• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avokado

2bilinmeyen

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
1.009
En iyi cevaplar
1
1.007
358
Merhaba kızlar.
Aldığım avokadolar dışı kararmaya başlayınca içi de kararıyor. Avokadoyu içi yeşil kalacak şekilde olgunlaştırma yöntemi var mıdır? Fikir verirseniz çok sevinirim.

En iyi cevap
Geçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.

Bir de elinizde birden çok sert olgunlaşmamız Avokado varsa ve saklamak istiyorsanız yine streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz tek tek çıkarıp elmaların arasına koyarak olgunlaştırıp kullanabilirsiniz.
Yorumunuz için teşekkür ederim
Bebek avokado tuketiyoruz. Kilo usulu aliyorum. Yiyecegimiz kadarini disarida 2-3 gun olgunlastiriyorum. Bunun icin muz ile ayni sepette tutmak kafi geliyor. Kalanlari da 4’er adet olacak sekilde once kagit peceteye sarip, sonra buzdolabi posetine koyup buzdolabina kaldiriyorum. Her gun 1 poseti cikariyor disarida olgunlastiriyor ve donguyu koruyorum.

Direkt gun isigi alan bir yere mi birakiyorsunuz?

Bebek avokado tuketiyoruz. Kilo usulu aliyorum. Yiyecegimiz kadarini disarida 2-3 gun olgunlastiriyorum. Bunun icin muz ile ayni sepette tutmak kafi geliyor. Kalanlari da 4’er adet olacak sekilde once kagit peceteye sarip, sonra buzdolabi posetine koyup buzdolabina kaldiriyorum. Her gun 1 poseti cikariyor disarida olgunlastiriyor ve donguyu koruyorum.

Direkt gun isigi alan bir yere mi birakiyorsunuz?
Evet koyduğum yer gün ışığı alıyor. Ondan mı içi kararıyor?

Merhaba kızlar.
Aldığım avokadolar dışı kararmaya başlayınca içi de kararıyor. Avokadoyu içi yeşil kalacak şekilde olgunlaştırma yöntemi var mıdır? Fikir verirseniz çok sevinirim.
Geçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.

Bir de elinizde birden çok sert olgunlaşmamız Avokado varsa ve saklamak istiyorsanız yine streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz tek tek çıkarıp elmaların arasına koyarak olgunlaştırıp kullanabilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim

En iyi cevap
Bir de bonus bilgi vereyim. Ola ki avokadonun yarisini tukettiniz. Kalan yarisini kapakli bir saklama kabina 2-3 parmak kalinliginda su doldurup cekirdekli olan tarafi suyla temas edecek sekilde koyup, kapagi kapatip buzdolabinda kararmadan muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 🥑

Merhaba kızlar.
Limonlar veya elmaların içinde kısa sürede yumuşuyo

Aynı şeyleri yazacaktım elma yanında tüm meyva sebzeler hızlı olgunlaşır

Merhaba kızlar.
Ben genelde yumuşak almaya çalışıyorum ama çok sık tükettiğimden bulamıyorumda genelde sert oluyorlar. Bana da elmaların arasına koy kısa sürede yumuşuyor dediler gerçekten işe yarıyormuş elmaların arasına sıkıştırıyorum :D Of avokadolu tost canım çekti şimdi

Yanına elma koyup kağıda sarıyorum dışarıda bekliyor. Çok siyah olmasını beklerseniz avokado bozulur. Önemli olan elinize aldığınızda yumuşak kıvamlı olması. Bence yanlışınız burada.
Aslında çok bekletmiyorum. Yumuşar yumuşamaz yiyoruz. Ama o şekilde bile içi kararıyor biraz da olsa.

sorunum yumuşarken içinin kararması. Buna engel olamadım bir türlü.
Öncelikle her avokado meyvesinin dışı kararır diye bir genelleme yok. Evet, koparıldığında bu meyvelerin dışı yeşil oluyorlar ama olgunlaştığında her cinsin kabuğu kahverengiye dönmüyor. Bu Hass cinsine has bir özellik. Yurt dışında Türkiye’de yetişmeyen başka cinsler için de geçerli olabilir ama Türkiye’de yetiştirilen avokadolardan sadece Hass cinsinin kabuğu olgunlaşınca kahverengiye dönüyor, hatta bazı Hassların tam dönmüyor. Hass cinsi nedir biz nerden bileceğiz derseniz, dışı pütürlü olan ve ülkemizde genellikle ithal olarak satılan avokadoların birçoğu bu cins. Çünkü dünyada en çok bu cins tüketiliyor ve beğeniliyor. Alıntı

Gelelim avokadonun olgunlaştığını nasıl anlarım konusuna. Yukarıda da bahsettiğim gibi avokado ağaçtan koparıldığında çok serttir. Yemeye hazır kıvama gelebilmesi için yumuşamasını beklememiz lazım. Yumuşama süresi de avokadonun cinsine göre değişir. Kabuğu ince olan erkenci avokadolar toplandıktan sonra oda sıcaklığında 2-3 gün içerisinde olgunlaşmasına rağmen; ettinger, fuerte ve hass cinslerinin kabukları kalın olduğundan bu süre 1 hafta – 10 günü bulabilir. Avokado olgunlaşmaya yani yumuşamaya baş kısmından başlar. Meyvenin olgunlaştığını anlamanın en iyi yolu meyveyi avucumuzun içine alıp parmaklarımızı kullanmadan meyveyi nazikçe sıkmaktır. Eğer meyve bu basınca cevap veriyorsa meyvemiz olgunlaşmıştır diyebiliriz. Ailemin deyimiyle şeftali kıvamında olması gerekmektedir. Eğer fazla yumuşamışsa avokadonuz da fazla olgunlaşmış olabilir. Tabi sert kabuklu olan avokado ile ince kabuklu olan arasında da bu kıvam biraz fark etmektedir. Başka bir ipucu ise avokadoyu salladığınızda içindeki çekirdeğin oynadığını hissetmeniz gerektiği söyleniyor. Ama bu yöntemi kullanmama gerek kalmadan avucumla yaptığım testte çoktan karar vermiş oluyorum : )

Yurtdışı kaynaklarından öğrendiklerime göre, avokadonun olgunlaştığını anlamak için en iyi çözüm tabi ki de pratik yapmak : ) Eğer ilk defa avokado alıyorsanız, değişik yumuşaklıktaki avokadolardan birkaç tane alıp tadını denemeniz ya da olgunlaşmamış avokadoyu alıp her gün yumuşaklığını test etmeniz öneriliyor. Pratik yaptıkça tam bir avokado uzmanı olabilirsiniz : )

Back