- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.214
- 448
- Konu Sahibi dilasude55
-
Hiç bir kadın 2 çocuğu varken hobi olsun diye boşanmaz onu bi geçin. Siz de boşanmışsınız çok mu kolaydı ?
ortada 2 çocuk varken, kardeşiniz iyi bir insan olsa ceketini alır çıkardı zaten. Evin arabanın herşeyin derdine düşmüşsünüz, çocukların derdine düşün hepsinden önce.
cümleleriniz hep ‘biz’ şeklinde. Siz kimsiniz pardon? Karımısınız koca mı? Sırf bu yaklaşımınızdan bile insanları rahat bırakmadığınız belli.
umarım donunuza kadar alırlar. O kadar iticisiniz ki...
Annelik kavramını doğurmaktan ve emzirmekten ibaret sayan bir insan için bilip bilmeden gevşek ağızlı yazan insanlar için çok bile yazmış arkadaşım bence incelik göstermiş.Öyle kadınlar var ki, bence siz kendinizden yola çıkmayın. Ceketini alıp neden çıksın ödediği ev için. Kadın sonraki kocasıyla otursun diye mi...
Çocuklar adamın da çocukları, ayrıca adam kötü adam olsa evi karısının üzerine yapmaz, araba parasını da kendi hesabına yatırır.
Yani şuan hiçbir şey bilmiyoruz. Ama pozitif ayrımcılığa gerek yok.
Sırf hemcinsimiz diye kayıramayız hiç tanımadığımız bir kadını.
Kendi yaşadıklarınızdan yola çıkarak, bu yorumu yapamazsınız bu hastalıklı olur.
Herkesin muhattabı kendi görümcesi.
Siz karakterli bir kadın olabilirsiniz ama karaktersiz o kadar kadın var ki... Hoş bunları da bir çoğu eltilerinden bilir aslında ama sizin ya eltiniz yok ya da eltiniz iyi bir gelin.
Yapmayın allah aşkına bilip bilmeden insanların canını acıtmayın.
Annelik kavramını doğurmaktan ve emzirmekten ibaret sayan bir insan için bilip bilmeden gevşek ağızlı yazan insanlar için çok bile yazmış arkadaşım bence incelik göstermiş.
Teşekkür ediyorum anlayabildiğiniz içinSorcha
Öyle kadınlar var ki, bence siz kendinizden yola çıkmayın. Ceketini alıp neden çıksın ödediği ev için. Kadın sonraki kocasıyla otursun diye mi...
Çocuklar adamın da çocukları, ayrıca adam kötü adam olsa evi karısının üzerine yapmaz, araba parasını da kendi hesabına yatırır.
Yani şuan hiçbir şey bilmiyoruz. Ama pozitif ayrımcılığa gerek yok.
Sırf hemcinsimiz diye kayıramayız hiç tanımadığımız bir kadını.
Kendi yaşadıklarınızdan yola çıkarak, bu yorumu yapamazsınız bu hastalıklı olur.
Herkesin muhattabı kendi görümcesi.
Siz karakterli bir kadın olabilirsiniz ama karaktersiz o kadar kadın var ki... Hoş bunları da bir çoğu eltilerinden bilir aslında ama sizin ya eltiniz yok ya da eltiniz iyi bir gelin.
Yapmayın allah aşkına bilip bilmeden insanların canını acıtmayın.
