Arkadaslar uzatabilirmiyim lutfen yardm edinMerhabalar bosanma asamasinda oldugum esim tarafindan darp edildm uzaklastirma verildi adam dilekce eline gectikce yada mahkemede onun aleyhine bir gelisme oldukca cildirip kavga cikariyor en sonundada darp etti. Cocugumuzun velayeti suan ortak pandemiden dolayi mahkeme 2 kez ertelendigi icin birturlu velayeti alamadim . Velayeti alsam gununde saatinde alir cocugu saatinde getirir ama simdi velayet ortak diyerek bana cok kotu davraniyor yapmadigi pislik kalmadi .ornegin cocugu surekli bahane edip mesaj atiyor cocuk nasil vs diye cvp vermezsem velayet ortak sen beni cocuk hakkinda bilgilendirmek zorundasin diyo yada zamansiz saatsiz cocugu istiyor sanki evliymisiz gibi gittigim geldigim yere karisiyor sen bana karisamazsin deyince velayet ortak cocugu istedigin yere goturemezsin diyor .cocugu aldiginda cocuk balkondan dustu ambulans cagirdim diye mesaj atti mesela odum koptu bi gittim hic birsey yok bana aci cektirmeye calisiyor . En son cocugu aldigi gun mahkeme dilekcesi eline gecmis bogazima yapisti buyuk kavga oldu 2 ay uzaklastirma aldim ama bu hafta uzaklastirma bitiyor . Uzaklastirma kararini uzatmak istiyorum . Uzaklastirma suresince rahatsiz etmedi neyi sebep gosterebilirim yada direk. Uzaklastirmati uzakma talebinde bulunsam uzarmi . Cunku biliyorum ayni seyleri yasatacak bana . o kadar kindar ki .fikirlerinizii bekliyorm
Hic bir delilim yok acikcasi uzaklastirma boyunc rahatsizde etmedi ama bekliyor biliyorum uzaklastirma bittigi gun eziyet etmeye baslayacak biliyorum . Gidip tehdit etti korkuyorum falan desem uzatmazlarmi illaki kanit mi lazimUzaklaştırma nedenlerinin devam etmesi halinde uzaklaştırma kararı veren mahkemeye yazılı dileçe ile başvurarak uzatılma talep edebilirsiniz, varsa yeni delillerinizi( telefon dökümü mesaj görüntüsü vb) dileçenize eklemeyi unutmayın. Mahkeme tekrar değerlendirir.
Ya aslında hakimin olaya bakışına göre bile değişiyo, ama genelde boşanma davası varsa ve geçmiştede de uzaklaştırma kararı verilmesine esas olan somut bir olgu varsa uzatıyorlar ama kesin diyemem. Siz genede husumetinizin ve boşanma davanızın devam ettiğini belirterek dilekçe ile başvurun. Vermezse karara itiraz edin, en azından şansınızı denemiş olursunuz.Hic bir delilim yok acikcasi uzaklastirma boyunc rahatsizde etmedi ama bekliyor biliyorum uzaklastirma bittigi gun eziyet etmeye baslayacak biliyorum . Gidip tehdit etti korkuyorum falan desem uzatmazlarmi illaki kanit mi lazim
Husumetimiz devam ediyor mu diyeyim anlamadim kiYa aslında hakimin olaya bakışına göre bile değişiyo, ama genelde boşanma davası varsa ve geçmiştede de uzaklaştırma kararı verilmesine esas olan somut bir olgu varsa uzatıyorlar ama kesin diyemem. Siz genede husumetinizin ve boşanma davanızın devam ettiğini belirterek dilekçe ile başvurun. Vermezse karara itiraz edin, en azından şansınızı denemiş olursunuz.
2 aydir hic iletisime gecmedk bu durumdan dolayi ters tepebilir mi talebm ? Yani zaten adam iletisime gecmemis nasil anlasmazlik devam ediyor gibiEvet yani aranızdaki anlaşmazlığın ve eşinizin size karşı olan olumsuz tavrının devam ettiğini belirtin.
Aynen oyle bosaniyoruz bitti neden bu kadar eziyet cile anlamiyorm. Herseye ragmen sizinde dediginiz gibi guvenip emanet etmek isterdim ama guvenemiyorm . Pakilojik sorunlari var ne yazikkiErkekler bosanma aşamasında neden bu kadar çirkefleşiyor anlamak mümkün değil.
Çocuk balkondan düştü diyecek kadar ileri gittiğine göre ruh sağlığı da iyi değil.
Çocuğu gönül rahatlığıyla babasına emanet edememek ne kadar acı.
Konu hakkında bilgim yok ama boşanma aşamasında erkeklerin canavarlaştigina çok şahit oluyoruz. Endişelerinizi anlatın, umarım herşey güzel olur siz ve yavrunuz için.
