• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atlatamiyorum aklima geldijce cok kotu hissediyorum . Ozelden konusmam lazim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Aranizda ozelden konusablcgm therapist piskolog yada tavsiyesi guclu kisiler varmi . Konusmam gerekiyor . Bilinclatimi temizleyemiyorum :(((

Burada daha geçenlerde psikoloğum diye yazan birinin psikolog olmadığı ortaya çıktı. Sanal ortama nasıl güveniyorsunuz ki çoğu kişi egosunu tatmin etmek için yalandan doktorum, psikoloğum diyor. Sonra daha kötü etkilenebilirsiniz.
Çok merak ettim 😱😱

Size iyi gelecek olan kendinizsiniz. Çareyi, devayı kendinizde bulup kendinizi iyileştirmelisiniz. İyi hissetmek sizin elinizde istediğiniz kadar konuşalım sizinle iyi hissedesiniz yoksa hissetmezsiniz.

Psikoloji mezunuyum fakat online terapiyi etik ve etkili bulmuyorum. Şu süreçte evet bir çok psikolog bu yöntemi tercih ediyor ama gerçekten fazla bir faydası olacağını düşünmüyorum. Terapi gibi düşünmezseniz, sadece içinizi rahatlatmak için konuşabilir, anlatabilirsiniz.

Ekstra olarak bilinç-altı silmek temizlemek diye bisey yok. Var evet fakat silmek, temizlemek öyle mesajlasarak, konuşmak mümkün değil. Biri size bunu vaadediyorsa kaçın, psikolog falan değildir dolandırıcıdır. Bilinçaltı dediğimiz yer, inkar ettiğimiz, korktuğumuz, yüzleşmekten kaçtığımız, psikanalitik kurama göre 0-6 yaş arasında olusan alandır. Ve sadece psikanalitik kuramda bilinçaltı ile yüzleşme vardır bunu çeşitli tekniklerle uzun zaman içerisinde yaparsın. Ve danışanın bu kuram hakkında teptik bilgisi olması gerekir. Zira danışmanda lisans eğitimi ardından 2 yıl teorik 2 yıl bireysel ve grup supervizyonu almak zorundadır. Yani bu tarz bir danışman bulmanız zor. Size tavsiyem zaten farkında olup sizi rahatsız eden şeylerle kendide zarar vermeden yüzleşmeniz. Dediğim gibi etkili olduğunu düşünmüyorum fakat size birkaç teknik yazabilirim özelden sorunu anlatırsanız.

Burada daha geçenlerde psikoloğum diye yazan birinin psikolog olmadığı ortaya çıktı. Sanal ortama nasıl güveniyorsunuz ki çoğu kişi egosunu tatmin etmek için yalandan doktorum, psikoloğum diyor. Sonra daha kötü etkilenebilirsiniz.
O da bir şey mi? Bizzat bu forumda 2 kişi tanıyorum, tıp okuyorum dediği halde tıp okumayan :işsiz:

Burası sosyal medya, insanlar günlük kimliklerinden sıyrılıp, sorumluluk almadan rahatlama amacı ile bu tarz yerlere giriyor. Sosyal medyada, mesleki sorumluluğu olan, geçerli eğitim almış hiçbir kimse, tedaviye yönlendirme haricinde, sorumluluk alıp konuşamaz ve tedavi başlayamaz.
Sakıncalı bir durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X