• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürkçü olmayan giremez!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tunamega

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
176
22
318
Eskişehir
akut lideri nasuh mahruki'nin röportajda kullandığı "atatürkçü olmayan akuta giremez" açıklamaları tepkiye sebep oldu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/845133-ataturkcu-olmayan-akuta-giremez

böyle bir faşist düşünceye sahip birinin insanları kurtarırken de aynı şekilde bir ayrımcılık yapmadığına/yapmayacağına bir kanıt yok. bu zihniyette bir insanın yaptığı işten de emin olunmaz.

edit:imla.

Son düzenleme:
Sen hala bu adamın yaptığı işten emin olamadıysan anlamak için daha fazla uğraşma.onlarca kişinin ölümünden sonra delil karatıp amerikaya icazet almaya gidenleri desteklemeye devam et.güzel demiş nasuh mahruki de zaten aratürkçü olmayanların orada ne işi olur ki.onlar finansal seviyeye göre bir torba kömür ,kamuda çalışmadan para kazanacağı bir iş ,veya ihalede yolsuzluk peşinde koşup kendilerini kurtarmaya bakarlar .ayrıca çok komiksiniz yani şu devirde faşist diye bula bula nasuh mahrukiyi mi buldunuz.asıl faşist olan hükümet ve polisidir.kendi düşüncesinde olmayanlara neler yapıyolar malum.arada bir sokağa çıkın isterseniz.biraz biber gazı soluyun zekayı açıyo ,vallahi bak.artık hükümet yalakalığında son nokta(bknz:dincilerin mantıklı 2laf edememesi)

Son düzenleme:
Sen hala bu adamın yaptığı işten emin olamadıysan anlamak için daha fazla uğraşma.onlarca kişinin ölümünden sonra delil karatıp amerikaya icazet almaya gidenleri desteklemeye devam et.güzel demiş nasuh mahruki de zaten aratürkçü olmayanların orada ne işi olur ki.onlar finansal seviyeye göre bir torba kömür ,kamuda çalışmadan para kazanacağı bir iş ,veya ihalede yolsuzluk peşinde koşup kendilerini kurtarmaya bakarlar .ayrıca çok komiksiniz yani şu devirde faşist diye bula bula nasuh mahrukiyi mi buldunuz.asıl faşist olan hükümet ve polisidir.kendi düşüncesinde olmayanlara neler yapıyolar malum.arada bir sokağa çıkın isterseniz.biraz biber gazı soluyun zekayı açıyo ,vallahi bak.artık hükümet yalakalığında son nokta(bknz:dincilerin mantıklı 2laf edememesi)

konuya yorumun varsa yap. yoksa başka bir yerde konuşmaya devam et. görmediğim bir yerde özellikle.

konuya yorumun varsa yap. yoksa başka bir yerde konuşmaya devam et. görmediğim bir yerde özellikle.

Konuya yorum yaptım zaten.aksi bi düşünceye hiç bi zaman tahammülünüz olmaz değil mi???senin gibileri çok iyi biliyorum maalesef.

Aykut liderini severdim, şimdi bikere daha takdir ettim. Zaten sizin devletiniz var merak etmeyin acil bir durumda o size bakar, akutçuları napcanız. Zaten safkan Türk olan bir adamı ermeni, Yahudi vs diye karalayıp durusunuz, bu fasişlik olmaz, adam içinden gelenleri söyleyince faşistlik olur.

Konuya yorum yaptım zaten.aksi bi düşünceye hiç bi zaman tahammülünüz olmaz değil mi???senin gibileri çok iyi biliyorum maalesef.

yalnız burda tahammül göstermeyen kükreyen sensin .... burdaki senin düşüncene aksi olan düşünceye inanılmaz derecede agresif tavır verende sensin ...

deprem zamanında yaptıgı işlerden yeterince emin olduk zaten:31: adam bastan soyluyor Ataturkcu bir sivil toplum kurulusuyuz diye sahsen bende Ataturku sevmeyen bir insanla arkadaslık yapmam vatanını kurtaran bu ugurda herseyi yapmıs bir insanı sevmeyen insanla zaten fikirlerimiz dusunce yapımız farklıdır anlasamayacaklarını dusundugu icinde almıyorlar neticede birlik beraberlik olması lazım bu tarz kuruluslarda dusunce yapısı olarakda

Son düzenleme:
Memlekette nice canlar giderken, bu tür provakatif konuları ortaya atmayınız!

