Avukat veya senet çek işlerinden anlayanlar lütfen bakabilir mi ? çok zor durumdayız

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.659
Merhabalar.
Biz 3 arkadaş şehir dışında üniversitede okuyoruz ve apartta kalıyoruz.Apartın nasıl bir sistem olduğunu bilmeyenler için ; evden pek farkı yok.Kişi başı ücret ödeyerek o evi kullanıyorsunuz.Biz bu sene burada kaldık ve apart sahibi 2 ay öncesinde gelecek sene için bize senet imzalattı.Bunun bir geçerliliği olmadığını,sadece ufak bir anlaşma olduğunu ve formalite icabı yapıldığını seneye geldiğimizde 10 tane aylara göre bölünmüş senet imzalayacağımızı söyledi.
Bizi her gördüğü yerden çevirdi ve biz imzalamak durumunda kaldık.Daha sonra apart sahibinin davranışlarının değişimini ve bize uygun olmayan hareketlerini farkettik.Şöyle ki imzadan sonra bizden seneye için kapora istedi fakat bu sene apartla ilk görüşmeye geldiğimizde kapora almadığını sadece depozito senedine ek imza aldığını söyledi.Biz şşimdi daha uygun fiyata daha yeni eşyalı bir daire buluk ve seneye burada kalmak istemiyoruz.Apart sahibine çıkmak istediğimizi söyledik ve yerimize kalacak 3 kişi bulmadan senetleri vermeyeceğini söyledi.Sizce elinde ileriye dönük senetle bize sorun açabilir mi ? Bazıları senetlerin bir geçerliliği yok çantanızı alın çıkın diyor.Yardımcı olabilirsenız çok seviniriz.Şimdiden teekkürler

ben öğrenci yurtları için böle şikayetleri sık sık duymuştum.

kardeşimin arkadaşı bir yurtla anlaşmış, senet imzalatmışlar. kız daha yurtta kalmaya başlamadan yurttan ayrılmak istemiş, adam kızın kalmadığı yurdun parasını istemiş, senedi vermekte istememiş... ama yurt olduğu için birkaç kişi araya girip senedi zorla aldı...

sizinde yapabileceğiniz birşey yok gibi... o adamı tanıyan varsa anlaşma yoluna gidin.. yoksa işiniz zor..

Anlaşmak zor.Biz yapıcı konuşmaya çalıştık anlaşamıyoruz aramızda felan dedik ama yıkıcı konuşuyor apart sahibi.Szin cebiniz yanar buraya 3 kişi bulun bende bulmaya çalışıcam diyor.Biz buradan biran önce çıkmak istiyoruz baya tatsızlık oldu çünkü

Yani evlerde yıllık sözleşmeler formalite amaçlı ama ev sahibi isterse devreye sokabilir anlaşarak çıkın üç öğrenci bulursanız daha iyi olur ben bunu kuzeninde konuşayım bi avukat kendisi

Yani evlerde yıllık sözleşmeler formalite amaçlı ama ev sahibi isterse devreye sokabilir anlaşarak çıkın üç öğrenci bulursanız daha iyi olur ben bunu kuzeninde konuşayım bi avukat kendisi

çok teşekkür ederiz.Senetin üzerinde ne apart adı nede noter onayı var.Sadece tc mizi adımızı soyadımızı ve imzamızı attık.Acaba senetin bir geçerliliği var mıdır ?

verilmeyen hizmete ait senet geçerli değildir
ayrıca senetlerin bir kopyasını isteyin
bu yöneticinin canını sıkacaktır
kesinlikle hiçbirşey yapamaz içiniz rahat olsun
tüketici hakem heyetine şikayet edeceğinizi söyliyin

Kanunlar artık tüketiciden yana.
sizi küçük görmüş ve korkutmaya çalışmış. anneniz babanız arasın siz ne kadar oraya buraya şikayet edeceğiz deseniz de yemez. hatta konuşmayı bilen bir arkadaşınız anne-baba gibi konuşabilir. o da olmuyorsa birinizin annesi gelsin. bu kadar kolay mı bu işler.

zorluk çıkarır ve hiç alamayız diye korkuyoruz.Sert çıkmasından ve burada 1 sene zorunlu kalmaktan korkuyoruz.

