem edecem diye tehdit etmişti bizde bildiğin yere git dedik sonra işin içine aileler girdi babam adama agzına geleni söylemişti kurtulmuştur öylece

2014 konusunu nasıl bulup hortlatmayı başardınız cidden tebrik ederim ilk kim hortlattıysa. Konu sahibi 3 yıldır hesabına girmemiş bile.

Konun zamanı önemli değil. Arşivsel olarak kalması ihtiyaç duyanların gerekli doğru bilgiye ulaşması önemli.

Zamanı önemli, geride kimse bunu oturup araştırmaz ki. Ha tabi ola ki birisi tesadüfen aratır görürse faydalı olur muhakkak.

Zamanı önemli, geride kimse bunu oturup araştırmaz ki. Ha tabi ola ki birisi tesadüfen aratır görürse faydalı olur muhakkak.
Konu; Google'da ilgili sorunu aratınca üst sıralarda çıkmaktadır yazı sadece from kulanıcıları tarafından değil aynı zamanda üyesiz giriş yapanlar tarafından defalarca ziyaret edilmekte fayda sağlamaktadır.

EK BİLGİ
((( Öcelikle sakin olun internette bilinçli yanlış bilgi verenler çok.. Yanlış bilgiyi genelde uygunsuz senet yaptıranlar yazıyor veya işbirlikçileri.
oreiro adı üyenin yorumu doğru değildir. Senet borçu kesinleşse dahi senetteki adı geçen kişiden başkasını ilgilendirmez.
İnternette benzer çok fazla sahte, taklit, uydurma, Aldatıcı yorumlar mevcut
Tanıdıklarınız tarafından önerilen Avukatlara başvurmaktan çekinmeyin. Alanında ilgili olanını bulun.

ŞİMDİ ASIL KONU

ÖZEL YURTTAN AYRILMAK Çıkmak İstiyorum

Aparttan AYRILMAK Çıkmak İstiyorum ne yapmalıyım senet vb.

Yapmış olduğunuz maddeli sözleşme (kira kontratı) varsa işiniz daha kolay. Sözleşmeniz yoksa da endişe etmeyin.

Bu durumda iki başlıca seçenek var

Sadece senettiniz mi var? Yoksa maddeli sözleşmede (Kira kontratı) yaptınız mı? Sözleşmenin içeriği de önemli ama genellikle değişmez.

Depozitonuzda ödenmediyse: 1) Ödemesini yaptığınız önceki ayların makbuzlarını, internetten ödüyorsanız dekontlarını. 2) Elinizde yaptığınız maddeli sözleşmenin örneği bulunuyorsa sözleşmeyi 3) Depozito için gerekli olan dilekçeyi de (Dilekçe örneğini araştırın) doldurup bu üç belgeyle Kaymakamlıklardaki Tüketici Hakem Heyetine başvura bilirisiniz,

Kaymakamlığa yapılan bu başvuru aynı zamanda sizin o daireyi boşalttığınızın, kullanmadığınızın belgelenmesidir dava açılma durumunda haklılığınızın ispatıdır. İçiniz Rahat Olsun.

Sözleşmem yok sadece senet var diyorsanız kökten çözüme geldik.

İhtarname

Öncellikle ayrılmak istediğinizi oradaki ilgili en üst yetkiliye bildirin ve senedinizi isteyin. Depozitonuzu almak istiyorsanız eşyalara zarar vermediğinize dair oradan tutanak isteyin. ( Diğer insanların haklarına önem vermeyen biri ise sizi sözleriyle korkutmaya çalışacaktır ) depozitonun üzerine yatmak için tutanak vermeye bilir, buna hiç aldırış etmeyin. (Bunu yapmaya zorunlu değilsiniz, birini bulmak) Yerinize birini bulma imkanınız varsa çevrenize sorarak internet üzerinden de yararlanarak yerinize birini bulabilirsiniz. Bulmadıysanız zaten bunu yapamaya zorunluda değilsiniz veya başkasının bulunmasını istemiyorlarsa eşyanızı alıp çıkın. Aşağıdaki 9 maddeye dikkat edin

1 )Binadan çıktığınız tarih.