Siz bırakın akutu falan da, kamusal sektöre şöyle bir göz gezdirin.
Yıllardır kpss zımbırtısı ile boğuşan hatta bu yüzden hayatı zindana dönen insanlar varken, sınav sorularının servis edildiği, hatta sınavsız kamuya alınan kesme çevirin gözlerinizi.
O kesmin "neyci" kesim olduğunu söylemeye gerek yok.

Ve hatta bırakalım biz akutu falan da, kurtarılmaya muhtaç T.C'ye çevirelim gözlerimizi.
Evet, bu memleket sadece ve sadece Atatürk ilke ve inkılaplarıyla tekrar ayağa kalkabilir.
Tıpkı 1923-38 arasında olduğu gibi.

Bu da Atatürk düşmanı vatan hainleriyle olacak iş değildir.
Elbette Atatürkçü kesim ile olacak iştir.

İlk defa takdir ettim bir ayrımcılığı..
Hatta fazlasıyla ettim.

Son düzenleme:

Günahtan korkar mısınız? bilemiyorum.

Ayrıca; tamamen insanların çok çok özeli ve mahremi olması gereken dini inançlarını kapsadığı ve böyle bir edepsizlik etmek istemediğim için, bu soruyu benim - size sormaktan ziyade - kendi inancım çerçevesinde, (görevim nedeniyle afet sonrası gayretlerine yakından tanıklık etmiş biri olarak, bu insanla ilgili garip varsayımınızın yanlışlığından ve üzüntümden dolayı) ifade etmiş olarak algılayın lütfen...

İlk sorumdan bağımsız olarak devam ediyorum.

Adı geçen ve pek çok kişi için olduğu gibi, benim için de değerli bir insan. Ülkemizin yaşadığı büyük deprem sonrasında yakınen de tanımış olduğum için; o çok çok üzücü ve nasıl o kanıya vardığınızı anlamakta zorluk çektiğim görüşünüze, yanıt vermeden edemeyeceğim.

Siz hiç enkazdan bir canlı çıkarttınız mı?

Siz, dibi belli olmayan, rengi tamamen çamur olan yerlerden sırtınızdaki koca oksijen tüpleriyle "yakınları kenarda beklerken" dalgıçlık yapıp canlı veya cansız birilerini bulup çıkarttınız mı hiç?

Siz, yoğun tipide göz gözü görmeyen yüksek dağlarda birilerini canlı olarak kurtarabilmek için saatlerce bir uğraş verdiniz mi hiç?

Fazlasına devam etmeye gerek yok, sanırım bu kadar örnek yeterli... Böyle bir arama ve kurtarma faaliyetinde bulundunuz mu hiç?

Biliyor musunuz? Böyle durumlarda kurtarılmayı veya bulunmayı bekleyen insanlara yardım edilirken kişiler büyük hayati riskler alırlar ve ulaşmaya çalıştıkları kişilerin -sizin ima ettiğiniz- durumları, onları kurtarmakla meşgul olan insanların kırk yıl düşünseler akıllarından bile geçmez...

Çünkü; böyle rahat rahat oturup klavye şovalyeliği yapmamıza benzemez o işler...

Onlar, sadece bir cana ulaşmak ve onu kurtarmaktan başka bir şey düşünmezler o süreçlerde...

Ve ciddi anlamda yürek işidir, emek işidir, profesyonel yeterlilik işidir, mücadele işidir, sevgi işidir...

Nasuh Mahruki'nin sözlerinden de örnek yazayım buraya, belki faydası olur, siz de kendisi hakkında -bana göre gerçekten şaşırtıcı olan ve tekrarını yazmaktan bile imtina ettiğim o ürkütücü bulduğum- varsayımınız hakkında, doğru bilgi sahibi olabilirsiniz, düşüncesiyle...