Geçmiş olsun zor şeyler yaşamışsınız.adamın iyi adam olduğu kanısına, evi karısının üzerime yapmasından mı vardınız? Öyleyse boşanırken de bu kararının arkasında dursun. Evliyken zaten ortak ha onun ha kadının üstüne. Benle evliysen al sana ev, boşanırken geri ver olmaz.
ben tabiki kendi yaşadıklarımdan pay biçiyorum. Ortada iki çocuk var. Benim eski eşim 1+1 bekar evine 800 tl ye otururken, ben 3+1 eve 2000 tl kira veriyorum. Niye çünkü 1 çocuğum var, birde çocuğjma bakan anneme oda yapmak zorundayım.Bekarken doğalgazı gece indirirken şimdi oğlum üstünü açıyor diye cayır cayır gaz yakıyorum. Her gün en az 1 posta çamaşır makinem çalışıyor. Her gün en az 1 kere duş aldırıp, suyla oynatıyorum oğlumu. Kakası çişi taşarsa ki sürekli olan bi şey, günde 2 banyo yaptığı bile oluyor. Gelen faturalarla, bekar bi adamın ödediği faturaları karşılaştırın diye söylüyorum. Çocuğun yediği, içtiği, giydiği, gezdiği, bezini falan söylemiyorum artık. Allah can sağlığı versin.
eski eşim şu anda mevduatına mevduat katarken,ondan fazla kazanmama rağmen ikinci kredimi çektim geçinebilmek için.
he boşanırken de ne nafaka aldım ne tazminat. Oğluma nafaka cüzi bi miktar o kadar.
eski eşim adam olsaydı,şu an çok daha rahat bir şekilde oğlumu büyütüyor olurdum, geçim kaygısını oğluma yansıtmazdım. Gelişimi için kreşe verebilirdim anneannesine baktırmak yerine.
o yüzden çocuk varsa ortada ve velayet annede olacaksa, adam adamsa eğer yaptığını, evladıma yaptım der, çekilir kenara.
adamın iyi adam olduğu kanısına, evi karısının üzerime yapmasından mı vardınız? Öyleyse boşanırken de bu kararının arkasında dursun. Evliyken zaten ortak ha onun ha kadının üstüne. Benle evliysen al sana ev, boşanırken geri ver olmaz.
ben tabiki kendi yaşadıklarımdan pay biçiyorum. Ortada iki çocuk var. Benim eski eşim 1+1 bekar evine 800 tl ye otururken, ben 3+1 eve 2000 tl kira veriyorum. Niye çünkü 1 çocuğum var, birde çocuğjma bakan anneme oda yapmak zorundayım.Bekarken doğalgazı gece indirirken şimdi oğlum üstünü açıyor diye cayır cayır gaz yakıyorum. Her gün en az 1 posta çamaşır makinem çalışıyor. Her gün en az 1 kere duş aldırıp, suyla oynatıyorum oğlumu. Kakası çişi taşarsa ki sürekli olan bi şey, günde 2 banyo yaptığı bile oluyor. Gelen faturalarla, bekar bi adamın ödediği faturaları karşılaştırın diye söylüyorum. Çocuğun yediği, içtiği, giydiği, gezdiği, bezini falan söylemiyorum artık. Allah can sağlığı versin.
eski eşim şu anda mevduatına mevduat katarken,ondan fazla kazanmama rağmen ikinci kredimi çektim geçinebilmek için.
he boşanırken de ne nafaka aldım ne tazminat. Oğluma nafaka cüzi bi miktar o kadar.
eski eşim adam olsaydı,şu an çok daha rahat bir şekilde oğlumu büyütüyor olurdum, geçim kaygısını oğluma yansıtmazdım. Gelişimi için kreşe verebilirdim anneannesine baktırmak yerine.
o yüzden çocuk varsa ortada ve velayet annede olacaksa, adam adamsa eğer yaptığını, evladıma yaptım der, çekilir kenara.
Geçmiş olsun zor şeyler yaşamışsınız.
Ama sizin yaşadıklarınızla konu sahibi arkadaşımın mevzusu farklı.
Şunda bir uzlaşalım önce.
Arkadaşımın kardeşi zaten evi iki çocuğun üzerine yapma teklifi yaptı nafakalarını da vereceğini söylemiş.
Baştan kabul etti anlaşmalı boşanılacaktı şimdi evin herseyin kendisinin olmasını istiyor.Yorumlarına baktım belirtmis bunu da zaten ee neden üzerine gidilmiş hala?
