- 27 Mayıs 2014
- 832
- 1.659
-
- Konu Sahibi possibleornot
ben öğrenci yurtları için böle şikayetleri sık sık duymuştum.
kardeşimin arkadaşı bir yurtla anlaşmış, senet imzalatmışlar. kız daha yurtta kalmaya başlamadan yurttan ayrılmak istemiş, adam kızın kalmadığı yurdun parasını istemiş, senedi vermekte istememiş... ama yurt olduğu için birkaç kişi araya girip senedi zorla aldı...
sizinde yapabileceğiniz birşey yok gibi... o adamı tanıyan varsa anlaşma yoluna gidin.. yoksa işiniz zor..
Yani evlerde yıllık sözleşmeler formalite amaçlı ama ev sahibi isterse devreye sokabilir anlaşarak çıkın üç öğrenci bulursanız daha iyi olur ben bunu kuzeninde konuşayım bi avukat kendisi
Merhabalar.
Biz 3 arkadaş şehir dışında üniversitede okuyoruz ve apartta kalıyoruz.Apartın nasıl bir sistem olduğunu bilmeyenler için ; evden pek farkı yok.Kişi başı ücret ödeyerek o evi kullanıyorsunuz.Biz bu sene burada kaldık ve apart sahibi 2 ay öncesinde gelecek sene için bize senet imzalattı.Bunun bir geçerliliği olmadığını,sadece ufak bir anlaşma olduğunu ve formalite icabı yapıldığını seneye geldiğimizde 10 tane aylara göre bölünmüş senet imzalayacağımızı söyledi.
Bizi her gördüğü yerden çevirdi ve biz imzalamak durumunda kaldık.Daha sonra apart sahibinin davranışlarının değişimini ve bize uygun olmayan hareketlerini farkettik.Şöyle ki imzadan sonra bizden seneye için kapora istedi fakat bu sene apartla ilk görüşmeye geldiğimizde kapora almadığını sadece depozito senedine ek imza aldığını söyledi.Biz şşimdi daha uygun fiyata daha yeni eşyalı bir daire buluk ve seneye burada kalmak istemiyoruz.Apart sahibine çıkmak istediğimizi söyledik ve yerimize kalacak 3 kişi bulmadan senetleri vermeyeceğini söyledi.Sizce elinde ileriye dönük senetle bize sorun açabilir mi ? Bazıları senetlerin bir geçerliliği yok çantanızı alın çıkın diyor.Yardımcı olabilirsenız çok seviniriz.Şimdiden teekkürler
verilmeyen hizmete ait senet geçerli değildir
ayrıca senetlerin bir kopyasını isteyin
bu yöneticinin canını sıkacaktır
kesinlikle hiçbirşey yapamaz içiniz rahat olsun
tüketici hakem heyetine şikayet edeceğinizi söyliyin
Kanunlar artık tüketiciden yana.
sizi küçük görmüş ve korkutmaya çalışmış. anneniz babanız arasın siz ne kadar oraya buraya şikayet edeceğiz deseniz de yemez. hatta konuşmayı bilen bir arkadaşınız anne-baba gibi konuşabilir. o da olmuyorsa birinizin annesi gelsin. bu kadar kolay mı bu işler.
canım konun tam benlik.. Gectıgımız dönem aynı şeklide ıkı arkadasa parttan ayrılmak ıstedık ve bızede bu senet durumunu ortaya koydular.. Ben araştırdım avukat akrabamda sordum o sıkıntı olabılır dedı...bende Malıye öğrencisiyim ve az çok bu işleri öğrendim...
Apartcılar böyle ıslerden korkar..çünkü kendılerıde bır cok yolsuzluk yapıyorlar..o yüzden herseye rağmen çıkarsanız %80 hiç bişey yapamazlar...çünkü açacakları davada Maliye'den kendi apartlarıda araştırılacak ve en küçük bı usulsüzlükten tonlarca ceza ödeyebilirler...velhasılkelam biz aparttan çıktık adamlar hala hıc bısey yapamadı ..tek sıkıntı senetlerımız orda kaldı yıllar sonra bı sorun çıkar mı onu bilmiyorum amaz dediğim gıbı sadece göz korkutma...içiniz rahat olsun..