Bu sefer hiç alamayız diye korkuyoruz.Yerimize birilerini bulmaya çalışıyoruz.Güzel ayrılmaya çalışıyorz.Burası küçük bir şehir.Buradan çıkınca gideceğimiz işletmeye almayın dese karşı taraf dinleyebilir onun sözünü.Buda bizi korkutuyor.

canım konun tam benlik.. Gectıgımız dönem aynı şeklide ıkı arkadasa parttan ayrılmak ıstedık ve bızede bu senet durumunu ortaya koydular.. Ben araştırdım avukat akrabamda sordum o sıkıntı olabılır dedı...bende Malıye öğrencisiyim ve az çok bu işleri öğrendim...
Apartcılar böyle ıslerden korkar..çünkü kendılerıde bır cok yolsuzluk yapıyorlar..o yüzden herseye rağmen çıkarsanız %80 hiç bişey yapamazlar...çünkü açacakları davada Maliye'den kendi apartlarıda araştırılacak ve en küçük bı usulsüzlükten tonlarca ceza ödeyebilirler...velhasılkelam biz aparttan çıktık adamlar hala hıc bısey yapamadı ..tek sıkıntı senetlerımız orda kaldı yıllar sonra bı sorun çıkar mı onu bilmiyorum amaz dediğim gıbı sadece göz korkutma...içiniz rahat olsun..

işe aileleri karıştırmadan halletmeye çalışıyoruz.Fakar karşı taraf hiç anlayışlı davranmıyo.Yerinize birilerini bulun dye diretiyo.Ben sene sonunda nerden bulacağım ki? Ayrıca senetleri alamadan çıkamayız.İleriye dönük bir problem olmasını istemeyiz.Herkes sizin gibi söylüyor ama gidip siz böyle böyle deyipte kışkırtmaktan korkuyoruz.

bu durumu ben de yaşadım maalesef. sizin ıslak imzanızın olması kabul ettiğiniz anlamına gelir noter onayına gerek yoktur.bazı senetlerin geçerliliği yoktur diye bir şey yok aslında tahsil edilemeyen senet vardır.ileriye dönük senetler için ( magdür oldum vs iddialarıyla) istediği takdirde size dava açabilir ama sonuç alamaz maaşınız ya da taşınmaz malınız olmadığı takdirde. ama maaşınız oldugu takdirde karşınıza çıkabilir.ben evin elektrik su borcunu kapatıp git ev sahibinin yanına (daha önceden cıkacagimı belirttim ve onay aldım sonra unuttu beyimiz söyledigini) dedim bunlar sıfırlama kagıtları evini zaten gördüm ben gidiyorum dava acıcam dedi kabul ettim ama gidiş tarihim belli olsun diye anahtarımı teslim ettiğime dair kağıt imzalayacaksınız dedim kabul etti -anahtarın teslimi sözleşmenin feshi demektir- bilgisizliğini kullandm -dava acabilir ama benden birşey alamaz-. siz okulda bir hukuk hocasıyla görüşün en iyi aklı onlar verir geçmiş olsun.ayrıca haberi olmadan çıkıp gitmeyin haksız duruma düşersiniz.

Son düzenleme:

Gayet uyanik bir insan sizinki kadar kolay olacagini dusunmuyoruz biz.Bir kac avukat tanidik bulup soruyoruz.Gercekten cok zor bir durum.Kimseyi bulamazsak biz kalicaz burda ve hergun o kisiyi gormek zorunda kalicaz.Bazilari senetin gecerliligi olmadigini soyluyor.Cok tesekkur ederiz yardiariniz icin.

