Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Avuç avuç dökülen saçlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

QueenPi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
222
236
Saçlarım çok ince telli ve aşırı dökülüyo. Neyse ki dökülen saçların yerine iyi kötü yenileri çıkıyo ama yine de hacimsiz ve çabuk kırılıyo. Bunun için aktara gittim mecit efendinin hacı gürkan saç bakım yağını önerdi. Icinde tatli badem,ısırgan, kayısı çekirdeği, ceviz, çörekotu, defne yaprağı, zeytin yağı vb. yaglar var. Ayrıca aktar bu karışıma bir şişe de yılan yağı ekledi. Haftada 3 kere olmak üzere 3 hafta duzenli kullanmamı söyledi. Şişe yariya indiginde de tekrardan argan yagi takviye edecegim. Dün ilk uygulamami yaptim karışımı sac derime masaj yaparak yedirdim iki saat bekledim ve bitkisel sampuanla yikadim. Ilk kullanimdan belli olmaz ama sanki daha yumusak ve parlak göründü gözüme saçlarım. İnsallah 3 hafta sonunda istedigim sonuca ulasabilirim. Benim size sorum daha önce böyle bi kür uygulayip fayda gören oldu mu ve ekstradan yapmamı onereceginiz baska bi uygulama var mi?

aktara değil doktora git.

Doktora zaten gittim testlerimi yaptirdim demir eksikligi vardi ilac kullandim normal seviyeye geldi ama dokulme de degisiklik olmadi
dermotologa gideceksiniz,dökülmem var diyeceksiniz muayene olacaksınız.
ondan da bir verim alamazsanız başka dr'a gideceksiniz aktara değil..

Elseve'in siyahlı turunculu (arginen) şampuanı cok iyi oneririm hem dokulmeye hemde yipranmaya karsi. Aldigin sampuan cok yaglanma yapar bence ya.

Vitamin ampullerinide dahil edebilirsiniz bakıma bemiks, bepanthen, evin gibi ama eğer kansızlık, vitamin eksikliği yada hormonlarda bir düzensizlik varsa dıştan yapılan bakımlar fazla etki etmiyor. Birde bu yağ karışımının içine 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz ve mümkünse saçınızda daha uzun süreler tutun böylece daha çok etki etmiş olur.

Bioblas sarmaşık özlünün içine.
Çinko ve bemiks c vitamini hapi attım 2ser tane.
Birde aspirin.
Bazen 1 tel bazense 3 5 tel dökülüyor yalnızca

Elseve'in siyahlı turunculu (arginen) şampuanı cok iyi oneririm hem dokulmeye hemde yipranmaya karsi. Aldigin sampuan cok yaglanma yapar bence ya.
Market sampuanlari paraben, slikon vb. maddeler icerdigi icin pek tavsiye etmiyolar. Benim kullanigim sampuan degil bi karisim sonradan bitkisel sampuanla duruluyorum fazladan yaglanma yapmiyo.

Sarimsagi denemek istiyorum ama kokusundan cekiniyorum

Bende doktora gittim hafif demir eksikligi ve hafif kansizlik cikti. Ilaclarimi iciyorum ve duzelme bariz sekilde belli..beslenme cok onemli. Guzel beslenme guzel cilt ve saclara yansir.baska hastalik yoksa.tek ilac kullanmakla kalmayin beslenmenize de takviye yapin

lavantada cok iyi geliyor saclara ben yapiyorum duruladiktan sora masaj yaparak kaynattiginz lavanta suyunu sac diblernize masaj uyulayarak heryerine sürün.
biraz bekleyin kalsin oyle. Hem parlaklik hem güc ve guzel koku veriyor.

ama 1 kür yaparken birden fazla baska bsy yapmayin bekleyin bi deneyin onu. Ama lavanta zararli olmaz.

Sarimsagi denemek istiyorum ama kokusundan cekiniyorum

Şuan kış ama terleme oranı çok az bu yüzden sarımsak kokusu gün yüzüne çıkmaz.
Veya sarimsakli kürleri, sampuanları evde olduğunuz bi gün yapın.
Sonra başka şampuanla yıkayın.
Daha olmadı parfüm sıkın.
Ben bebe şampuanına katıcam.
pazar günleri köpürtüp beklicem daha sonra da yıkarım.
Konumda var burda zaten

Kızlar benim bir ara saçlarım çok dükülüyordu, her tuttuğumda avucumla bir saç geliyordu elime, sonra çörekotunun faydalarını okudum ve markette huncanın çörekotlu şampuanı gözüme takıldı. Aldım kullandım hatta sonrasında sarmısaklı olanını da kullandım ilk kullanımda bile etkili oldu, şimdi birkaç tel dökülüyor. Herkese söylüyorum çok memnun kaldığımı, fiyatı çok uygun, öyle doğal falanda değil ama bir sürü ürün ve yöntem kullanmış birisi olarak bundan daha etkilisini görmedim. Heryerde bulunmuyor ama bulursanız muhakkak alın deneyin, şimdi başka hiç birşey kullanmıyorum şampuan yetiyor saçlarıma, inşallah sizinde dökülmeniz durur.

Selam canım... bende de demir eksikligi var. Ferritin 5 e düşmüş.. 3 aydir ilac kullaniyorum ama fayda etmedi bana hala dokuluyor. Bi ara Tekrar baktircam oglumdan firsat bulamiyorum. Ben dedigin yağları yaptim. Dokulmeye hic bir katkisi olmadi. Aksine daha cok dokuldu. Saclarim ince telli seyrek ve yağlı. Bu sac tipine yagli bakimlar pek gitmiyor. 1 ay kullandim ben. Insallah sen faydasini gorursun

Ne olursa olsun dökülmeye karşı bakım yağını sürekli kullanınca faydası olur, yarıda bırakınca olmaz. Nasıl ki doktor antibiotik verdiğinde dahi bir hafta süre tanıyor, yarıda kesersen olmaz diyor. mesela ben keratin dip bakım yağına başlayacağım, ama kafamda şu var, ilk hafta mucize beklemeyeceğim, çünkü erkek kardeşim de aynısı oldu bunu kullandı saçları dökülür gibi oldu ama bırakmadı şu an sonuclar mukemmel oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…