bu durumu ben de yaşadım maalesef. sizin ıslak imzanızın olması kabul ettiğiniz anlamına gelir noter onayına gerek yoktur.bazı senetlerin geçerliliği yoktur diye bir şey yok aslında tahsil edilemeyen senet vardır.ileriye dönük senetler için ( magdür oldum vs iddialarıyla) istediği takdirde size dava açabilir ama sonuç alamaz maaşınız ya da taşınmaz malınız olmadığı takdirde. ama maaşınız oldugu takdirde karşınıza çıkabilir.ben evin elektrik su borcunu kapatıp git ev sahibinin yanına (daha önceden cıkacagimı belirttim ve onay aldım sonra unuttu beyimiz söyledigini) dedim bunlar sıfırlama kagıtları evini zaten gördüm ben gidiyorum dava acıcam dedi kabul ettim ama gidiş tarihim belli olsun diye anahtarımı teslim ettiğime dair kağıt imzalayacaksınız dedim kabul etti -anahtarın teslimi sözleşmenin feshi demektir- bilgisizliğini kullandm -dava acabilir ama benden birşey alamaz-. siz okulda bir hukuk hocasıyla görüşün en iyi aklı onlar verir geçmiş olsun.ayrıca haberi olmadan çıkıp gitmeyin haksız duruma düşersiniz.
Gayet uyanik bir insan sizinki kadar kolay olacagini dusunmuyoruz biz.Bir kac avukat tanidik bulup soruyoruz.Gercekten cok zor bir durum.Kimseyi bulamazsak biz kalicaz burda ve hergun o kisiyi gormek zorunda kalicaz.Bazilari senetin gecerliligi olmadigini soyluyor.Cok tesekkur ederiz yardiariniz icin.
canım sözleşmeden cayma denen olay var o hakkınızi kullanın bazı arkadaşlar bekle ve gör demiş ama riskli bir durum. Eğer senet açık ise çok riskli sonu hapse kadar gidebilirde. şimdi böyle bir olayı ilk kez duydum bu na tüketici hakem Heyetimi bakar adli mahkemelermi onu bilmiyorum tek yapman gereken tez elden ikisine başvurman olacak. İlçede kalıyorsan özel idare bakıyor tüketici haklarına. ben olsam bu adamdan korkarım yarın o senetlerle kimbilir daha neler neler yapar. yarın git hemen cayma süreniz dolmadan şikayetçi olun
Merhabalar.
Biz 3 arkadaş şehir dışında üniversitede okuyoruz ve apartta kalıyoruz.Apartın nasıl bir sistem olduğunu bilmeyenler için ; evden pek farkı yok.Kişi başı ücret ödeyerek o evi kullanıyorsunuz.Biz bu sene burada kaldık ve apart sahibi 2 ay öncesinde gelecek sene için bize senet imzalattı.Bunun bir geçerliliği olmadığını,sadece ufak bir anlaşma olduğunu ve formalite icabı yapıldığını seneye geldiğimizde 10 tane aylara göre bölünmüş senet imzalayacağımızı söyledi.
Bizi her gördüğü yerden çevirdi ve biz imzalamak durumunda kaldık.Daha sonra apart sahibinin davranışlarının değişimini ve bize uygun olmayan hareketlerini farkettik.Şöyle ki imzadan sonra bizden seneye için kapora istedi fakat bu sene apartla ilk görüşmeye geldiğimizde kapora almadığını sadece depozito senedine ek imza aldığını söyledi.Biz şşimdi daha uygun fiyata daha yeni eşyalı bir daire buluk ve seneye burada kalmak istemiyoruz.Apart sahibine çıkmak istediğimizi söyledik ve yerimize kalacak 3 kişi bulmadan senetleri vermeyeceğini söyledi.Sizce elinde ileriye dönük senetle bize sorun açabilir mi ? Bazıları senetlerin bir geçerliliği yok çantanızı alın çıkın diyor.Yardımcı olabilirsenız çok seviniriz.Şimdiden teekkürler
Oncelikle bir ogrenci olarak final haftasinda bu olay sizin caninizi bayagi sıkmıştır bu sebeple gecmis olsun diyorum. Senetlere tam olarak hangi bilgileri yazdınız? Senetlerde hic tarih yazmiyor muydu? 3 unuzde ayni senede mi imza attiniz yoksa farkli senetler mi imzalatildi size? Senetleri siz kendi kaleminizle mi doldurdunuz? Bu sorularima net cevap verirseniz size daha iyi yardimci olabilirim.
Karsi tarafin verdiği kalemle 3 arkadaş ayrı ayrı 3500 tllik senete herhangi bir tarih olmadan imza attık.Ne Vergiyle alakalı bir kısım ne de noter onayli herhangi bir sey vardi.Apart adi dahi yazmiyordu.Cok tesekkur ederim simdiden.