• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupali Ressamlardan Türkler....

bence türk kadının yan gelip yatan şeklinde çizmişler fikir olarak pek beğenmedim:1no2: :kızgın:

sevgili kanaviçe ve arkadaşlar :)))resimlerde yan gelip yatan hatunlar genelde dikkat ederseniz harem kadınları,cariyeleri ve odalıkları........ve bu hatunlar genelde diğer ülkelerle yapılan savaşlardan ganimet olarak yada yine diğer ülkelerden hediye olarak geliyorlardı :))) macar,ispanyol,polanyalı gibi bilumum ülkeden gelen hatunlardı yani:)))bunlar önce müslüman ediliyor ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra padişaha sunulmak için sıralarını (tabii bu arada saray entrikalarını da öğrenip pişiyorlardı)bekliyorlardı...ama asılları hep yabancı uyruklu idi:)))bu arada biz öz hakiki Türk kadınları nerdemiydik???büyük ihtimalle yine tarlada bağda bahçede,ota bostana hayvana koşturup çalışıyor idik galiba :)))))yada biraz zengin ailelere mensup iseler cumbalı evlerinde terennüm edip diğer zamanlarında ise nakış ve iş işliyorlardır heralde:))yani ben öyledir diye düşünüyorum:))):kahve: :tomato: ama ben ne yaptım ki :çiçek:

Back