Gecerli olmaz mi hic? Formalite ise, sozlesme sözlü de yapilabiler imza atmakla felan neden ugrasilsin Rahat olun size dava acsada sizden hicbir sey alamaz maasiniz yok sonucta. Eger cikip gittiniz senetleri almadan dava acarsa o kisi yalanci sahit bulursunz (ben durumdan cektigim icin bu konuda iyi dusunemiyorum)biz sozlu olarak anlastik mal sahibi cikmamizi kabu etti diye o inkar edecek ne o ispatlayabilir ne de siz. Bir de söyle bir durum var dava acicakta felan bunlar uzun suren seyler bu ulkede. adam daireyi birine kesin kiralar bu surede bu durumda da senetler kendilignden gecersiz olur

Son düzenleme:
özeldeyken bir kaç hastanın senet takip işine şahit olmuş biri olarak az buçuk bildiğimi paylaşayım sizinle tabi en doğrusunu hukukçu arkadaşlar bilecektir. şimdi önce kişilerle senedin ödenmediğine dair iletişime geçilir. yok cevap alınamadı. o zaman avukat araya girer anlaşmaya çalışır şu kadarını ödeyin ya da şöyle taksit taksit ödeyin diye. yok olmadı avukat hacze başvurur. yalnız haciz bilgisinin kişinin adresine gönderilmesi gerekir ki tahminimce bu sizin ebeveynlerinizin evidir.(ikametlerinizin orda olduğunu varsayarak konuşuyorum) hacze verilen kişi 15 gün içinde karşı gelmezse avukat ve polis eşliğinde haciz gerçekleştirilir. yok karşı gelirse bu sefer avukat dava açar. dava da sittin sene sürer. bu yüzden davaya hiç girilmek istenmez çünkü karşıdan alınacak para zaten nerdeyse avukata verilecektir uğraşmaya değmez. bu prosedürde hedef haciz korkusuyla insanları ödetmeye mecbur bırakmak.

canım sözleşmeden cayma denen olay var o hakkınızi kullanın bazı arkadaşlar bekle ve gör demiş ama riskli bir durum. Eğer senet açık ise çok riskli sonu hapse kadar gidebilirde. şimdi böyle bir olayı ilk kez duydum bu na tüketici hakem Heyetimi bakar adli mahkemelermi onu bilmiyorum tek yapman gereken tez elden ikisine başvurman olacak. İlçede kalıyorsan özel idare bakıyor tüketici haklarına. ben olsam bu adamdan korkarım yarın o senetlerle kimbilir daha neler neler yapar. yarın git hemen cayma süreniz dolmadan şikayetçi olun

Peki ne kadar bu sure.Sozlesmede tarih felan yazmiyor da.

Oncelikle bir ogrenci olarak final haftasinda bu olay sizin caninizi bayagi sıkmıştır bu sebeple gecmis olsun diyorum. Senetlere tam olarak hangi bilgileri yazdınız? Senetlerde hic tarih yazmiyor muydu? 3 unuzde ayni senede mi imza attiniz yoksa farkli senetler mi imzalatildi size? Senetleri siz kendi kaleminizle mi doldurdunuz? Bu sorularima net cevap verirseniz size daha iyi yardimci olabilirim.

Karsi tarafin verdiği kalemle 3 arkadaş ayrı ayrı 3500 tllik senete herhangi bir tarih olmadan imza attık.Ne Vergiyle alakalı bir kısım ne de noter onayli herhangi bir sey vardi.Apart adi dahi yazmiyordu.Cok tesekkur ederim simdiden.

Imzaladiginiz sey hukuken bir bonodur ve noter onayi ve vergi numarasi gibi unsurlari tasimasi gerekmez. Burada aslinda bu bono gecerli degildir cunku kanuni eksiklikler soz konusudur; ancak karsi taraf bunu kendi el yazisiyla doldurabilir. Bu sekilde doldurup icra takibine koyabilir. Siz de burada bir borca itiraz yoluna gidersiniz. Bu anlattiklarim isin hukuki kismidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…