La roche un hangi ürününü kullandıysam memnun kaldım. web sitesini bir incelemeni tavsiye ederim. sanırım senin cildine uygun olan effaclar serisi olması lazım.
benim cildim normalden karmaya dönük.
cildim yağlıya dönük demişsin ama T bölgem yağlı diğer yerler normal gibi bir anlam çıkardım yazdıklarından?benimkine mi benziyor acaba?
hdyreane serisini kullanıyorum çok memnunum
Cilt tipinden çok anlamıyor olabilirimLa roche un hangi ürününü kullandıysam memnun kaldım. web sitesini bir incelemeni tavsiye ederim. sanırım senin cildine uygun olan effaclar serisi olması lazım.
benim cildim normalden karmaya dönük.
cildim yağlıya dönük demişsin ama T bölgem yağlı diğer yerler normal gibi bir anlam çıkardım yazdıklarından?benimkine mi benziyor acaba?
hdyreane serisini kullanıyorum çok memnunum
Lop
Cilt tipinden çok anlamıyor olabilirimevet t bölgem parlıyor yağlanıyor. Diğer yerler sakin. Bende effeclar serisi düşünmüştüm fakat geçen bir cilt uzmanına gittim. Cilt tipin ne diye bana sordu yağlıya dönük karma dedim. Ama bana laroche hassas ve alerjik cilt serisi ürünlerini tavsiye etmiş
Her şey çok karmaşık değil miCanım istersen önce senin cilt tipinden emin olalım.
Yağlı ciltler pek hassas grubuna girmiyor genelde. Alerjik ve hassas olanlar daha ziyade nemini kaybetmiş kuru ciltler..
Şimdi yazdığına göre de cildin karma cilt
Cilt uzmanının sana cilt tipin ne diye sorması da ayrı enteresan.Umarım evinde gaz kaçağını çakmakla kontrol etmiyordur.
Cilt tipinden kesin emin olunca ürün tavsiye etmek daha doğru.Yakınlarından güvenilir bir dermakozmetik eczane var mıdır?
Her şey çok karmaşık değil mibencede karma. Hassas ve kuru ile hiç alakam yok ona eminim,broşürleri sinirden çöpe attım atmasaydım koyardım resmini. Mesai saati bitmek üzereydi sanırım kafa gitti doktorun. Cilt tipimi sorunca bende film koptu zaten eczane çok aslında da girince kendimi alma zorunluluğunda hissediyorum ondan gidip yaptırmadım test :) internet üzerinden almayı planlıyorum. Ama gitmeden olmayacak anlaşılan.
Devlet Hastanesi dermatologuna gitmiştim zaten :) aslında smear testi almaya gitmişken hadi birde buraya dalayım dedim :) yengeme eczanede analiz yapmışlar avene tavsiye etmişler. Güvenilir bir uzman bulayım ben en iyisi. Eczane işleri ile alakalı bir tanıdığım var ona el atayım ben. Çok sağol ya sende olmasan kimsenin fikir vereceği yoktu.Evet canım, ya eczaneyi şunun için söyledim. Mutlaka doğru cilt tipini kafası karışık olmayan bir uzmandan öğrenmek lazım.
Uzmandan kastım da filanca güzellik salonundaki, pişmancadaki ücretsiz cilt analiz günü yapan eczanede kozmetik firmasının maaşlı olarak tuttuğu aşırı bakımlı abla değil de; uzman dermatolog, uzman bir eczacı vs..
dermatoloğa bir rahatsızlığın olmadan sırf cilt tipinin öğrenmek için gidilmez.hem abes hem de sırf bunun için boşuna sgk ya sonradan ödeme yapmak gereksiz :)) İlla giderim diyosan bu iş için devlete değil de özele gitmeni tavsiye ederim.Özeldeki dermatologlar cilt hastalıkları dışında cilt bakımı şu bu gibi konular hakkında daha bi uzmanlar sankiözelde diyemidir bilmem.
Eczaneye girince kendini alma zorunluluğunda hissetme kesinlikle.Bi ara bende de vardı o.Şimdi gidiyorum kafama yatmayan ürün varsa,teşekkür ederim ben bir araştırayım,düşüneyim deyip çıkıyorum valla.
Velhasılıkelam bence hatta karşılaştırma yapmak açısından güvenilir 2-3 yere sorup önce cilt tipini öğren.
Devlet Hastanesi dermatologuna gitmiştim zaten :) aslında smear testi almaya gitmişken hadi birde buraya dalayım dedim :) yengeme eczanede analiz yapmışlar avene tavsiye etmişler. Güvenilir bir uzman bulayım ben en iyisi. Eczane işleri ile alakalı bir tanıdığım var ona el atayım ben. Çok sağol ya sende olmasan kimsenin fikir vereceği yoktu.
Avene tavsiye eden yere analize gidecektim ama yengeme cilt tipin karma demişler, eğer o karma ise ben yağ tulumuyum. Çok kurudur cildi ve hiçbir şey kullanmadığı zaman mükemmel bir kozmetik kullandığı anda sivilcelenen kupkuru bir cilt. Saçı asla yağlanmaz mesela.guvenemedim ondan. Alırsam atarım mutlaka. Konuyu açtıktan sonra spora başladım oyuzden şuan koşu ayakkabısı falan daha ön plandarica ederim.
