• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ausencia'dan...Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı&Ali Nazik&Dondurmalı İrmik Helvası

Yöresel Yemekler

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.626
598
$ramazan.webp

Herkese Hayırlı Ramazanlar ,

Bereketli , gönülden sıcacık muhabbetli sofralar diliyorum ...

Yemekteyiz yarışmasında artık tescilli yarışmacılardan oldum , bu 4. katılışım , artık siz deyin yenilen pehlivan güreşe doymaz , ben diyeyim katılmanın dayanılmaz keyfi :KK9:

Bu sefer iftar soframdan 3 tarif ekledim .Hemen geçeyim tariflere ama malum o gün misafir telaşı vs. derken bazı aşamalarda eksik fotoğraflar olabilir , şimdiden affola:KK17:

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:

2 bardak irmik
2 bardak toz şeker
2 kaşık tereyağ
Biraz sıvıyağ
Dondurma ve isteğe göre damla çikolata , fıstık ...

$20130728_170300.webp$20130728_170449.webp

Çok az sıvıyağda 2 kaşık tereyağ eritilir .İrmikler eklenir ve rengi dönene kadar yaklaşık 20 dk , kısık ateşte karıştırarak kavrulur .

$20130728_171625 (2).webp$20130728_172047 (2).webp

Rengi dönünce üzerine , bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir.5 dakika kadar pişirilir , altı kapatalıp dinlenmeye bırakılır .

$20130728_184621 (2).webp

Helva ılıkken bir kaseye streç film konur , helva koyulur ve içine istenirse damla çikolata yerleştirilir , sonra dondurması konur ve üzeri tekrar helva ile kapatılıp tabağa ters çevrilir .

Ben servis tabağımı karamelize şekerle süsledim , helvanın üzerine de toz fıstık koydum .

$8Dondurmalı İrmik Helvası.webp

Yaz akşamlarında içindeki dondurma helvanın ağırlığını tamamen alıyor , kesinlikle denemenizi tavsiye ederim .

Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı

Malzemeler

1 kilo dana antrikot kuşbaşı
3 adet patlıcan
2 adet patates
7-8 adet kadar sivri biber
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz/karabiber

Beşamel sos için ;

2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
Tuz
Göz kararı akışkan bir sos olacak kadar süt

Üzeri için ;

Kaşar ve 1 çorba kaşığı salçalı su

$20130727_122129.webp

Önce patlıcan ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz.

$20130727_145616.webp

Etleri hiç su koymadan , kendi suyunu salmasını bekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

$20130727_163543.webp
$20130727_164510.webp

Başka bir tencerede sıvıyağ , rendelenmiş soğan ve doğranmış sivri biberleri kavurup , üzerine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz .

$20130727_165438.webp

Etler 1 saat kadar suyunu çekene kadar pişince , etleri kavurduğumuz soğanlara ekliyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ederken bu aşamada tuzunu ve karabiberini ekliyoruz .

$20130727_181558.webp

Etler pişerken patlıcan ve patatesleri kızartıyor ve pişen etlerin bulunduğu tencereye ekliyoruz.
Bu şekilde de harmanlayarak 5 dakika pişiriyoruz .

$20130727_185409.webp
Etleri bir çukur kaseye alıp , aliminyum folyo serdiğimiz tepsiye porsiyonlar halinde ters çeviriyoruz .

$20130727_194638.webp

2 kaşık tereyağını bir tencerede eritip , 2 kaşık un ile kavuruyoruz.Rengi dönünce üzerine yavaş yavaş sütü ekliyoruz .Tuz da ilave ediyoruz.Ve bu şekilde karıştıra karıştıra pişirerek akışkan bir beşamal sos elde ediyoruz .
Beşamel sosu et porsiyonlarının üzerine paylaştırıp , üzerlerine birer dilim kaşar koyuyoruz.1 kaşık kadar salçayı 1 bardak suda eritip yemeğin üzerine bölüştüyoruz ve 200 derecelik fırına veriyoruz.Fırında pişme süresi beşamel sos ve kaşar kızarana kadardır.

$20130728_203319.webp

Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabımız Hazır ...