Direk bize anlattığınız gibi anlatın durumu, uzaklaştırmadan önce darp edildiğinizi, çocuğunuzun ve kendinizin hayatından endişe ettiğinizi, öfkesine hakim olamayan biri olduğunu vs. anlatın. Eminim anlayacaklardır sizi.2 aydir hic iletisime gecmedk bu durumdan dolayi ters tepebilir mi talebm ? Yani zaten adam iletisime gecmemis nasil anlasmazlik devam ediyor gibi
Allah razi olsunDirek bize anlattığınız gibi anlatın durumu, uzaklaştırmadan önce darp edildiğinizi, çocuğunuzun ve kendinizin hayatından endişe ettiğinizi, öfkesine hakim olamayan biri olduğunu vs. anlatın. Eminim anlayacaklardır sizi.
Allah yardımcınız olsun.
Avukatim var ama acikcasi adam rahatsz etmedigi halde nasil uzaklstirmayi uzatabilirm diye sormaya cok utandim . Dediginiz gibi daha oncede uzaklastirmam var belki bu faydali olur tesekkur ederm ilginiz icinDediğim gibi kesin birşey diyemem, hakime bağlı ama daha önce sizi ya da çocuğunuzu tehdit ettiğine , şiddet uyguladığına dair delilleriniz varsa ( ceza davası, darp raporu, mesaj kayıtarı vb.) ve önceki uzaklaştırma kararı buna dayanarak verilmişse, boşanma davası da devam ediyorsa genelde uzatıyorlar , ama kesin değil, burada hiç kimse de zaten size kesin verilir ya da verilmez diyemez. Daha sağlıklı bilgi için avukatınız varsa onunla görüşün, dosyanızı ve boşanma davanızı ayrıntılı bilen biri daha çok yardımcı olur. Eğer avukatınız yoksa maddi durumunuz iyi değilse, bunu istedikleri belgeleri toplayarak barodann adli yardım başvurusunda bulunarak avukat isteyebilirsiniz
Bir tane program varmış hani,şiddet gördüğün anda basıyorsun geliyo fln,onu uygulasan delil olmaz miArkadaslar uzatabilirmiyim lutfen yardm edin
Avukatınıza birşey sormaktan, birşey söylemekten utanmayın, bilgilendirme istemek sizin hakkınız, dosyayı ve bakan hakimi bilen bir avukatın vereceği yanıt, burada yarım yamalak anlatılan bilgi ile verilen cevaptan daha sağlıklı olur, atladığınız bir şey yüzünden yanlış bile yönlendirilebilirsiniz. Ayrıca eşiniz nedeniyle tedirginseniz uzatma talep etmekte sakınca yok, en nihayetinde hakim karar verecek, olursa olur olmazsa en azından siz şansınızı denemiş olursunuz.Avukatim var ama acikcasi adam rahatsz etmedigi halde nasil uzaklstirmayi uzatabilirm diye sormaya cok utandim . Dediginiz gibi daha oncede uzaklastirmam var belki bu faydali olur tesekkur ederm ilginiz icin
Belki gercekten ihtiyaci olan birine yetisemezlerse asilsiz ihbar oldugu icin cok buyuk vebal altina girerm . Birde o sirada baska yerde oldugunu kanitlarsaBir tane program varmış hani,şiddet gördüğün anda basıyorsun geliyo fln,onu
Anliyorum haklisiniz yarin sorup oyle karar verecegimAvukatınıza birşey sormaktan, birşey söylemekten utanmayın, bilgilendirme istemek sizin hakkınız, dosyayı ve bakan hakimi bilen bir avukatın vereceği yanıt, burada yarım yamalak anlatılan bilgi ile verilen cevaptan daha sağlıklı olur, atladığınız bir şey yüzünden yanlış bile yönlendirilebilirsiniz. Ayrıca eşiniz nedeniyle tedirginseniz uzatma talep etmekte sakınca yok, en nihayetinde hakim karar verecek, olursa olur olmazsa en azından siz şansınızı denemiş olursunuz.
Şiddet olursa kullanın dedim,yok yere kullanmayın zatenBelki gercekten ihtiyaci olan birine yetisemezlerse asilsiz ihbar oldugu icin cok buyuk vebal altina girerm . Birde o sirada baska yerde oldugunu kanitlarsa
Ben yanlis anladim herhalde uzgunlugume verin lutfenŞiddet olursa kullanın dedim,yok yere kullanmayın zaten
Çocuğunuz hakkında yazdığı mesajı delil olarak sunup çocugumun can güvenliği yok diyerek onun içinde bir karar çıkartılabileceğini düşünüyorum, avukat değilim...Arkadaslar uzatabilirmiyim lutfen yardm edin