- 12 Aralık 2019
- 17.471
- 54.128
Herkese merhaba hatunlar İlk defa KK'de bir yarışmaya katılıyorum, heyecan tavan. Yeşillim, yeşillim, yeşillim amman Sizlere iki yeşil tarifle geldim. İkisini de hazırlamak çok kolay. Hadi tariflerimize geçelim
Atatürk Mezesi için malzemelerimiz:
Yapılışı:
Dereotu hariç tüm malzemelerimizi rondomuza ekleyip bir güzel cırtlatıyoruz en sonda da dereotunu ekleyip bir kez daha rondodan geçiriyoruz ve sunum tabağımıza alıyoruz. Ta daaaaaaaaa, oldu bile, bu kadar kolay
Diğer tarifimiz Kabak Flan için malzemelerimiz:
Yapılışı:
Kabaklarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını SOYMADAN dilimliyoruz ve haşlıyoruz. (kabukları daha yeşil olmasını sağlıyor)
Haşlayıp suyunu güzelce süzdüğümüz kabakları ve diğer tüm malzemeleri rondoya koyup yine cırtlatıyoruz Tüm karışımı bir fırın kabına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz. Sonra da süsleyip afiyetle yiyoruz.
Veeeeeee eşime bir "küçük" aldıran soframız, neyse ki sadece şalgamı koydum fotoğraf çekerken
Atatürk Mezesi için malzemelerimiz:
- 1,5 su bardağı haşlanmış börülce
- 1 adet soğan
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon ve ve tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber ve kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet kadar dereotu
Yapılışı:
Dereotu hariç tüm malzemelerimizi rondomuza ekleyip bir güzel cırtlatıyoruz en sonda da dereotunu ekleyip bir kez daha rondodan geçiriyoruz ve sunum tabağımıza alıyoruz. Ta daaaaaaaaa, oldu bile, bu kadar kolay
Diğer tarifimiz Kabak Flan için malzemelerimiz:
- 3 adet orta boy kabak
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (dilerseniz eski kaşar da olur)
- Yarım paket krema
- 1 tatlı kaşığı fesleğen (benim kuru fesleğenim evde az kalmıştı, kekik ile karıştırdım)
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabaklarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını SOYMADAN dilimliyoruz ve haşlıyoruz. (kabukları daha yeşil olmasını sağlıyor)
Haşlayıp suyunu güzelce süzdüğümüz kabakları ve diğer tüm malzemeleri rondoya koyup yine cırtlatıyoruz Tüm karışımı bir fırın kabına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz. Sonra da süsleyip afiyetle yiyoruz.
Veeeeeee eşime bir "küçük" aldıran soframız, neyse ki sadece şalgamı koydum fotoğraf çekerken