• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk de yabancıya toprak sattı

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Mustafa Kemal’in başlattığı kongrenin beşincisine katılan Başbakan Erdoğan “Sanılanın aksine yabancıya toprak satışı Atatürk döneminde yapıldı” dedi
Türkiye ekonomisinin üç gün boyunca tartışılacağı beşinci İzmir İktisat Kongresi başladı. Açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beş bakanın katıldığı kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Anadolu diye sermayeyi renklere ayırmanın Cumhuriyet anlayışı olmadığını söyledi. Erdoğan, yabancılara mülk satışının Mustafa Kemal döneminde olduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in siyaset ve diplomasinin yanında iktisatta da kucaklayıcı bir anlayışın üzerine bina edildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:


MÜDAHALE 40’LARDA BAŞLADI

“Cumhuriyet, sermayeyi renklere ayıran, sermayeyi tasnif ve tefrik eden değil ekonominin tüm taraflarını bir ve beraber gören bir anlayışı egemen kılmıştı. Sanılanın tam aksine Cumhuriyetimizin ilk yıllarında uluslararası sermayeye kapı aralandığını, yabancıların mülk edinmesinin, bunun altını özellikle çiziyorum, mülk edinmesinin önünün Cumhuriyetimizin ilk yıllarında açıldığını bizzat Gazi Mustafa Kemal döneminde yabancılara toprak satıldığını özellikle vurgulamak isterim.

Cumhuriyet tarihimizle ilgili olarak iktisatta, dış politikada, siyasi hayatta ve demokraside kuruluş dönemi ve sonrasının, özellikle 1940’lı yıllar ve müdahale dönemlerinin birbirinden çok çok farklı olmasını herkesin bilmesi gerekir. Maalesef, özellikle 1940’lı yıllar ve müdahale dönemi Cumhuriyetimiz kuruluş felsefesinden, özünden, birleştirici ruhundan uzaklaşma dönemleri olmuştur. Böyle dönemlerde toplumun farklı kesimleri arasında uçurumlar büyütülmüş, Türkiye içine kapatılmış, topluma dayatmalar yapılmış, sosyal hayatta olduğu kadar iktisatta da ilk istikametten sapılmıştır.”

RENK AYRIMI OLMASIN

Bugün Cumhuriyet’in temel dinamiği, temel felsefesi gibi lanse edilen birçok görüş ve uygulamanın Cumhuriyet’in kuruluş dönemine değil sonraki dönemlere ait olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Sermayeyi renklere ayırmak, tasnif etmek, makbul ve makbul olmayan işadamları ayrımı yapmak kesinlikle bir Cumhuriyet anlayışı değildir. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerin büyük sermayedarlarına öz evlat muamelesi yapıp, Anadolu sermayesini horlamak, itip, kakmak asla ve asla Cumhuriyet’in iktisat politikası değildir” dedi. Erdoğan, “Cumhuriyet, nasil ki sadece seçkinlerin Cumhuriyeti değilse seçkin sermaye çevrelerinin de Cumhuriyeti değildir. Bu Cumhuriyet İstanbul sermayesinin olduğu kadar, Gaziantep, Kayseri, Uşak, Manisa, Denizli, 81 vilayetteki her bir iş adamının, esnafın, çiftçinin de Cumhuriyetidir. Cumhuriyet zenginin olduğu kadar fakirin, sermayenin olduğu kadar emeğin, işverenin de olduğu kadar işçinin de Cumhuriyetidir” diye konuştu.

AB KENDİNE BAKSIN

Avrupa Birliği’ne (AB) de seslenen Başbakan Erdoğan, “AB’nin önce kendi üyelerine bir bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye’dir. Kendi üyelerini iyi incelemiyor” dedi.


5. İKTİSAT KONGRESİ’NE 800 KİŞİ KATILDI, TÜRKİYE EKONOMİSİ ELE ALINDI

Kongreye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmek Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile yaklaşık 800 kişi katıldı. İzmir’de 1 Kasım’da sona erecek kongrenin ana teması ‘Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi’ olarak belirlendi. Kongrede 34 oturumda 241 panelist konuşacak. Panelleri 151’i yabancı 3 bine yakın davetli izleyecek.