Ben avene den termal su ve güneş krem kullanıp memnun kalmıştım.
canım ürünleri alınca burada da paylaşır mısın?ben de merak ettim şimdi cilt tipini vs.
Effaclar serisi kafama yatmıştı aslında ama biraz araştırdığımda akneli vb problemli cilt tipi gibi geldi,kullananlar kurutma problemi yaşadıklarını yazmış.Ben avene yağlı ciltler için güneş kremi kullanmıştım sadece. Ama aşırı yağlı geldiği için diğer cilt ürünlerini almadım.
Özellikle T bölgem yağlı benim, la Roche effaclar gel yıkama jeli, gözenekli akneli ciltler için olan ürünü effaclar duo, nemlendirici olarak effaclar h ve göz çevresi için toleriane ultra kullanıyorum. Bunlardan memnunum. Daha önce cildim yağlı gözükmesin diye effaclar matt almıştım ama nemlendirici olarak kullanmaya uygun bir ürün değil, nemlendirmiyor. Ama diğer saydıklarımdan memnunum. Duo olana gözenek sorunun yoksa gerek yok. Geriye kalan yıkama jeli, nemlendirici ve göz çevresini önerebilirim.
Aslında kurutan effaclar h nemlendiriciden ziyade effaclar temizleme jeli. Gerçi benim yüzümü kurutamıyor pek :) sadece ağız çevresinde kuruluk oluyor o da yıkadıktan sonra nemlendirici sürmezsem oluyor.Effaclar serisi kafama yatmıştı aslında ama biraz araştırdığımda akneli vb problemli cilt tipi gibi geldi,kullananlar kurutma problemi yaşadıklarını yazmış.
Hydreane legere nemlendirici, toleraine creme mousse temizleyici (cilt temizleyici yanlış görmüyorsam bu) mantıklı geldi. Geriye tonik ve göz çevresi kalıyor. Toleraine ultraya göz atacağım. Tonik için de effaclar alırsam çok mu karışacak her şey sizceartık bir uzmana gitmek şart oldu o kesin :)
Toniksiz her şeyi yanlış yapıyorum gibime geliyor.Aslında kurutan effaclar h nemlendiriciden ziyade effaclar temizleme jeli. Gerçi benim yüzümü kurutamıyor pek :) sadece ağız çevresinde kuruluk oluyor o da yıkadıktan sonra nemlendirici sürmezsem oluyor.
Kısaca cildim kurutmak isteyeceğim kadar yağlı değil derseniz effaclar jel uygun değil. Sadece effaclar h nemlendirici uygun, nemlendirmesi güzel. Bir de göz çevresi kalıyor. Yıkama jelini normal ciltler için, nemlendiriciyi effaclar h alabilirsiniz. Ben tonik kullanmıyorum bu ara, beğenirseniz bana da önerin.
Effaclar serisi kafama yatmıştı aslında ama biraz araştırdığımda akneli vb problemli cilt tipi gibi geldi,kullananlar kurutma problemi yaşadıklarını yazmış.
Hydreane legere nemlendirici, toleraine creme mousse temizleyici (cilt temizleyici yanlış görmüyorsam bu) mantıklı geldi. Geriye tonik ve göz çevresi kalıyor. Toleraine ultraya göz atacağım. Tonik için de effaclar alırsam çok mu karışacak her şey sizceartık bir uzmana gitmek şart oldu o kesin :)
jasse may day may day
Ben şimdi web sitesinde hydreane serisini inceledim ama sadece nemlendirici vardı karma için ve kuru cilt için.birde bb krem vardı. Tonik ve temizleyici var mı bu seride?
Yakınımda cilt analizi yapan bir avm eczanesi var bugün gidemedim,misafir geldi.sadece avene satıyormuş, kullanıcı yorumlarından yola çıkacağım biraz araştırıp. Ama bu yazdıklarım kafama yattı gibi.hayır canım o seride tonik yok.
aslına bakarsan sadece effacler olarak tonik çıkarmışlar neden bilmiyorum
ben gül suyu kullanıyorum
Evet hatunlar Nihai listeyi sanırım oluşturdum. Öncelikle bugüne kadar hep karma cilt ürünleri kullandığım ve memnun kaldığım için cilt tipimin karma olduğu konusunda eminimkaliteli olsun derken yanlış bir şey almayım diye biraz fazla didikledim.
-toleraine creme mousse temizleyici
-effaclar tonik
-hydreane legere nemlendirici
-hydraphase intense yeux göz çevresi kremi
İlk aşamada bunlar
Uzun vadede ise
-pigmentclar yeux (göz altı mavi ve kahve renk için, şuan ihtiyacım yok ama zaman zaman ihtiyaç duyuyorum oyuzden daha sonra edineceğim.)
-effaclar k (+) bunuda siyah nokta vb oluşumu önlemek sebum dengelemek için ileride almayı planlıyorum.
Bu ikili için blogger araştırmalarım devam edecek.
Sizce nasıl olmuş listem :)