• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ateşş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
44
Batman
merhaba kızımın önceki gün ateşi vardı 39 derece doktorumuz iyi bir doktor hemen ateş düşürücü iğne yaptı .ve düştü ama bir arkadaşım hemen iğne yapmak zararlı dedi bukonu hakkında ne biliyorsunuz

ateş şakaya gelmez tabikide ama 39 derece ateşte ise bebeğiniz panik yapmadan hemen ılık bir duş aldırın baktınız bi müddet sonra ateş tekrar yükselme eylimindeyse ılık ıslak bez uygulayın iki bacak aralarına iki koltuk altlarına bir tanede alnına .. baktınız yine olmuyor son çare doktorunuza gidersiniz.( bu anlattıklarım benim doktorumun bana tavsiyeleridir)

Bende hemen iğne yaptırmak taraftarı değilim. Benim oğlumun ateşi 39 a çıktığında bile ilk önce soyuyorum ılık suyla diz kapaklarının arkasına,eklemlerine,şakaklarına masaj yapıyorum. Yüzünü,ellerini yıkıyorum biraz öyle duruyor kendiliğinden geçmeye başlıyor ha yok olmuyorsa ya fitil ya da şurup veriyorum. Doktoruma ateş olayını sorduğumda kimi bebek 37 derece ateş ile kimi 38,39,40 ile havale geçirir kimi ise 42 dereceyi kaldırabilir dedi. Böyle durumlarda en önemli şey sakin olmak geçmezse de doktoruna danışmak. Allah acil şifalar versin inş...

ates Allah muhafaza hic sakaya gelmez o yuzden her zaman temkinli olmakta fayda var.Ilk once evde her zaman acilmamis bir calpol ve dolven bulundurun ve atesi yukselirse igneden once yasina uygun olcekte ates dusurucu verin.Ates dusurucunun fayda etmedigi durumlarda ilik bir dus cogunlukla sorunu cozuyor.bu arada da zaten doktora danismak gerekiyor cunku ates durup dururken cikmaz,sebebini bulup tedavi etmek gerekir.Gecmis olsun.

Back