Gül: Küresel ekonomiye entegre olduk

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1923 yılında 12 milyon nüfusu olan Türkiye’nin ekonomik geleceğini planlamak için 1. kongrede büyük bir adım atıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “1923’ten beri aradan geçen 90 yıl içinde ülkemiz bu hedeflerine ulaşma noktasında elbette büyük başarılar elde etti. Bugün Türk ekonomisi 1 trilyon dolara yaklaşan Gayri Safi Yurtiçi Hâsılası’yla dünyanın 16, Avrupa’nın ise 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir. Küresel ekonomiyle entegre olmuş bir ülkeyiz.”


Babacan: Ekonomik güç dengeleri hızla değişiyor

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisi içindeki payının hızla arttığını belirterek, küresel gayri safi hâsılanın yarısının bu ülkelerden sağlandığını kaydetti. Babacan, şöyle konuştu: “Önümüzdeki 10 yıllık dönem geçmiş 10 yıla göre gelişmekte olan ülkeler açısından büyüme oranlarının bir miktar daha düşük olduğu bir dönem olacak ama yine de gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranları gelişmiş ülkelerin çok üzerinde olmaya devam edecek ve yüzde 50 olacak pay her yıl kademe kademe artacak. Bir bakıma dünyada ekonomik güç dengelerinin hızla değiştiği bir dönemdeyiz.” Önümüzdeki dönemde de ülkemizde açık ekonomi ve açık demokrasi alanında adımlar atmaya devam edeceklerini aktaran Ali Babacan, “Demokrasi ve ekonomi paralel olarak büyümeli, yükselmeli. 2023 hedeflerine ulaşmamız için yargı reformlarının devamı önemlidir. Hukukun üstünlüğü tam anlamıyla uygulanmadığı sürece gelişmiş bir ekonomi olmak zor olur” dedi.


DB Başkanı: Türkiye’den öğrenilecek çok şey var

Dünya Bankası (DB) Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm, yaşam süresini ve kalitesini yükseltme, bebek ve anne ölümlerini azaltma, enerjide verimlilik, bankacılık düzenlemeleri, kalifiye işgücü yetiştirme gibi konularda büyük başarı sağladığını vurgulayarak, “Türkiye 2003 yılında başlattığı sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık sistemini reforme etmiştir. 1990 yılından bu yana Türkiye, bebek ölümlerini üçte iki azaltmıştır. Anne ölümlerini yüzde 80 oranında azaltmıştır ve ortalama yaşam beklentisini 10 yıl yükseltmiştir. Ülkelerin, Türkiye’nin uyguladığı politikalardan öğreneceği çok şey vardır” diye konuştu.
Taraf
 
Atatürk de toprak sattı diyor, sonra da 1940 lı yıllardan dem vuruyor, acep Atatürk'ün ölüm tarihini unuttuğundan mı böyle söyledi hazretlerimiz?

ortaya bi laf atıp çekiliyor, abes olcak biliyorum ama, hazretimizin açıklamalarına bakarsak kendisi, cumhuriyet döneminin kaynanası gibi yahu.
 
nedir bu kendisini sürekli Atatürkle kıyaslamak, yarıştırmak anlamadım ki, görende Atatürk hayatta bi muhalefet partisinin başında sanır, eee tabii düzgün bi muhalefet olmayınca herhalde...

makbul ve makbul olmayan işadamları ayrımı yapmak kesinlikle bir Cumhuriyet anlayışı değildir demiş evet bunu önce bi kendi hatırlasa.

sanki cumuriyeti ilk kuranlar cumhuriyet ekspertiydide, onlarda ilk defa cumhuriyet gördü ve geliştirdiler, önce bi yazılım çıkar, sonra arka arkaya düzeltmeleri çıkar.

