Avukat arkadaş var mı lütfen yardım edin

nursegull

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
96
53
35
Selamlar öncelikle

özetle anlatayım mobilden yazıyorum yanlislik olursa affola.

Ablam ve iki çocuğu 4aydir bizimle beraber yaşıyorlar. Eşinin eve gelmemesi sorumsuzlugu içki bağımlısı olması ve evde bulduğu bi hafiza kartı icinde birçok kizla ahlaksız konuşmasını dinledikten sonra evini bıraktı dayanamadi.bosanma davası açacaktı biz öfkeyle karar versin istemedik beklettik.esi bir hafta once geldi çocukları alıp sevecegini abisinde kalacağını söyledi. bizde guvendik verdik daha önce getirmislerdi.esi Malatya da yaşıyor biz ankarada yaşıyoruz.yalniz ogrendik ki abisiyle beraber onun arabasıyla çocukları ailesinin yanına götürmüş. Eşi Malatya merkezde yaşıyor çocuklar 1,5saat uzakta köyde yani babanın yanında da değil.Savciliga suç duyurusunda bulunduk savcı ilgilenmedi babası tabi alabilir dedi daha boşanma davası açılmadı nüfusu Malatyada buraya aldirip sonrasında açacak inşallah.ama cocugun biri 2yasinda digeri 10aylik süt çocuğu. biz Malatya ya gidip karakola basvurcaz cocuklari alamaz mıyız ki? neticede çok küçükler ve babanın yanında değiller bişey yapamaz miyiz lütfen yardım edin? nasıl bir yol izlemeliyiz?

10 aylık bebeğin ne işi var oralarda hem ne akıl ikisini gönderdiniz avukat değilim ama iş mahkemelik bence velayet davası gerekir almak için öyle kolay olmayacak herseye hazır olun ama ikisinide anneye bırakır mahkeme hem kart elinizde ise çok kolay işler mahkeme

Mahkeme kararı yok ki savcı bir şey yapsın. Velayet annede olsaydı yapardı ancak ki zaten anneye verirler...

E anne alip gidiyorsa boşanmadan baba da gidebilir alıp. Boşanma davasi acmalisiniz hemen ve dava suresince olan geçici velayeti istediğiniz soylemelisiniz..

Eğer gitme sansiniz varsa babanizla ablanizla birlikte orta yol bulup geri alın cocuklari ama mutlaka hemen hemen davayı acin velayet konusunda tedbir koydurun

Şu durumda savcı bişey yapamaz. Amlaşmalı boşanacaklarsa önce bunu konuşmalılar ya değilse ablanız o kayıtları kullansın ve alkol bağımlılığını dile getirsin dilekçede. Ve bunları kısa nir aürede yapıp davayı hemen açmalısınızki çocukları alanilesiniz. Zaten velayet annede olacak

Canim yaaa icim acidi onlar bebek daha kiyamam.allah merhamet versin karsi tarafa yoksa o yavrular perisan olur ana kuzusu daha onlar yaa.bu erkek milleti hem gecinmez adam gibi hem ayrilmaz adam gibi,insallah cabucak hallolunur 4,5 aylik bebegim var onu benden ayri dusunemiyorum allahim yardimciniz olsun cook uzuldumm

ama şu var süt çocuğu ve ne işi var dedenin yanında babanın yanında değil. dedesi mi emzirecek biz gitsek babanın olmadığını da kanitlasak alamaz mıyız

Eşler ayrı yaşıyorlarsa ve eşler arasında açılmış boşanma davası yoksa da eşlerden biri çocuğun kendisine teslimini isteyebilir. Bu talebi için aile mahkemesi hakimine gitsin ve dilekçe versin. geçici olarak anneye verirler velayetini zaten çünkü çok küçük.

ama şu var süt çocuğu ve ne işi var dedenin yanında babanın yanında değil. dedesi mi emzirecek biz gitsek babanın olmadığını da kanitlasak alamaz mıyız
10 aylik bebeği nasıl verdiniz aklım almadi, emmiyor mu bu bebek anne kokusunu aramaz mi uyurken. Huzursuz bile olmustur anneden ayrı kalınca kıyamam. Gerçi diğeri de çok küçük, büyük konuşmayayım ama ben yalnız gondermezdim babası bile olsa.

Allah yardımcınız olsun. Çok üzüldüm. O kuzular daha küçücük. Nasıl ayrı kalsınlar annelerinden. Hele de süt çocuğu kuzum

Bir an evvel kavuşsun anneleri yavrularına. Bilinçli adımlar atın. Avukata gidin bir an evvel.

Malatyaya gitmek doğru olur mu? Anneleri görsün diye.

Bu konuda net bilgim yok ancak boşanma davasi açmak için neyi beklediginizi anlamis değilim? Acin ve çocukları isteyin her gecen gün zaman kaybediyorsunuz. Siz oraya gittiğinizde baba orada olursa giden zamana olacak çocuklara olacak.

Sabah hemen dilekcenizi verin bu adama dönmeyi planliyorsa da çocukları surundurmesinler yazik.günah

Boşanma davası açılacak ama vakti var işte bi husus var 1hafta beklememiz gerekiyor malesef özel bir durum dolayısıyla. ve şu konuda çok haklısınız bende dedim vermeyin burda sevsin gitsin diye abisine guvendiler güya ama boş. ve şunu yapıyor sende gel cocuklar ağlıyor seni istiyor diye ama ablam kesinlikle istemiyor yarın gitcem canım pahasına alcam cocuklarimi diyor bu yapılabilir ama ben hukuksal hak arama taraftariyim

Hukuksal olarak şu durumda hiç nir hakkınız yok.hala evliler ve o da babası, dedesi

çocukların yanina gitsin oyleyse bu bir hafta daha o yavru öyle mi kalacak bir hafta sonra durum neyse hallolunca gizlice toplanır cikar gelir acar davasini da.

Babanın eşlemine ilişkin ( yani olanları objektif şekilde yazarak) şikayet dilekçenizi hazırlayıp kamu davasının açılmasını talep ederek suç duyurusunda bulunacaksınız. Boşanma davasını da açacaksınız kartta görülen yazışmaları çıkarttırın delili niteliğinde dosyaya ekleyin, çocukların velayetini talep edin, büyük ihtimalle çocuklar çok küçük olduğu için çocukoların velayetini anneye verecekler. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…