Ne olursa olsun eşinizin vereceği paraya tenezzül etmemişsiniz kendiniz mücadele etmişsiniz bu anlamda takdir ettim sizi.
Konu sahibinin kardeşi de eşi de durumu kötü olan insanlar değil. Hatta eşi baba tarafından varlıklı. Kendi ailesi bile evlatlarını sahiplenmemişken düşünün arkadaşımın ailesi kaynana görümce dediğiniz insanlar sahiplendi.Teşekkür ederim, benim buna nispeten gücüm vardı, ben tenezzül etmedim. Ama konudaki kadının belki buna gücü yok. Boşanır, evi de alamazsa baba evine dönüp sığıntı gibi yaşamaktan korkuyor olabilir, çocuklarının odası, düzeni olsun istiyordur. Şu an her şey ateş pahası o araba parasıyla da eşya alacaktır. İnanın benim konuyu okuyunca aklıma sadece bunlar geldi. Paraları alıp, çocukları babaya atıp
konu sahibi ilk mesajında yazmamış ev çocukların üzerine olacaktı zaten, anne kendisine istiyor diye. Gelen mesajlar üzerine yazılmış bana çok inandırıcı gelmedi. Çocukların üzerine veren adam anneye vermeye bu kadar tutuşmaz bence. 18e geldikleri gibi anneye devredebilirler evi neticede.
10 senelik evlilik, çocuklar muhtemelen gelişim çağında, okul çağında çocuklar. Attıkları adım para. Kuzu etinin kilosu bile 75 tl. Nafaka 600-700den fazla değildir. Mevzu böyle olunca ben her şey eşit bölünsün diyemiyorum, adaletli bölünmesinden yanayım.
Ama bu sizin eşiniz. Bu adamı tanımıyoruz biz. Evliyken al sana bir ev dememiş. Adam parasını kaçırmamış karısından. Zaten görümce söyledi, çocukların üstüne yapılsın demiş adam, kadın kabul etmemiş.
Ben iyi adam demiyorum, kötü adam da demiyorum. Bilemeyiz ama siz eşinizi adama yükleyip, kendinizi kadına yüklerseniz böyle her şeyde haksızlık etmiş olabilirsiniz bilmeden.
Bana bunları anlatmanıza gerek yok şahsen. Ben size diyim o zaman tam 29 yaşındayım. 25 yıldır babamla yaşıyorum. Babam ben varım diye aynı sizin gibi hep en para ödeyen taraftı. Yani bakın, mesela bende de babam sizin gibi. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Bilemezsiniz. Bilemeyiz yahu. Sonra babam ikinci evliliğinde eşine bıraktı bir evi. Kardeşim var diye. Ama o kadın sonradan öğrendik ki babamı aldatmış etmiş. Ayrıca o evlerde kimlerle yaşadı, kardeşim ortada kaldı. Yani herkes sizin gibi karakterli değil.
Ha altını çiziyorum belki kadın benim üvey anne gibi de değildir. Ama diyorum ya bilemeyiz, o yüzddn şuan bize nasıl yansıtılıyosa o yönde yardımcı olmamız gerek.
Çok geçmiş olsun. Bundan sonra mutlu olursunuz inşallah
çok teşekkür ederim. Boşanan erkekler konusunda önyargılı olabilirim, kabul. Benim konu sahibine karşı önyargımı geliştiren de konulardan bahsederken sürekli biz dilini kullanması. Geçmişine bakmadım ama ‘abim ve eşi ayrılacak, yeğenlerim için çok üzülüyorum’ minvalinde bir konusu var Mı acaba? Ama abisinin bölüşülecek evi ve arabasıyla ilgili var. Bana çok itici ve fena bir görümce hissiyatı verdi açıkçası.