Bak oda böyle yaptı diyerek kendini mazur gösterme çabası nedir anlamıyorum ki, öleli kaç yıl olmuş, teknoloji dünya tarihinin en büyük patlamasını yapmış o günden bu güne, ama hala ateş hattında rahmetli. Kimbilir şimdi olsa, dünyadaki şuan ki bilgi düzenlemeler kanunlar teknolojiyle neler yapardı, o zaman ki yoklukta, etrafı içten ve dıştan kurtlarla sarılıyken üstelik neler yapmış, teşekkür edip minnet duyacağına 100 sene önceyle kıyas içine giriyor sürekli

Şimdi yine hatırladım bak, “Neyi ördün? Hiçbir şey örmüş falan değilsin. Ortada duranlar belliydi. Demir ağlarla şimdi Türkiye’yi biz örüyoruz”
:37::37::37:
 
Son düzenleme:
Atatürk de toprak sattı diyor, sonra da 1940 lı yıllardan dem vuruyor, acep Atatürk'ün ölüm tarihini unuttuğundan mı böyle söyledi hazretlerimiz?

ortaya bi laf atıp çekiliyor, abes olcak biliyorum ama, hazretimizin açıklamalarına bakarsak kendisi, cumhuriyet döneminin kaynanası gibi yahu.

Kendi politikalarının Atatürk ile uyuştuğunu ancak Atatürk sonrası Chp ile uyuşmadığına dem vuruyor.
 
ya aslında Türkiye gündemi başlığında sürekli Atatürkün tartışılmasıda abesle iştigal, ama mecburen tartışılıyor çünkü gerçekten gündemde, sürekli bi karalama çabası, yakında tüm Atatürk büstleri fotografları, resimleri toplatılırsa şaşırmayın, öyle ya resim ve heykel sanatına gıcık bi yönetim var başta, Atatürke ise doğuştan gıcıklar zaten, kendi dedeleride gıcıktı muhtemelen. Paradanda kaldırırlar mı acep, şimdi abes geliyor ama belki 5 sene sonra bunu tartışıyor oluruz burada. Amaç belli, gayet organize ve güzel çalışıyorlar, bayağıda yol katettiler, etmeyede devam edecekler, hedef 2023:27::27:
 
Atatürk kadar... :51:Başlarına taş düşsün...:12: İnşallah... :31:
Nedir her gün bir kıyas hali bir karalama politikası? :31:
 
Üniversite yıllarımda bu özelleştirme konusunu kafama çok takmıştım. Araştırmalarımda Atatürk'ün bir Erzurum kongresinde özelleştirmeyi anlattığı bir gazete haberi bulmuştum. Ve ilk özelleştirilen yerde Atatürk tarafından Emir demir çelik fabrikası idi. İtalyanlara özelleştirilmişti sanırım.
Google amcaya sormak lazım bu konuyu. Ben Merkez kütüphanesi gazete arşivinde bulmuştum. Ama kanun olarak geçirilen yıl 1984-86 yıllarında olması lazım. Özel zamanında.
Özelleştirme ''sınırlar dahilinde'' olması gereken bir şey diye düşünüyorum. Devlet kamu yükünden ne kadar kurtulursa o kadar fazla hizmet yapabilir. Özelleştirme nihayetinde gelir demek.
Sadece bizim ülkemizde değil. Türk yatırımcılarda Tüm dünyada bu türlü yatırımlar yapıyor. Ayrıca sunulan rapora göre Türkiye deki özelleştirmelerin %63 ü Türk firmalarından oluşur.
Geçen senelerde yanılmıyorsam 2010 olmalı Türkiye iş bankası Rusya'nın en büyük bankalarından birini satın almıştı.
 
ilginç olan Haber'de Atatürk ile ilgili bir eleştiri yok ama niye bu kadar alındınız anlamdım. :44:
 