Şimdi benim çok sevdiğim , meze olarak yemeğe doyamadığın (zaten neye doyuyorum ki ) Ali Nazik tarifine geçeyim ;

Ali Nazik

Malzemeler:

4 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
1 adet limon
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz
Süzme yoğurt

Üzeri için ;

200 gr. kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
Tuz / karabiber
Maydanoz
4-5 kaşık sıvıyağ

$20130727_115317.webpPatlıcanlar tepsiye alınır , tuzlanır ,üzerleri bıçakla bir çok yerinden delinir ki közlenirken buharı içinde kalıp patlıcanları yumuşatmasın .
Fırının ızgara ayarında 20 dakika da arkalı önlü közlenir.

$20130727_144029.webpKözlenmiş patlıcanlar soğumaya bırakılır , benim için en kolay soyma yönetimi , ortadan bıçakla kesip , kaşıkla içini çıkarmaktır .

$20130727_150530.webp$20130727_150831.webpPatlıcan içlerini bu aşamada bıçakla doğrayabiliriz.Bizim evde dişe gelen patlıcan pek itibar görmez. O sebeble ben patlıcanları , tuz , sıvıyağ , yarım limon suyu ve sarımsak ile rondodan geçirdim .
Rondadan gezmiş patlıcan püresini 3 kaşık süzme yoğurtla karıştırıp , servis tabağına alıyoruz .

$20130727_173729.webp$20130727_175316.webpBir tavada biraz sıvıyağda , 1 adet doğranmış kuru soğan ile kıymayı kavuruyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip , rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz.

$20130727_191506.webp$5Ali Nazik.webpPişen kıyma sosunu patlıcanların üzerine alıp , maydanoz ile süslüyoruz.

Afiyet olsun ....

Yemeğin sonunda kayınpederimin çok sevdiği irmik helvasını dondurmalı olarak ikram ettim , çok beğenildi , daha önce yapmayanlar için onunda tarifini vereyim .

Akşam sofrasını hazırlarken çekebildiğim tarifler bunlardı , şimdi soframda olanları da yazayım
:KK56:

İşte bizim geçen akşam ailemizi ağırladığımız iftar soframız ;

• Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası
  • Mini Paçangalar
  • Peynirli Çıtır Börek
  • Zeytinyağlı Barbunya
  • Ali Nazik
  • Zeytinyağlı Kuru Kırmızı Biber Dolma
  • Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı
  • Pilav
  • Cacık
  • Salata
  • Dondurmalı İrmik Helvası
  • Çayın yanında Karamelli Yaş Pasta

$1Tarhana çorbası ve Turşu.webp$2Çıtır Börek ve Mini Paçangalar.webp$3Zeytinyağlı Kırmızı Biber Kuru Dolma.webp$4 Zeytinyağlı Barbunya.webp$5Ali Nazik.webp$6Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı ve Pilav.webp$7Cacık.webp$8Dondurmalı İrmik Helvası.webp$9Karamelli Yaş pasta.webp

İşte bu da soframız ;

$11Sofram.webp$10Sofram.webp$12Sofram.webp

Benden bu kadar arkadaşlar , afiyet olsun :KK56:

Tüm yarışan arkadaşlara gönülden başarılar ,

Her daim güzel , bereketli , samimi sofralarımız olsun
:KK16:

ellerinize sağlıkk :56::56:
acıkmışken görüntüler bitirdi benii :27::27:
yarışmada başarılarr :16:

Herşey harika görünüyor yemekleriniz sofranız ellerinize sağlık bayılırım kalabalık iftar sofralarına :16:

Herşey harika görünüyor yemekleriniz sofranız ellerinize sağlık bayılırım kalabalık iftar sofralarına :16:

Çok teşekkür ederim :16:
, bu sofradan bir tane de mutfakta vardı o akşam büyükler kadar çocukta vardı malum :55:

Ellerine sağlık ablacımmm
Sondaki tatlıya bittim..
Of acıktım :26:

Sağol kuzum , gel diyorum gelmiyorsun ki , anca kartalına turta yap sen :ssz:

Maşallah :nazar:
Her daim kalabalık mutlu huzurlu bereketli olsun sofralarınız :) :16:

Amin .