"İyi - kötü, güzel - çirkin, doğru - yanlış, az - çok, hızlı - yavaş demeden, yargılamadan her şeyi sevmek, sadece var oldukları için sevmek, sadece sevmek için sevmek ve bunun için hiçbir karşılık beklememek...

Bunları bizzat kendisinden imzalı olarak elimde bulunan "Kendi Everest'inize Tırmanın" kitabından alıntıladım sizin için. Kitabı da okumanızı tavsiye ederim, o zaman çok daha iyi anlayabilirsiniz diye umarak...

Bu vatan topraklarında yaşayan ve geçmişte büyükleri bu topraklarda yaşamış olan herkes için;

Milli mücadelede tartışmasız büyük bir komutan ve lider olan değerli insan Sevgili Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm mücadele şehitlerimizi, bu vatan topraklarındaki her yerde, her adımda anıp hatırlamak, aslında zaten vicdani bir borç ve görevdir ayrıca...

Prensipleri olan güclü bi karakter kendisi...
Kendi kurdugu bi sivil toplum örgütü ve basinda o var, kendi karar verebilir kimin girip giremeyecegine.
Prensibi olan hickimse taviz vermez, ve hayat felsefesine uymayan insani cevresinde istemez
Bu cok dogal bi durum, yargilamamak gerekir.

1999'da ben bizzat şahit oldum ayrımcılık yapmadıklarına.Hiç takmayın kafanıza rahat olun.Ben de istemem Atatürk düşmanı bi insanla arkadaşlık etmek.Birlikte hareket ediyorlar sonuçta anlaşabileceği insanlarla çalışmak istemesi çok doğal.Onunla kurtarma işini nasıl bir araya getirdiniz mantığınıza hayran kaldım.

Ama mesela türbanlı bir doktor bazen erkek hastalara bakmıyor buna ne diyorsunuz?Ya da mesela benim gittiğim jinekoloğun namahremmiş diye eşimi bebeğimin ilk kalp atışlarından mahrum etmesine ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
akut lideri nasuh mahruki'nin röportajda kullandığı "atatürkçü olmayan akuta giremez" açıklamaları tepkiye sebep oldu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/845133-ataturkcu-olmayan-akuta-giremez

böyle bir faşist düşünceye sahip birinin insanları kurtarırken de aynı şekilde bir ayrımcılık yapmadığına/yapmayacağına bir kanıt yok. bu zihniyette bir insanın yaptığı işten de emin olunmaz.

Bence doğru bir düşünce. Niye derseniz.

Siz çevrenizi kendiniz gibilerden seçmediniz mi, aynı benim çevremi kendim gibilerden seçtiğim gibi. Bunda enteresan birşey yok.

İnsanlar birlikte çalışacakları kişilerin kendileri gibi olmasını beklerler. Orada iş mi üreteceksin yoksa sürekli fikir çatışması mı yaşayacaksın ?

Bu sırf siyaset içinde değil, her konuda böyle.

Mesela ben sıkı bir Galatasaraylıyım. Çok girmesemde bir facebook'um var. Zamanında sadece aynı sınıfta okuduğum için (belki 25 senedir görmediğim) insanlarda ekli. Geçenlerde Fener'li arkadaşım hadsiz hadsiz küfürlü paylaşımda bulunmuş. Tamam dalga geçmek bu için gereği ama hakaret,küfür ve belaltı konuşma sportifliğin gereği değil. O kişi arkadaş listesinde GS li olduğunu umursamadan hakaret ediyorsa, bende arkadaş demem silerim, sildimde.

Yani kısaca insan radikal olduğu bir konuda çevresinde sadece kendisi gibilerin olmasını ister.