1920 – 1930 yılları arasında Türkiye’de 201 anonim şirket kurulmuştu. Bunların 66’sında yabancı sermayesi vardı. Ancak 1930 yılına gelindiğinde ülke sanayi hala son derece cılız ve sınırlı idi. Sanayi işletmelerinin sadece % 4’ünde elektrik ile işleyen motor vardı. Özel şirketlerin, ister yabancı sermayeli olsun ister tamamen yerli sermayeli, gerçek anlam ve ölçekte bir sanayileşme sürecini başlatacak, sermaye birikimi yetersiz kalıyordu

İşte bu aşamada Türkiye yabancı (dış) kredi alarak devlet eliyle sanayileşme sürecini başlattı:

1934 – Sovyet Kredisi: 8 milyon Dolar (14 milyon TL)

1937 – İngiliz (Karabük Tesisleri) Kredisi: 2 745 000 Sterlin (17 milyon TL)

Bu iki kredi ile Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı’nındaki yatırımların ve Karabük Demir Çelik tesislerinin dış ödemeleri karşılandı.

1938 yılında ilan edilen 4 Senelik 3 Numaralı Plan kapsamındaki yatırımlar için de iki yeni kredi antlaşması imzalandı. İngiliz kredisi TBMM tarafından onaylandı. Alman kredisinin ön antlaşması 6 Ekim 1938 tarihinde Ankara’da imzalandı:

1938 – İngiliz Kredisi: 16 milyon Sterlin (100 milyon TL) Bu kredi ile İngiltere’den 6 milyon Sterlinlik silah 10 milyon Sterlinlik fabrika donanımı alınacaktı.

1938 – Alman Kredisi: 150 milyon Reichsmark (75 milyon TL)

1938 yılında imzalanan dış kredi antlaşmalarının toplam parasal değeri aynı yıl için devlet bütçesinin % 58’ine eşitti
kaynak: atam gov tr

..........................
 
Üniversite yıllarımda bu özelleştirme konusunu kafama çok takmıştım. Araştırmalarımda Atatürk'ün bir Erzurum kongresinde özelleştirmeyi anlattığı bir gazete haberi bulmuştum. Ve ilk özelleştirilen yerde Atatürk tarafından Emir demir çelik fabrikası idi. İtalyanlara özelleştirilmişti sanırım.
Google amcaya sormak lazım bu konuyu. Ben Merkez kütüphanesi gazete arşivinde bulmuştum. Ama kanun olarak geçirilen yıl 1984-86 yıllarında olması lazım. Özel zamanında.
Özelleştirme ''sınırlar dahilinde'' olması gereken bir şey diye düşünüyorum. Devlet kamu yükünden ne kadar kurtulursa o kadar fazla hizmet yapabilir. Özelleştirme nihayetinde gelir demek.
Sadece bizim ülkemizde değil. Türk yatırımcılarda Tüm dünyada bu türlü yatırımlar yapıyor. Ayrıca sunulan rapora göre Türkiye deki özelleştirmelerin %63 ü Türk firmalarından oluşur.
Geçen senelerde yanılmıyorsam 2010 olmalı Türkiye iş bankası Rusya'nın en büyük bankalarından birini satın almıştı.

izmir iktisat kongresinde bir açılış konuşması yapıyor: "Türkiye'nin refah bir ülke olma yolundaki azmi özelleştirme politikalarında sağladığı terakki ile birleşince müreffeh bir ülke oluruz" şeklinde.
ancak demir çelik fabrikasının temel atma tarihi 1937 hal böyle olunca ,ikinci bilgi yanlış galiba canım
 