Normalde her akşam sessiz sakindir soframız , karı koca çatal seslerimiz duyulur ama işte misafir geldiğinde o telaş güzel oluyor .

Sağol kuzum , gel diyorum gelmiyorsun ki , anca kartalına turta yap sen :ssz:

Amin .

Normalde her akşam sessiz sakindir soframız , karı koca çatal seslerimiz duyulur ama işte misafir geldiğinde o telaş güzel oluyor .

Bizim her akşam öyle yarışmaya katıldığımda da 2 kişilikti sofram.Dışarıdan gelen sesleri dinlemekle yetiniyorum :)
Misafir ağırlamayı çok özledim.

Ellerine emeğine sağlık güzel arkadaşım:21:

hepsi harika görünüyor bayıldım :34: şu tas ile çevrilen et beni bitirdi harika görünüyor kaptım tarifi deneyeceğim :23:

başarılar diliyorum sana ve diğer katılımcı arkadaşlara

Ellerine emeğine sağlık güzel arkadaşım:21:

hepsi harika görünüyor bayıldım :34: şu tas ile çevrilen et beni bitirdi harika görünüyor kaptım tarifi deneyeceğim :23:

başarılar diliyorum sana ve diğer katılımcı arkadaşlara

Sağol benim güzel arkadaşım :16:

Topla ekibi gelin bir gün ben yaparım size , ne isterseniz ondan . Sizde boş gelmeyin ama aslı börekten bi su böreği istiyorum , ben onun böreğini çok severdim istteyken hala güzel mi ?

Burada yok da.

ooooo güzel olmuş gerçekten çeşit bol kimse aç kalkmamıştır diye düşünüyorum çok seçici birici bile yiyecek bişeyler mutlaka bulur sofranda...ellerine sağlık:16::16::16:

Son düzenleme:
çok güzel bir menü süper olmuş, pastanızın tarifini merak ettim,10 üzerinden 10 veriyorum ben bu masaya, ellerine, yüreğine ve emeğine sağlık...

ooooo güzel olmuş gerçekten çeşit bol kimse aç kalkmamıştır diye düşünüyorum çok seçici birici bile yiyecek bişeyler mutlaka bulur sofranda...ellerine sağlık:16::16::16:

Çok teşekkürler ... Gelenler damak zevkini bilince hepsinin sevdiklerinden yapmaya çalıştım , hiç tanımadığın misafir daha zor oluyor.

çok güzel bir menü süper olmuş, pastanızın tarifini merak ettim,10 üzerinden 10 veriyorum ben bu masaya, ellerine, yüreğine ve emeğine sağlık...

Sağol arkadaşım çok teşekkürler ...:17:

Pastanın tarifi kendi yemek sayfamda da vardı bakayım , link veririm arkadaşım .

Ausencia masan ve yemeklerin mükemmel görünüyor.Eline sağlık.Yarışmada başarılar dilerim.:16:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...n-pisti-resimli-tarifli-106.html#post31170230

Arkadaşım aynı pastanın hurmalısını yapmışım bu linkte , sayfamızı da takip edersin hem bundan sonra , her zaman bekleriz :34:

Ausencia masan ve yemeklerin mükemmel görünüyor.Eline sağlık.Yarışmada başarılar dilerim.:16:

Sağol adracım , bizim topiğin meşhur dondurmalı helvası çok beğenildi o akşam . Aman çok şiştik bu lokma daha yiyemeyiz diyenler bile içinden dondurma volkan gibi patlayınca bayıldılar :56:

Sağol adracım , bizim topiğin meşhur dondurmalı helvası çok beğenildi o akşam . Aman çok şiştik bu lokma daha yiyemeyiz diyenler bile içinden dondurma volkan gibi patlayınca bayıldılar :56:

Muhteşem görünüyor yenmez mi o.:16:Assolist muamelesi gördü demek helva.:1:İlk fırsatta deneyeceğim.

annemm bu nasıl güzel bir sofra böylee:32::53:
ellerine kollarına sağlık ausum her şeyy cokk güzel görünüyor:nazar: inşallah kazanırsın kuşumm:emir_bebek:

Back
X