Yukarıda ki arkadaşa da yazdım, evi çocukların üzerine yapma kısmı sonradan yazıldı, ben zannetmiyorum açıkçası, günah alıyorsam da boynuma.
babanızın ve kardeşinin yaşadığı çok üzücü ve bence nadir rastlanan bir olay. Eski eşten geçinen, kendini maaşa bağlatan kadınlara bende çok karşıyım ama çocuk varsa akan sular duruyor bende. Çocuklar için kim daha hayırlı düşünüyorsa onun dilediği olsun..
Arkadaşımı ben yönlendirdim üyeliğini oluşturup yazdi.Keşke sizin anlattığınız gibi itici ve fena olsa nasıl böyle bir hisse kapılıyorsunuz onu anlamıyorum herkes kendi görümcesini eski eşini aklına getirip böyle bir hissiyat oluşturuyor sanırım.çok teşekkür ederim. Boşanan erkekler konusunda önyargılı olabilirim, kabul. Benim konu sahibine karşı önyargımı geliştiren de konulardan bahsederken sürekli biz dilini kullanması. Geçmişine bakmadım ama ‘abim ve eşi ayrılacak, yeğenlerim için çok üzülüyorum’ minvalinde bir konusu var Mı acaba? Ama abisinin bölüşülecek evi ve arabasıyla ilgili var. Bana çok itici ve fena bir görümce hissiyatı verdi açıkçası.
Yukarıda ki arkadaşa da yazdım, evi çocukların üzerine yapma kısmı sonradan yazıldı, ben zannetmiyorum açıkçası, günah alıyorsam da boynuma.
babanızın ve kardeşinin yaşadığı çok üzücü ve bence nadir rastlanan bir olay. Eski eşten geçinen, kendini maaşa bağlatan kadınlara bende çok karşıyım ama çocuk varsa akan sular duruyor bende. Çocuklar için kim daha hayırlı düşünüyorsa onun dilediği olsun..
Konu sahibinin kardeşi de eşi de durumu kötü olan insanlar değil. Hatta eşi baba tarafından varlıklı. Kendi ailesi bile evlatlarını sahiplenmemişken düşünün arkadaşımın ailesi kaynana görümce dediğiniz insanlar sahiplendi.
Son ana kadar görümce dediginiz arkadaşım yanında oldu onun ama bir anda tersine döndü herşey.
Bu kadar zor durumdayken o kadar detaylı yazmasını bekleyemeyiz zaten sorulan sorulara da cevap vermiş.Sonradan yazması neden inandırıcı gelmedi o kısmını anlamadım.
Tamamen çocuklar odaklı çok fazla şey yapıldı.Siz diyelim kardeşin yerindesiniz herşeyinizi tutup çocuklarım için diye kadının üzerine yapar mısınız?
Ne malum çocukları için kullanacağı?
Çocukların üzerine olmasını dahi kabullenmeyen kadını sorgulamalısınız bence.
Tutup buraya bütün hayatını detaylarını yazamaz kimse sonra da çok uzun oldu gözlerimiz kanadı yorumları yapılıyor
Vicdan ve merhamet versin Allah herkese daha fazla bişey söylemeyemiyorum.
10 senesi harika giden bir evlilik yoktu zaten ortada.
Kendisi de çalıştığı için 2 çocuğa da biz baktık.Kendisi yalnızca çalıştı.
Hırslı olduğu aşikar daha fazla da kötü konuşmak istemiyorum kendisiyle alakalı.
İlahi adalet elbet tecelli eder..
Hanımefendi zaten canım burnumda bilip bilmediğiniz yere konuşmayın.
Nerden biliyorsunuz da yorum yapıyorsunuz.
Evet sadece çalıştı evinde bir defa olsun yemek pişirmedi çocuklarına bakmadı.
Sadece ÇALIŞTIIIIII Okadar
Yapamadığı kadınlık vazifelerine girmiyorum bile.
Kendisine zaten çocuklarla ilgili nafaka verilecekti konuşuldu anlaşıldı mallar ikiye bölünecek biz hiçbirşey almasın demiyoruz ki.