Üniversite yıllarımda bu özelleştirme konusunu kafama çok takmıştım. Araştırmalarımda Atatürk'ün bir Erzurum kongresinde özelleştirmeyi anlattığı bir gazete haberi bulmuştum. Ve ilk özelleştirilen yerde Atatürk tarafından Emir demir çelik fabrikası idi. İtalyanlara özelleştirilmişti sanırım.
Google amcaya sormak lazım bu konuyu. Ben Merkez kütüphanesi gazete arşivinde bulmuştum. Ama kanun olarak geçirilen yıl 1984-86 yıllarında olması lazım. Özel zamanında.
Özelleştirme ''sınırlar dahilinde'' olması gereken bir şey diye düşünüyorum. Devlet kamu yükünden ne kadar kurtulursa o kadar fazla hizmet yapabilir. Özelleştirme nihayetinde gelir demek.
Sadece bizim ülkemizde değil. Türk yatırımcılarda Tüm dünyada bu türlü yatırımlar yapıyor. Ayrıca sunulan rapora göre Türkiye deki özelleştirmelerin %63 ü Türk firmalarından oluşur.
Geçen senelerde yanılmıyorsam 2010 olmalı Türkiye iş bankası Rusya'nın en büyük bankalarından birini satın almıştı.


1-) Atatürk'ün özelleştirmeden bahsettiği yer Erzurum kongresi değil, o sıralarda kurtuluş savaşı verdiğimizden Erzurumda özelleştirmeden bahsetmek aklının ucundan geçmemiştir sanırım. ilk bahsettiği yer İzmir iktisat kongresidir.
2-) ilk demir çelik fabrikamız KARDEMİR dir ve 1937 yılında kurulmuştur, kardemirin özelleştirme için yapılan devir sözleşmesi 1995 yılında imzalanmıştır.
3-) Atatürk'ün iktisat kongresinde bahsettiği durum sümerbankın hisselerinin bir kısmının Türk yatırımcıya devredilebileceği yönündeydi, ancak gerçekleştirmemiştir.
4-) ülkedeki ilk özelleştirme özal zamanında yapılmıştır, en çok özelleştirme ise akp döneminde yapılmıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
izmir iktisat kongresinde bir açılış konuşması yapıyor: "Türkiye'nin refah bir ülke olma yolundaki azmi özelleştirme politikalarında sağladığı terakki ile birleşince müreffeh bir ülke oluruz" şeklinde.
ancak demir çelik fabrikasının temel atma tarihi 1937 hal böyle olunca ,ikinci bilgi yanlış galiba canım

İzmir evet erzurum yazmışım :1:
Var öyle bir şeyde şimdi net hatırlamıyorum canım 6-7 sene oldu okuyalı. Aklımda emir demir çelik fabrikası olarak kalmış. İnternetten bir araştırayım doğru bilgiyi veririm.:34:
 
1-) Atatürk'ün özelleştirmeden bahsettiği yer Erzurum kongresi değil, o sıralarda kurtuluş savaşı verdiğimizden Erzurumda özelleştirmeden bahsetmek aklının ucundan geçmemiştir sanırım. ilk bahsettiği yer İzmir iktisat kongresidir.
2-) ilk demir çelik fabrikamız KARDEMİR dir ve 1935 yılında kurulmuştur, kardemirin özelleştirme için yapılan devir sözleşmesi 1995 yılında imzalanmıştır.
3-) Atatürk'ün iktisat kongresinde bahsettiği durum sümerbankın hisselerinin bir kısmının Türk yatırımcıya devredilebileceği yönündeydi, ancak gerçekleştirmemiştir.
4-) ülkedeki ilk özelleştirme özal zamanında yapılmıştır, en çok özelleştirme ise akp döneminde yapılmıştır.

zaten dünya da da 1970 sonrası gündeme gelmiş bir konudur özelleşme.
 
1-) Atatürk'ün özelleştirmeden bahsettiği yer Erzurum kongresi değil, o sıralarda kurtuluş savaşı verdiğimizden Erzurumda özelleştirmeden bahsetmek aklının ucundan geçmemiştir sanırım. ilk bahsettiği yer İzmir iktisat kongresidir.
2-) ilk demir çelik fabrikamız KARDEMİR dir ve 1937 yılında kurulmuştur, kardemirin özelleştirme için yapılan devir sözleşmesi 1995 yılında imzalanmıştır.
3-) Atatürk'ün iktisat kongresinde bahsettiği durum sümerbankın hisselerinin bir kısmının Türk yatırımcıya devredilebileceği yönündeydi, ancak gerçekleştirmemiştir.
4-) ülkedeki ilk özelleştirme özal zamanında yapılmıştır, en çok özelleştirme ise akp döneminde yapılmıştır.

