AURALI MİGREN... ARTIK GERÇEKTEN YORULDUM...

haleeeeee

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2020
20
8
34
merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 senedir bu iillet peşimi bırakmadı. son 2 yıldır ataklarım çok fazla olmaya başladı. iş hayatım berbat. bana huzur vermiyor. atak halinde relpax ve ağrı kesici içiyorum. çok sık tutuyo. hacamat oldum faydası yok. antidepresanlar kullandım faydası yok. artık gerçekten yoruldum. benm gbi olan nasıl bir tedavi uyguladılar yardımcı olabilirler mi?

Eşim böyle.
Haftanın 6 günü migreni tutar.
Ama, şehir değiştirdik biz 2 ay önce ve atakları azaldı nedense. Kafa rahatlığı önemli. Kaygı stres çok tetikliyor.

Migren bende de var. Sizi çok iyi anlıyorum.
Pandemi sürecinde eve kapandığımız dönemden itibaren ben yoga yapıyorum. Karantinadayken başladım. İnanır mısınız geçen düşündüm de o zamandan beri hiç atak geçirmemişim.
Sonra araştırdım ki yoganın özellikle sırt ve boyun için olan egzersizleri migrene iyi geliyormuş meğer.
Siz de deneyebilirsiniz.
Bir de 2 günde bir biberiye kaynatıp onun buharını solumak da iyi geliyor.

Benim annemde kume bas agrisi var. Yuzun sadece bir tarafinda oluyor ve her atak gelisinde annem kendinden geciyor. Bu basagrisi cesidi hakkinda arastirma yaparken agriya dayanamayip kendini oldurenlerin oldugunu ogrendim. Malesef ki tam bir caresi yok. Annem 20 yildir cekiyor. Biraz iyiye gidiyordu ama son 5 yilda cok olaylar yasadi, kalp krizi gecirdi, kalp ameliyayi oldu simdi cok siddetli geri döndü. Cok doktorlara gitti Turkiye olsun yasadigimiz ulkede olsun. Yok yok bu illetin tam bir caresi. O kadar caresiz hissediyorum ki kendimi. Benimde artik psikolojim iyi degil. Saglam durmaya calisiyorum ama cok zor. Sadece bakmakla yetinebiliyoruz. Ne yedigini ne ictigini biliyor, her an agri geri gelecek korkusu. Bazen bir iki saat agrimiyor dunyalar onun oluyor 🙁

Allah size de sifa versin. Allah'im tum hastalara sifa versin🙏

Ben de 30 yıldır çekiyorum migreni. Migren ameliyatı bile oldum 4.5 saat ameliyatta kaldım. Hiçbir işe yaramadı. Ağrı geldiği zaman 2 apranax+2 avmigren içiyorum artık o biraz kesiyor ağrımı

merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 senedir bu iillet peşimi bırakmadı. son 2 yıldır ataklarım çok fazla olmaya başladı. iş hayatım berbat. bana huzur vermiyor. atak halinde relpax ve ağrı kesici içiyorum. çok sık tutuyo. hacamat oldum faydası yok. antidepresanlar kullandım faydası yok. artık gerçekten yoruldum. benm gbi olan nasıl bir tedavi uyguladılar yardımcı olabilirler mi?
Alternatif tıbbı deneyin

Ya ben soyle cozdum bu olayi bakiyorum sinyal veriyor hemen bir parol atiyorum.agrimadan kesiyorum. Birde ben dikkat ettim genelde aç kaldigim zaman direk migrenim tutuyor. Ne zmana bir kac saat ac kalsam o gece benim sol taraf felc yani.artik yanimda birseyler atistrimalik bukunduruyorum.yemekleri duzenli yiyorum. Stres olayina girmiyim zaten hic.o direk migren bas agrisi. Ne bilim ya hayat o kadar zorki stressiz hayatimiz yok buda vucudun heryerinden atiyor yani.

her agridiginda ilac icmek ilaclara bagimlilik yapiyor. ataklariniz ne zaman geliyor dikkat ettiniz mi açlık stres alkol ve cikolata tetikliyor en cok. duzenli yuruyus egzersiz kafaya bisey takmama strese girmeme durumunda ataklar azalıyor. yine de geciremiyorsaniz olmuyorsa avmigran var. onu kullaniyorum zorda kaldigimda yarim saate geciyor agri.
Allah sifanizi versin..

