• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlar yardım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ebyar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
arkadaşlar 2008 aralık ayında babam çalıştığı lojistik şirketine bir tazminat davası açmıştı
ama o gün bu gündür hiç bir ilerleme yok
avukatıyla ilk görüşmesinde en geç 16 ay içerisinde biter demişti ama 5. yıla girecek hala bi sonuç yok
babam yurt dışında olduğu için ben takip etmeye çalışıyorum. Her duruşmada 5-6 ay gün atılıyor
açıkçası ben avukatta bir düzenbazlık olabileceğini düşünmeye başladım ve avukat değiştirmek istiyorum
bu konuda eski avukat herhangi bir yaptırım uygulayabilir mi bize? benim hukuki haklarım nelerdir?
ya da avukatı şikayet edebilir miyim?
babam dava hakkında konuşmak için aradığında temyize gitti işte şu an dışardayım dosya yok hatırlayamıyorum gibi cevaplar veriyor
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana bir akıl verebilir mi?
şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum

yardımcı olabilecek kimsecikler yokmu arkadaşlar :(

Aslinda avukatin bir sucu oldugunu dusunmuyorum zira turkiyedeki davlar genellikle 3 ile 5 yili bulabiliyor tazminat davasiymis karsi taraf itiraz ediyorsa dava uzayabilir.Avukatini degistirebilirsin karsi tarafin bir zorluk cikaracagini sanmiyorum.

Öncelikle 2008 dosyası bu hala devam ediyor olabilir, henüz karar verilmemiş olabilir. Mahkemeler gerçekten çok ağır işliyor. O yüzden hemen telaş yapmayın. Temyize gitmiş ise dönmemiş olabilir, ancak dosyanın temyiz edilmiş olması tazminata hükmedilmişse paranızı almanıza engel değil karşı taraf icra dosyasına parayı depo etmemişse tabi. Sen o avukatı ara, babanın davasının hangi mahkemede olduğunu ve dosya numarasını öğren. Örneğin İstanbul 15. İş Mahkemesi'nin 2008/3678 Esas tarzında bir bilgi vermesi lazım sana. Ondan sonra da git o mahkemenin kalemine ve dosyana bak. Eğer sana bu bilgiyi vermekten kaçınırsa o zaman işin içinde iş var demektir.

Öncelikle 2008 dosyası bu hala devam ediyor olabilir, henüz karar verilmemiş olabilir. Mahkemeler gerçekten çok ağır işliyor. O yüzden hemen telaş yapmayın. Temyize gitmiş ise dönmemiş olabilir, ancak dosyanın temyiz edilmiş olması tazminata hükmedilmişse paranızı almanıza engel değil karşı taraf icra dosyasına parayı depo etmemişse tabi. Sen o avukatı ara, babanın davasının hangi mahkemede olduğunu ve dosya numarasını öğren. Örneğin İstanbul 15. İş Mahkemesi'nin 2008/3678 Esas tarzında bir bilgi vermesi lazım sana. Ondan sonra da git o mahkemenin kalemine ve dosyana bak. Eğer sana bu bilgiyi vermekten kaçınırsa o zaman işin içinde iş var demektir.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
fakat babamdan sonra yada babamla birlikte mahkemeye verenler paralarını almışlar
bu adamın elinde ki dosyalar sonuçlanmamış bir tek
o yüzden de benim kafam karıştı açıkçası

ben bu bahsettiğiniz bilgiyi e-devletten öğrendim
babam şu an yurt dışında acaba o dosyaya ben bakabilir miyim?

ben bu bahsettiğiniz bilgiyi e-devletten öğrendim
babam şu an yurt dışında acaba o dosyaya ben bakabilir miyim?

aslında buna yetkiniz yok vatandaş olarak bakamazsınız taraf olmadığınız bir dosyaya ama kalemdeki memurlara durumu izah ederseniz en azından dosya akıbeti hakkında bilgi alabilirsiniz hatta dosyaya bile bakabilirsiniz. Ben avukatım, eğer dosyanız İstanbul'daysa ben bakarım avukat olduğum için buna hakkım var.

aslında buna yetkiniz yok vatandaş olarak bakamazsınız taraf olmadığınız bir dosyaya ama kalemdeki memurlara durumu izah ederseniz en azından dosya akıbeti hakkında bilgi alabilirsiniz hatta dosyaya bile bakabilirsiniz. Ben avukatım, eğer dosyanız İstanbul'daysa ben bakarım avukat olduğum için buna hakkım var.
evet istanbul anadolu iş mahkemesinde
bilmediğimiz için konuya çokta vakıf olamıyoruz aslında

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back