Erzurum yazdığımı sonradan farkettim zaten. Düzelttim. 6 sene önce okuduğum gazete yazılarından bahsettim ben isminden tamamen emin olmamakla birlikte. Demir çelik fabrikası olduğunu çok net hatırlıyorum. O zamanlar arkadaşlarımla konsey yapıp bu konuyu konuşmuştuk. İnternette nedense bir kaç söylenti dışında bir şey bulamadım. Ama ben böyle bir haber okuduğuma %100 eminim.
İlk resmi özelleştirmeyi Özal'ın yaptığını biliyorum yorumda da bunu dile getirdim zaten.
Ayrıca Atatürk kongrede özelleştirmenin nasıl bir şey olduğunu ve yararlarını anlatıyordu.
Her şeyi geçtim de neden insanlar bunu kabul etmek istemiyor?
Atatürk ön görüşlü bir liderdi. Özelleştirmeyi kimler ne zaman öcü gibi gösterdi sizlere hayret bir şey.:19:
 
Son düzenleme:
Erzurum yazdığımı sonradan farkettim zaten. Düzelttim. 6 sene önce okuduğum gazete yazılarından bahsettim ben isminden tamamen emin olmamakla birlikte. Demir çelik fabrikası olduğunu çok net hatırlıyorum. O zamanlar arkadaşlarımla konsey yapıp bu konuyu konuşmuştuk. İnternette nedense bir kaç söylenti dışında bir şey bulamadım. Ama ben böyle bir haber okuduğuma %100 de %100 eminim.
İlk resmi özelleştirmeyi Özal'ın yaptığını biliyorum yorumda da bunu dile getirdim zaten.
Ayrıca Atatürk kongrede özelleştirmenin nasıl bir şey olduğunu ve yararlarını anlatıyordu.
Her şeyi geçtim de neden insanlar bunu kabul etmek istemiyor?
Atatürk ön görüşlü bir liderdi. Özelleştirmeyi kimler ne zaman öcü gibi gösterdi sizlere hayret bir şey.:19:

hala diretiyorsunuz, böyle bir özelleştirme olsaydı mutlaka ortaya çıkardı ki, zaten ilk kardemir kurulmuş, Atatürk fabrikanın kuruluşundan bir yıl sonra vefat etmiş, mantığa aykırı zaten.
 
hala diretiyorsunuz, böyle bir özelleştirme olsaydı mutlaka ortaya çıkardı ki, zaten ilk kardemir kurulmuş, Atatürk fabrikanın kuruluşundan bir yıl sonra vefat etmiş, mantığa aykırı zaten.

Yahu okuduğumu söylüyorum size.Yalan söyleyecek halim yok. Buyrun sizde gidiniz arşivlere bakınız. Devlet kütüphanesi Beyazıtta.
Zaten o zamanlar Atatürk emirleri İsmet paşaya veriyordu.

 
Gercekten anlamakta güclük cekiyorum.
Neden simdiki hükümet, Atatürk ün kurdugu hükümetle kiyaslaniyor sürekli!
Neden Erdoganin yemek yemesinden tut, afedersiniz tuvalete gitmesine kadar herseyi Atatürk ile kiyaslaniyor?
Biryigin resim görüyorum, Atatürk böyle yerdi sen böyle yiyorsun, Atatürk böyle otururdu sen böyle oturuyorsun, Atatürk böyle giyerdi, sen böyle giyiniyorsun, atatürk böyle gezerdi sen böyle geziyorsun.

Yahu Atatürk ayri, Erdogan ayri, ikisinin tek ortak noktasi Türkiye Cumhuriyeti devletine Basbakanlik yapmis olmalari!
Ikiside sahsina münhasir insanlar. Neden israrla kiyas ediliyor.
Neden birini seven digerini sevmemeye mahkum edilmek isteniyor.
Yeter artik yahu.

