• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ateşliyken kahkaha atmak...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.177
5.314
773
merhaba kızlar. 3 yaşını bitirmiş bir oğlum var ve hemen hemen ayda iki kere boğaz enfeksiyonu geçirip 3 4 gün sürekli ateşleniyor. 41 e kadar çıktığı oluyor. çok canı yanıyo çok eziyet çekiyo ateşi geçene kadar. götürmediğim doktor hastane kalmadı ama hepsi normal bu yaştaki çocuklarda diyor.
son 2 3 seferdirde ateşliyken birden kahkaha atmaya başlıyor ama normal gülmek değil. zaten bebeğinizi bilirsiniz öylece ağızsız dilsiz derler ya öyle yatarken birden kahkaha atıyor.
dün yine ateşliydi, bi ara ateşi 37 37,5 e filan düştü ama hiç rahat değildi sürekli inleyip durdu sonra birden gülmeye başladı akabinde ağlamaya başladı. neden olabilir varmı böyle bişiy yaşayan....
yardımcı olursanız sevinirim....

canım öncelikle geçmiş olsun kuzuna...hiç bilgim yok hiç de duymadım şimdiye kadar...çok farklı bi durum..doktorlar ne diyor...onlara göre bi problem yoksa eğer çok takılma bence...bu zamane çocuklarına akıl sır erdiremiyo insan bazen...

geçmiş olsun,çok enteresan bidurum.ateşten bilincini yitiriyor olabilir mi acaba?rüya falan görüyordur belki de.ne desem bilemedim hiç duymadım böyle bir şey.

Ben de bir fikir yürütemedim ama acaba havale mi geçiriyor? Öyle anlarda alıp acile götürmeyi deneseniz? Ama acilinde çocuk doktoru olan bir hastaneye götürün.

yok havale gibi değil. hani insan sinir anında ne tepki vereceğini şaşırır ya onun gibi bişiy. bi anlık bişiy. dakikalar sürmüyo.

arkadaşım 40 41 derece ateşten bahsediyorsun bu çok riskli bi durum. kendimden biliyorum lohusayken 40 derece ateşle hastahaneye kaldırıldım da ne çektiğimi bir ben bilirim.gülmesi konusunda bişi diyemem ama insan teşliyken pek kendinde olmuyo. hatta halislasyonlar bile görebiliyo çok fazla. onun gülüşü de kendinde olmayışındandır sanırım. ama o derece ateşlendiğinde ılık bi duş yaptırmanız faydalı olur. yalnız kimi soğuk suyla duş aldırıyo bu da çok tehlikeli şok etkisi yapar.doktora götürmeyi de ihmal etmeyin tabi böle bi durumda.tekrar geçmiş olsun

40 derece gibi yüksek bir ateşi varsa bilincini kaybedip rüya falan görüyor olabilir allah korusun çok yükseliyormuş geçmiş olsun zor bi durum nasıl normal dediler inanamıyorum bu doktorlara akıl sır ermiyo bazen..

bencede çok tehlikeli bir durum.zaman kaybetmeden bi kan testi hatta detaylı bi tarama yapılması lazım bence.ayda 2 kere rutine bağlamış ateş hayra alamet gelmedi bana.2 defa yüksek ateş yaşadık biz kızımda.ilkinde 1 yaşındaydı.zor atlattık.2. de boğaz enfeksiyonu diyip 2 gidişimdede antibiyotik veren doktorlar yüzünden neredeyse daha kötü olacaktı yavrum.hemen kapsamlı bi hastaneye götürdük ve zatürre teşhisi kondu.bu tür ateşler yabana atılmamalı bence.

mikrop almıştı benim kızım.umarım senin oğluşunda hemen iyileşir bir problem çıkmaz.

Her ateşlendiğinde soluğu doktorda alıyoruz. Ateşi düşene kadar ılık duş aldırıyorum. Götürmediğim hastane kalmadı ankarada hacettepeden gaziye tıp fakültesinden devlet demir yolları. Yetmedi 2 3 paralı profa yani ateşliyken öyle oturup beklemiyorum. Idrarından kanından aklınıza gelebilecek bütün tahlilleri yapılıyor ama hiç birşey yok. Doktor bazı çocuklarda böyle olur çok normal diyor ama bütün doktorlar böyle diyor. 3 senedir yapmadığım kalmadı ama yok hiç bişiy çıkmadı çok şükür.

ben akrdeşimden biliyorum hasta oldumu hemen ateşi çıkardı 2-3 yaşlarındayken kapalı televizyona bakıp lik lik lik gülerdi. ateş halinde halisünasyon görüyor olabilir ayrıca doktorların normal demesi de tuhaf 37 ateşle havale geçiren bebekler biliyorum demişti bana doktor. istanbulda tanıdıklarınız yokmu hastane için gelseniz.numune veya zeynep kamile en iyi araştıran devlet hastaneleri diyolar

benim oğlumda 2 yaşında ve bugün 4. günü ateşi en düşük 37. normalde 38-39,7 arasında gidip geliyor. 2 gün doktora götürdüm ve boğazları iltihap olmuş dedi. antibiyotiğe başladık zaten hemen. ama en son dün gece 1 de kalktı ve çok ateşi vardı. tüm gece boyunca 4 defa banyo yaptırdım çocuk sürekli anne anne diye sayıklıyordu sabah 4,5 falandı ateşi düştüğünde o zaman biraz süt içtide ilaç verebildim. tabii sabah o da bende uyuyakalmışız.

allah acil şifalar versin herkesin çocuğuna çokk zor.

benim oğlumda 2 yaşında ve bugün 4. günü ateşi en düşük 37. normalde 38-39,7 arasında gidip geliyor. 2 gün doktora götürdüm ve boğazları iltihap olmuş dedi. antibiyotiğe başladık zaten hemen. ama en son dün gece 1 de kalktı ve çok ateşi vardı. tüm gece boyunca 4 defa banyo yaptırdım çocuk sürekli anne anne diye sayıklıyordu sabah 4,5 falandı ateşi düştüğünde o zaman biraz süt içtide ilaç verebildim. tabii sabah o da bende uyuyakalmışız.

allah acil şifalar versin herkesin çocuğuna çokk zor.

çok geçmiş olsun üzüldüm inşallah hemen iyileşir benimde oğlum var :)

Back