• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandım ama hamıleyım çocuğumu nasıl emzirecem

heesna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2023
54
19
3
27
Merhaba çok şükür devlet kurumuna atandım doğum iznim 4 ay imiş 4. Aydan sonra çocuğumu nasıl emzırecegım 6 ay süt izni var biliyorum ancak o 4-5 saatlik çalışma anında çocuğa biberonla mi süt veriyoruz aklım çok karışık bilginize ihtiyacım var

Merhaba çok şükür devlet kurumuna atandım doğum iznim 4 ay imiş 4. Aydan sonra çocuğumu nasıl emzırecegım 6 ay süt izni var biliyorum ancak o 4-5 saatlik çalışma anında çocuğa biberonla mi süt veriyoruz aklım çok karışık bilginize ihtiyacım var
.

Süt sağiyorsunuz bebeğe evde veriyorsunuz bebek sizle işe gelmeyeceğine göre

İhtiyacınız olan
iyi bir süt sağma makinesi çiftli.
Süt kabı
Buzdolabı
Termal çanta
Buz aküsü
Ve süt sağma odası.

Başta zor geliyor sonra rutine biniyor. Sabah evden çıkmadan emzir. İş yerinde üç kere sağım yap. Sağdığın sütler buzdolabına. Akşam eve gelirken sütler yanında buz aküsüyle termal çantaya. Eve gelir gelmez emzir. Ertesi gün siz yokken 3 öğünlük süt hazır.

annelik izni bittikten sonra ilk 6 ay 3 saat süt izni var yani zaten mesaiden 3 saat erken çıkacaksınız kalan 5-6 saatte de süt sagip ertesi günü hazırlayacaksiniz
Ayrıca annelik izniniz bitmeden bol bol süt sağıp depolayin cok lazım oluyor bebeği 6.5 aylık işte başlayan anne tavsiyesi

Sagip birakiyorsunuz evde bakan kimse o iciriyor. Boyle boyle 20.aylik olana kadar anne sutu vermistim.

Nasıl yani memurların 2 seneye kadar ücretsiz izin hakkı var? 6 ay deil ki?

Hayırlı olsun. Doğum izni 4 ay değil. 16 hafta doğum öncesi ve sonrası toplam. 37. Hafta mecbur izne çıkıyorsunuz. Erkem doğum yapmadıkça son güne kadar bile çalışsanız 3 ay bir hafta gibi bir şey oluyor. Hayırlı olsun.

Back