Normal migrenden farklı değil mi bende meniere şüphesi var araştırırken görmüştüm Allah sağlık versin çok zor

Annem simdi akupunktura gidiyor. 2 seans aldi. Acaba akupunktur deneyen var mi? Yarayip yaramadigini soylemek icin cok erken ama merak ettim. Ayrica hergun omuz masaji da yapmamizi soyledi gittigimiz uzman. Boyun ve omuz kaslarini calistirmak icinde egzesiz yapmali annen dedi. Annem agri gelince cok kasiyor kendini. Omuz kaslari cok cok sert.

ayni sorunu yasiyorum, malesef cözümünü bulamadim.
kusuyorum, isiga, kokuya, sese gelemiyorum

Tetikleyen bir sebep vardir mutlaka siz farkinda olmasanizda hemileligimin ucuncu ayinda haftada 4 e cikti ataklar ama dayanamiyordum ilac dahi alamiyordum bir ay bu sekilde cektim aglayarak sonra is yerim degisti ve ataklar birden durdu doktor da ordaki bir stres ya da durum sen farkinda olmadan tetikliyordur dedi

Öncelikle yiyecekler çok etkiliyor, bir ağrı defteri tutmanızı tavsiye ederim. Her gün için yediklerinizi içtiklerinizi ağrınızın başlama saatini not alın. Beni kesinlikle açlık tetikliyor mesela.

Sonra sırt ve boyun bölgesini güçlendirmek önemli, profesyonel olarak yoga yada plates e giderseniz farkedilir derecede faydasını göreceksiniz.

Migren Botox u da gerçekten iyi geliyor
Bir ostapat varsa Çevrenizde o da rahatlatabiliyor.

Ve ağrıyı hissettiğiniz saniye müdahale çok önemli bence ay azalır mı diye bekleyince hiç bir şey işe yaramıyor. Migren için kremler oluyor hissettiğiniz an kremi burnunun ucuna şakalarınıza sürüp, akapuntur noktalarına baskı yapın. Ben de baya işe yarıyor tabi bazen naparsanız yapın yine de tutuyor

Bende migren ağrısı çekenlerden olduğum için epey araştırdım botox , migren ameliyatı oldum hiç biri işe yaramadı son umudum migren iğnesiydi aylık vurulan çıkmış ama aylık doz başı 750 euro istendiği için yaptıramıyorum umarım herkesin alabileceği fiyatlara iner birgün

Bende migren ağrısı çekenlerden olduğum için epey araştırdım botox , migren ameliyatı oldum hiç biri işe yaramadı son umudum migren iğnesiydi aylık vurulan çıkmış ama aylık doz başı 750 euro istendiği için yaptıramıyorum umarım herkesin alabileceği fiyatlara iner birgün
migren .ğnesinin ilk defa duyuyorm doktorum bana migren ameliyatı diye bir şeyn olmadığını söylemişti

[
Öncelikle yiyecekler çok etkiliyor, bir ağrı defteri tutmanızı tavsiye ederim. Her gün için yediklerinizi içtiklerinizi ağrınızın başlama saatini not alın. Beni kesinlikle açlık tetikliyor mesela.

Sonra sırt ve boyun bölgesini güçlendirmek önemli, profesyonel olarak yoga yada plates e giderseniz farkedilir derecede faydasını göreceksiniz.

Migren Botox u da gerçekten iyi geliyor
Bir ostapat varsa Çevrenizde o da rahatlatabiliyor.

Ve ağrıyı hissettiğiniz saniye müdahale çok önemli bence ay azalır mı diye bekleyince hiç bir şey işe yaramıyor. Migren için kremler oluyor hissettiğiniz an kremi burnunun ucuna şakalarınıza sürüp, akapuntur noktalarına baskı yapın. Ben de baya işe yarıyor tabi bazen naparsanız yapın yine de tutuyor
deneyeceğim sizede çok geçmş olsun

X