Fikir ayrılıkları hayatın rengi derler, ben o kadar hümanist değilim. Bana aptalca gelen düşünceye tahammül edemem. O yüzden çevrem klonlanmış bendir.

sen atatürkçü olmayı ne zannediyorsun.......fenerbahçe takımını tutumak gibi birşey değil bu......eğer ülke kaynakları bizim olsun eşit bölüşelim dinimizi kaybetmeyelim ailevi değerlerimize sahip çıkalım ülkemizde terorist barındırmayalım milli eğitimimiz olsun sağlıkta da para ödemeyelim diyorsa sen zaten atatürkçüsün ..........bu ülke cahilliği hiçbir şekilde kaldırmıyor artık..........nasıl olsa reyhanlı da yaşamıyoruz değil mi................

ha birileri çıkar der ki ben bunları istemiyorum bunlar umrumda değil......nasıl olsa bir kemik de bana düşüyor diyorsa......yazık be .....bu borcu çevirmemiz mümkün değil.......yakında sadece yaşamak için insanlğından vazgeçeceksin

bir AKUTcu olarak katılmıyorum söylediğine.Son derece yersiz bir açıklama olmuş.
Afet durumunda din, dil, ırk ayrımı gözetilir mi?? sen Atatürkçüsün de sen süleymancısın da...
Böyle bir zihniyet Van depremi sırasında kürdistan bayraklı,apo resimli bir enkaz görse nasıl canhıraş çabalayabilir acaba enkazdan adam çıkartmak için??
Bence çeşitlilik her zaman güzeldir,kahvaltıda bol çeşitli olmalı hayat da:))
Hele de bir Sivil toplum kuruluşuysa...
Benim mensubu olduğum arama kurtarma ekibinde her renkten,her telden insan var.Kiminin facede paylaştığı ideolojik resimlere derinden bir "hasss...." çekecek kadar görüşlerine uzak olsam da beraberken asla bu konulardan bir sorun yaşamıyoruz,çünkü bize ne yanımızdaki insanın düşünce yapısından?İsterse karıncaya tapsın...
Dediğim gibi hem bir sosyolog gözüyle hem de arama kurtarmacı gözüyle bu açıklamanın elde tutulacak bir yerini görmüyorum

Ağzına sağlık bu sözü söyleyenin
elbette Atatürk'çü olmayan girmesin, giremesin !
o kadar insan şehit olmuş bu vatanı kurtarmak için. anasından babasından vazgeçmiş ülke şunun bunun eline geçmesin diye yıllarca mücadele vermiş o mübarek insanlar..
elbette şehitlere saygısı olmayan giremesin!.
Atatürk'ü sevmeyen giremesin!

Atatürkçü olmayanlar içeri girmez demiş neden zorunuza gitti , sizlerde senelerdir Atatürkçüleri kendi içinize almıyorsunuz
bence zorunuza gitme sebebi bu topraklarda bu kafa yapısındakilerin hiçbir zaman dil ,din, ırk ayrımı yapmadan kapılarını herkese açık bırakmalarıydı ve bir noktadan sonra sizler gibi davranmalarıdır
biraz empati yapında kendinizi dışarıdan bir gözlemleyin

Lütfen konuyu kişiselleştirmeden tartışınız, madem düşünce özgürlüğü var ülkemizde, o zaman Akut'ta yer alacak kişiler için söylenmiş bir söze saygı duymak lazım, faşistlikle suçlamak ağır bir itham olur, dinle bağdaştırarak ele almakta doğru değildir.

Ve şu hususa dikkat çekmek isterim, biyografisine şöyle bir göz atıldığında yazılan cümlelerden biri aynen şöyledir:
1995 yılında Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcı oldu.

Yurt içinde ve Yurt dışında arama kurtarma operasyonlarında aktif rol oynamış, binlerce can kurtarmış bir insanın çalışma arkadaşlarını seçme özgürlüğünü eleştirirken şahsına hakaret etmeden irdeleyiniz lütfen...

?Atatürkçü olmayan AKUT'a giremez?-HABERTÜRK

Atatürkçü olmayan hiç kimse benim yanımada yaklaşamaz. bu faşistlikse ,evet faşistim .:ssz:

Konuya baktıkça sinirim oynuyor yahu.

Nasıl bir memlekette yaşıyoruz, nasıl nankör bir halkın içindeyiz hala anlamış değilim.

Onbinlerce insanın hayatını "GÖNÜLLÜ" olarak kurtaran adam faşist, ayrımcı, pis kaka ilan edip; milyonlarca askeri, bebeği, anayı, babayı katleten teröristleri barış elçisi ilan eden zihniyetle ve savunucvularıyla aynı topraklarda yaşıyorum.

Çıldırmak işten değil.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back