Avrupa turu öneri

matilda1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
1.114
737
27
Kızlar merhabalar
Sizlerden yardım istediğim konu turlar hakkında.
Avrupa turuna katılmak istiyorum ama hangi firma kac gün veya hangi bölge olması lazım bilmiyorum daha önce 1 haftalık viyana gezisi tecrübem oldu fakat eğitim için gittiğimden şehrin en önemli yerleri görmekle yetindik :) Eşim pek sevmiyor bu tarz etkinlikleri yani daha doğrusu beraber gezmek işter mi emin değilim hem çift hem de tek başına katilim sağlayabilecegim turlar önerir misiniz ? Ayrıca vize konusu nasıl oluyor ? Hiç vize başvurusu yapmadım bilmiyorum

Balkana yakın zamanda gittim çok beğendim gayet güzel Üsküp Bosna Karadağ falan epey gezilecek yerleri de var bence değerlendirebilirsiniz.Viz alacaksanız Viyana Budapeşte Prag çok iyi diyorlar.

Balkan turunun güzeli ilk baharda olur. Vize isteyen yerlerde firma sizin için hallediyor evrak işlerini ama şu an tüm vizeler problemli. O yüzden ilk vizesiz ülkeleri tercih edebilirsiniz. Tur firmasının iyi olması şart. Rehberi, yolculuk ortasında kaçan, bilgisiz, özensiz, otelleri rezalet turlar var.

Kızlar merhabalar
Sizlerden yardım istediğim konu turlar hakkında.
Avrupa turuna katılmak istiyorum ama hangi firma kac gün veya hangi bölge olması lazım bilmiyorum daha önce 1 haftalık viyana gezisi tecrübem oldu fakat eğitim için gittiğimden şehrin en önemli yerleri görmekle yetindik :) Eşim pek sevmiyor bu tarz etkinlikleri yani daha doğrusu beraber gezmek işter mi emin değilim hem çift hem de tek başına katilim sağlayabilecegim turlar önerir misiniz ? Ayrıca vize konusu nasıl oluyor ? Hiç vize başvurusu yapmadım bilmiyorum
Bence tura gerek yok esasında. Eşinizle gidecekseniz kendi rotanızı kendiniz belirlersiniz. Vize randevu bulma süreci çok sıkıntılı. Schengen için aylardır randevu bulamıyorduk; mecburen aracı kurum ile anlaştık. Belki İstanbul dışı ülkeler daha rahattır. Gitmek istediğiniz ülkeye göre başvuru yapabilirsiniz. Turist vizesi almanız gerek. Gerekli belgeler sitelerinde yazılı. Nereye gitmek istediğinizi paylaşırsanız önerilerde bulunabilirim.

yenGEnC yenGEnC yurtdışı seyahat konusu geçince aklıma hep sen geliyorsun :KK36:
daha bugun su mesaji yazmistim monoceto'ya
budapeste'ye gidis dönüş 3000 tl - tam noel pazari zamani gidis 1 ocakta donus bileti
aaa yesil pasaportun mu var?
ay ne yapacaksin o zaman dubaiyi:)
bence tam noel pazarı zamani, avrupanin bana göre ennn guzel günleri baslamak uzere. o yüzden hristiyan bir ulkeye gitmeni oneririm.
uygun derken skyscanner sitesini ac ulke sehrini sec gidilecek yere her yeri isaretle, tarihini belirsiz ya da hangi ay istersen genis zamanla onu isaretle. en uygun biletleri bulursun
ben bu noel pazari icin sana budapesteden bir bilet buldum meselaEki Görüntüle 3499245
wizzair ile 3000 tl gidis donus. ama bir sirt cantasiyla gidiyorsun. ucuz yollu havayolu sirketi oldugi icin. zaten birkac günlük tatil coluk yok cocuk yok. cok da esyaya gerek yok bence :))
budapeste coookk guzel bir sehir. kopruleri, nehirleri, kaleleri... gercekten harika. acikcasi ben cogu avrupa ulkesinden daha cok sevmistim. ama budapesteye kanin isinmazsa viyana da iki bucuk saat mesafede. oraya da ugrayabilirsin.
avrupada sehirlerarasi ulasim cok kolay. sadece otobusun kalkacagi yere emin olman gerekiyor. o yuzden internetten almani degil gidip otogardan almani öneririm (bir kere sevgilim budapesteden otobusle gelecekti. bilette yazan yere gitti ama otobus falan goremedi. sordu etti yok yani. en sonunda kaçtı arabasi:) ucuz diye otobus bileti almisti olmayinca hem o yandi hem de son saniye ucak bileti aldi turkiyeye )
bak budapeste soyle bir yer bunu ben cekmistim fi tarihinde:))Eki Görüntüle 3499251
su resim de netten parlemento binasi ve yuruyebilecegin kopru:)Eki Görüntüle 3499250
nette kucuk bir arastirma yaptim noel pazari nasil diye, gayet de guzelmis

bence degerlendir. ben shengen olayindan tiksindigim icin 2017 ocaginda kapattim o defteri. nerede vizesiz ulke var ona gidiyorum. ama imkanım olsa macaristana, çekyaya, ispanyaya, italyaya ve ispanyaya tekrar gitmek isterdim

ama turlar hakkında bir bilgim yok. uzun uzun her yerin tarihini,hikayesini dinlemek acikcasi benim icimi bayiyor. bir de tek gezsen bombos yer. tur arabasi bjr geliyor elli kisi sürü gibi. kimse tadını da çıkaramadan hizlica iki foto çekip gidiyor. nemruta mesela yuzlerce kişi turla gelmisti.gün dogdugu gibi herkes o kalabalikta cekebildigi kadar selfie cekti diger yerleri gezmek uzere gitti. alan bombos bize kaldi. gonlumuzce dinlendik, baktik, gonlumuzce foto çektik bombos alanda.
turların bu yönünden nefret ediyorum. o yuzden onerebilegim bir tur yok malesef.
ama esi gezmeyi sevmiyorsa yalnjz seyahatten de zevk alamayabilirler cunku tursuz seyahat pek cok yanlisligi aksiligi beraberinde getiriyor. ya da fotoğrafta merkezi görünüyor gittiigin yer ispanyanin tarlabasisi gibi ates yakan çingenelerin oldugu tehlikeli gorunen sokakta kaliyor falan:)
yilbasinda soyle bir oda tutmuştum;
Screenshot_20241105_225430_Photos.jpg
o kapi gibi görünen yeşil sey kapi degilmis mesela 😅 kapiya benzesin diye boyamislar. banyo tuvalet tum kattaki diger odalarla ortakti. biz güldük gectik ama cogu insani rahatsiz eder tanımadığı kisilerle ortak dusa girmek. çiksan hem yenisini bulmak sorun, odendi bir kere para - telefon hattin olmayan ulkede ara dur iptal etmek icin aldigin sitenin cagri merkezini.
bir de dil sorunu var. sen harika bilsen gittigin yerdekiler bilmez yine anlasamazsin...
eger es kisisi hevesli degilse yalniz cikilan tatilde birkac aksilik yasarlarsa (ki aksilik yasanmayan tatile hic tanik olmadim) burunlarından gelebilir.
o yuzden bence eşinin nasil bir tatil istedigini ogrensin - en azindan ilk seferde esinin hosuna gidecek bir sey planlasin. konu sahibi zaten hevesliymis o sever..cunku ilk seferde tatil fiyasko olursa eşi ikinci bir yurtdisi tatiline masraf yapmak icin hevesli olmayabilir

X