2) Çıkmak için yetkiliyle konuştuğunuz tarih.

3) Çıkma nedeniniz.

4) Senette yazan, senetti yaptığınız tarih.

5) Senettin ne kadar tutarda olduğu.

6) Senette yazan her ayki ödeme tarihiniz.

7 Senette adı geçen alacaklı kişinin Adı soyadı ve Yurdun adı (o yerin adı).

8) Ayrıldığınız yerin açık adresi varsa oda numarası.

9) Sizin senette yazan bilgilerinizi de içeren

Bir ihtarname (İhtarname Örneğini Araştırın) yazın ( noterin kendiside ekstradan kimlik bilgilerinizi yazacaktır) noterden onaylatıp, noterden ayrıldığınız yere senette adı geçen alacaklı olana gönderin. Bunu yapmanız önemli bunu yaparsanız artık senet geçersiz duruma düşer. Düşük bir ihtimal ama dava açılırsa mahkemede net belgeniz olur. Artık endişelenmeyin. Bir miktar paranız gider ama işiniz garanti olur. İhtarname yazımı önemli dilekçeden farklıdır. Yazımını araştırın veya hukukla ilgili bilgisi olan birinden yardım isteyin.

Bilgiler avukattan alınmıştır.

Muhatabınıza bağlı depozitoyu alamama ihtimalinizde vardır.

Not: Ayrıldığınız tarihten önce borcunuz olmamalıdır önceki kira ödeme makbuzlarınızı da atmayın.

‘’’ Aslında şuada var ki senette okudum, kabul ettim gibi ibareler varsa ve siz kendi elinizle doldurmadıysanız zaten geçersizdir. Dava açılsa bile okutulmadığını, senet imzalatıldığını bilmediğinizi, ibareleri kendinizin doldurmadığını mahkemede bildirirseniz el yazısı uyuşmazlığından, zaten davayı açan senet sahibi davayı kaybeder ve tüm dava masrafları da kendisine kalır. Bu sebepten dava açmayacaklardır, kendinden emin sahte sözleriyle sizde baskı ve korku oluşturmaya çalışır hatta son çaresi olarak birkaç tanığı hukukçu varsa onlarla size resmi olmayan şekilde (tel. mektup gibi) hukuksal sözlerle baskı kurdurabilir dava açacağız der. (Açsınlar böylece kendi haksızlıklarını kendileri kanıtlar) tabi dava açmayacaklardır. Böyle bir durumda aldırış dahi etmeyin, muhatap olmayın, konuşmayın, telefonlarını açmayın bile rahatsız ederse o numarayı şikayet edebilirsiniz. ’’’ Diğer yandan en garantisi ihtarnamedir içinizde rahat olur.

Geçmiş borcunuz yoksa boşaltılan, kullanılmayan dairenin kirasını ödeme zorunluluğu olamaz. Ancak bu durumu yukarıda anlatılan şekilde belgelemelisiniz. Dava açılacak olursa belgeniz olmaz ise zor durumda kalabilirsiniz.

Geçerli olan senetlerin, yanlış hatırlamıyor isem, senettin geçerlilik süresi üzerinde yazılı tarihten itibaren 5 yıldır.
Öncelikle çok güzel aydinlattiniz teşekkürler aynı durumdayım. 10 aylık sözleşmemin 9 ayinı ödedim ve 10. Aya girmeden 10 gün önce aparttan ayrıldım senedimide vermediler 2 gün önce arayıp en son senedimide ödememi istediler yoksa icraya vereceklerini söylediler tüketici haklarına sordum o da senedini ödemek zorundasın dedi.oturmadıgm yerin parasını neden vereyim annem de konuştu verin icraya dedi simdik adamı arıyorum telefonu kapalı ödemem şart mı? İcraya verebilir mi tek bir senet için?

X