Erdogan, toprak satisi Atatürk zamanina kadar dayanir demis.
Tamam, verilmis olan bir bilgi var.
Ama afedersiniz, otun cöpün herseyin kiyas yapilmasi baydi artik ya!
 
Gercekten anlamakta güclük cekiyorum.
Neden simdiki hükümet, Atatürk ün kurdugu hükümetle kiyaslaniyor sürekli!
Neden Erdoganin yemek yemesinden tut, afedersiniz tuvalete gitmesine kadar herseyi Atatürk ile kiyaslaniyor?
Biryigin resim görüyorum, Atatürk böyle yerdi sen böyle yiyorsun, Atatürk böyle otururdu sen böyle oturuyorsun, Atatürk böyle giyerdi, sen böyle giyiniyorsun, atatürk böyle gezerdi sen böyle geziyorsun.


Yahu Atatürk ayri, Erdogan ayri, ikisinin tek ortak noktasi Türkiye Cumhuriyeti devletine Basbakanlik yapmis olmalari!
Ikiside sahsina münhasir insanlar. Neden israrla kiyas ediliyor.
Neden birini seven digerini sevmemeye mahkum edilmek isteniyor.
Yeter artik yahu.

Erdogan, toprak satisi Atatürk zamanina kadar dayanir demis.
Tamam, verilmis olan bir bilgi var.
Ama afedersiniz, otun cöpün herseyin kiyas yapilmasi baydi artik ya!
kırmızıyla yazılan kısma cevap vermek ıstıyorum herkes başbakan olabılıyo ama herkes beyfendı olamıyo aradakı kocaman fark bu işte insanların sıze makamınızdan dolayı saygı duyması ayrı sey hareketlerınızden tavırlarınızdan davranıslarınızdan dolayı saygı duyması ayrı sey anlatabıldımmı?:55:
 
kırmızıyla yazılan kısma cevap vermek ıstıyorum herkes başbakan olabılıyo ama herkes beyfendı olamıyo aradakı kocaman fark bu işte insanların sıze makamınızdan dolayı saygı duyması ayrı sey hareketlerınızden tavırlarınızdan davranıslarınızdan dolayı saygı duyması ayrı sey anlatabıldımmı?:55:

Kusura bakmayin anlatamadiniz!
Zira bu resimleri ve bu söylemleri yapan kisiler ne Atatürk ile ayni ortamda bulunmus yasamis, nede Erdoganla.
Kackez Atatürkle ayni masada yemek yediniz! Yada kac kez Erdoganla ayni sofraya oturdunuz?
Kackez Atatürk ün konusmasini dinlediniz? Yada kac kez Atatürk le gezintiye ciktiniz?

Sizin bahsettiginiz gibi bir elestiriyi ancak her iki sahsida yakinen taniyan biri yapabilir!
Bu yapilanin ise bahsettiginiz seyle en ufak bir baglantisi yok!
 
Kusura bakmayin anlatamadiniz!
Zira bu resimleri ve bu söylemleri yapan kisiler ne Atatürk ile ayni ortamda bulunmus yasamis, nede Erdoganla.
Kackez Atatürkle ayni masada yemek yediniz! Yada kac kez Erdoganla ayni sofraya oturdunuz?
Kackez Atatürk ün konusmasini dinlediniz? Yada kac kez Atatürk le gezintiye ciktiniz?

Sizin bahsettiginiz gibi bir elestiriyi ancak her iki sahsida yakinen taniyan biri yapabilir!
Bu yapilanin ise bahsettiginiz seyle en ufak bir baglantisi yok!

gorunen koyun kılavuza ıhtıyacı yok ayrıca sız her yorumunuzu onları tanıyarak yaptıkları işlerı bızzat gorerek mı yaptınız?yooo gayette hayır:6:
 
Back