Goygoyunuzu gidin başka yere yapın Allah aşkına yorum yazmayın daha fazla.
gidin başka yerde boş yapın orası burası değil hadi iyi forumlar
Güncelleme yapıldı konuyla alakalı.Daha ne yazılabilir bilmiyorum.Ailemle aynı binada oturdular 10 sene boyunca.Kardeşimin suçu yoktur demiyorum karşılıklı hatalar olmuştur.Bizim de olmuştur.sımdı burda gelın parayı aldı bosanmaya kalktı tarzı yazılmıs ev ustunde arac parası ustunde nasıl alabılırız denmıs
esınden yasadıgı ıhanet sıddet gıbı kusurlu bırsey varsa sonuna kadar alsın tabıkı hakkını yedırmesın
yanı boyle yapan hemcınslerım adına utanıyorum demek ıcın once bosanma sebebınden emın olmamız gerek belkı kadın haklı ... bız burda ogretıyoruz ıhanete ugrayan veya sıddet gorenlere kendını garantıye al adamın yanına kar kalmasın dıye .
tam olarak evın ıcınde ne yasandıgını sadece o cıft bılır sız kardesınızden duydugunuz kadarını bılıyorsunuz bunu unutmayın bunun dısında kımse magdur olmasın dusuncesınde oldugum ıcın yıne de , serh koydurursunuz bır sorun kalmaz tazmınat davası acarım dıyorsa o bosuna degıldır kardesınızden emın mısınız bır hatası olmadıgından ?
sakin olun ne dedım kı konunuzu okudum yazdım altı ustu... füze atmısım gıbı tepkı verıyorsunuzMune Kazen konumu kapatır mısınız?
Güncelleme yapıldı konuyla alakalı.Daha ne yazılabilir bilmiyorum.Ailemle aynı binada oturdular 10 sene boyunca.Kardeşimin suçu yoktur demiyorum karşılıklı hatalar olmuştur.Bizim de olmuştur.
Ama maddi anlamda kendine rant sağlamaya çalışan kişi eşidir.Çocukları bırakıp gitti? İhanet olsa emin olun bunun delilleri olurdu elinde varsa hodri meydan.
Muhalefet olmak için ısrarla anlamak istemeyen ve konunun kapatılmasına sebep olan insanlar oldu.Kendimi inandırmak için whatsap konuşmalarını mı paylaşayım?
Bakın burda sebepsiz üstüme gelindi.Defalarca anlatıyorum anlaşılmıyor.Herşeyi detaylı anlatsam emin olun o füzeyi bana atarlar.Bu kadarıyla bile eleştirdiler.az sakin olun ya ne dedım kı konunuzu okudum yazdım altı ustu... füze atmısım gıbı tepkı verıyorsunuz
sıze ıyı geceler
cocukların uzerıne yaptıgında 18 yasına kadar varlıkları surdurme alma satma yetkısı kımde olacaktı pekıGeçmiş olsun zor şeyler yaşamışsınız.
Ama sizin yaşadıklarınızla konu sahibi arkadaşımın mevzusu farklı.
Şunda bir uzlaşalım önce.
Arkadaşımın kardeşi zaten evi iki çocuğun üzerine yapma teklifi yaptı nafakalarını da vereceğini söylemiş.
Baştan kabul etti anlaşmalı boşanılacaktı şimdi evin herseyin kendisinin olmasını istiyor.Yorumlarına baktım belirtmis bunu da zaten ee neden üzerine gidilmiş hala?
Ne olursa olsun eşinizin vereceği paraya tenezzül etmemişsiniz kendiniz mücadele etmişsiniz bu anlamda takdir ettim sizi.
İki tarafın da imzası olmadan satışı gerçekleşmeyecekti.18 yaşında ise tamamen çocukların insiyatifinde olacaktı.cocukların uzerıne yaptıgında 18 yasına kadar varlıkları surdurme alma satma yetkısı kımde olacaktı pekı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?