• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avcı'dan öğrencilere 15 tatil müjdesi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.

"Asıl Radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde yapacağız"

Ders yılı içerisinde de öğrencilere çok fazla ödev yüklediklerinin farkında olduklarını vurgulayan Avcı, "Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz. Ama asıl radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde peyderpey yapacağız" değerlendirmesinde bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, sömestr tatilini 15 günden 30 güne çıkarmaya hazırlanıyor. '15 tatil' olarak bilinen sömestr 30 gün oluyor.
Posta gazetesi eğitim uzmanı Yaşar Özay'ın haberine göre; öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında sömestr tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), yürüttüğü çalışmaya göre sömestr tatili 15 günden 30 güne çıkarılacak. Buna göre sömestr tatili 31 Aralık-1 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

asddd.jpg

EKONOMİDE CANLILIK VE ENERJİ TASARRUFU HEDEFLENİYOR

Uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL'lik enerji tasarrufu hedefleniyor.

YAZ TATİLİ 3 AYDAN 2.5 AYA DÜŞECEK

Değişiklik ile yaz tatilinin ise 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olması öngörülüyor. Buna göre yaz tatili 3 aydan 2,5 aya düşecek.

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK

MEB 2015 iş takviminin yayımlanmış olması nedeniyle değişiklik 2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak. 2015 eğitim takvimine göre eğitim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek ve sömestr tatili başlayacak. 8 Şubat 2016 Pazartesi günü 2. dönem için ders başı yapılacak. Okullar 10 Haziran 2016 tarihinde yaz tatiline girecek.

kaynak: posta

Veliler ve öğrenciler tarafından 15 tatil olarak bilinen Sömestr tatili ne zaman başlayacak? 2015-2016 Eğitim öğretim yılının birinci dönemi ne zaman kapanacak? gibi çok merak edilen soruların cevapları haberimizde..

Milli Eğitim Bakanı ilk ağızdan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündemde olan ve 15 günlük sömestr tatilinin 1 ay olduğu iddialarına yalanlama getirerek her yıl olduğu gibi sömestr tatilinin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı içerisinde de 15 gün olacağına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir çalışma içerisinde olmadığını, sömestr tatilinin her yıl olduğu gibi 15 gün yapılacağını net olarak belirtti.

2015 - 2016 Eğitim ve öğretim yılının ilk zili 28 Eylül 2015 tarihinde çalmıştı. Yoğun ve stresli günlerden sonra öğrenciler ve öğretmenler dinlenmeyi iple çekiyorlar. Bu sene sömestr tatili hangi gün olacak? Okullar tekrardan hangi gün açılacak ve tatil kaç gün sürecek?

SÖMESTR TATİLİ, 15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı başlangıcında her yıl olduğu gibi, kimi öğrenciler ilk kez okulla tanıştı, kimi öğrenciler ise bir üst sınıfa geçmiş olmanın verdiği gurur ve mutluluk ile ders başı yaptı. MEB'in yaptığı açıklamaya göre 2015-2016 öğretim yılının 1. dönem sonundaki sömestr tatili 22 Ocak 2016 tarihinde başlayacak. Öğrencive öğretmenlerin 2. dönem için hazırlık yapacakları 15 tatil, 5 Şubat 2016 tarihinde son bulacak. Ancak Cumartesi ve Pazar günleri hafta sonu tatili olması nedeniyle okullar 2. öğretim dönemine 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacaklar.

Birinci dönem bitişi

22 Ocak 2016 Cuma

Yarı yıl tatili başlangıcı

25 Ocak - 5 Şubat 2016 arası tatil sürecek.

İkinci dönem başlangıcı

8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Hürriyet

İyi de bu konuda yazı yayınlandı resmi yazı, geçen hafta, basındaki postanın çıkardığı ara tatilin 30 gün olacağı yönünde bi çalışma yok, ileriye dönükte yok diye, yanlış haber

15 tatilde ödev veriyorlardı bizede lise olsun ortaokul olsun uyuz olurdum, çok saçma yani tatilde ödev stresine girerdin genelde son 2 güne bırakırdım :) yani çocukları boşu boşuna strese sokmaktan başka bişey değil , tebrik ediyorum inş kalkar da minnoşlar rahat kafayla tatil yaparlar, zaten dönem içinde hunharca ödev veriyor öğretmenler

evet bu haberin yanlış haber olduğu açıklanmıştı

şimdi bu ne???

30 gün? Eğitimi mahvettiler şimdi de çocukları okuldan nasıl soğuturuzun peşindeler. Yazıktır.. Dünyanın neresinde var bu? Sonrasında cumartesi günleri telafi adı altında çocukları boğacaklar dersle.. Rezalet.

30 gün? Eğitimi mahvettiler şimdi de çocukları okuldan nasıl soğuturuzun peşindeler. Yazıktır.. Dünyanın neresinde var bu? Sonrasında cumartesi günleri telafi adı altında çocukları boğacaklar dersle.. Rezalet.

Çocuklarımız tatiller arasında eğitim görüyor zaten

Haber yalan zaten.. Milli eğitim resmi açıklama yaptı geçen günlerde böyle bir tasarıları olmadığına dair..

bende istiyorumki çocuklar baharda veya yazın okula gitsin kış tatili uzasın yazık bu çocuklarda karda kışta duraklarda perperişan hasta oluyorlar

Back