• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asya'nın göbeğindeki çok eşli köy, bildiklerinizden çok farklı.

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Nepal ile Tibet arasındaki Nyimba Vadisi'nde, Niyma adında bir topluluk yaşıyor.

polygamist%20village%20in%20nepal%202.jpg

Bu topluluğun en önemli özelliği kadınların birden çok kocalarının olması. Burada kadınlar birer çocuk fabrikası gibi çalışıyor.

polygamist%20village%20in%20nepal%205.jpg

Nüfus oranlarını arttırmak ve tarlalarda çalışacak bireyler yetiştirmek isteyen toplum çok eşlilik kararı almış.

polygamist%20village%20in%20nepal%203.jpg

Kadınların en az 2 en çok 7 kocası bulunuyor. İşin ilginç yanı kocalar birbirlerini kıskanmadan gül gibi geçinip gidiyorlar.

polygamist%20village%20in%20nepal%204.jpg

Çok kocalı kadınlar hemen hemen her sene, kocalarının birinden hamile kalıyor.

Çok saçma bir sebep,..Eğer nüfus artırılmak isteniyor ise adam iki üç kadınla evlenmeli. Bir kadın yılda kaç kocası olursa olsun en fazla bir kez hamile kalabilir ama bir adamın üç kadınla evliliğinden 3 çocuk doğabilir bir yılda

kimin eli kimin cebinde

Nasıl biliyorlar kimden çocuk diye? Bunu nasil kabullenmisler ayyy... Erkekler fıtratini yitirmiş burada bence :KK57:

Demek ki hiçte erkeklere özel genetik bir şey değilmiş çok eşlilik. Hani eşlerini aldattıklarında ya da kuma getirdiğinde bu sav ortaya sürülür ya hep, kendilerini haklı çıkarmak için.
Kadınlar için iyi mi kötü mü birden fazla koca, bilemiyeceğim. Ama sürekli doğum olayı, maalesef hiç bir yaşam biçiminin, kadınların menfaatini düşünmediğini, onlara hep dezavantaj olarak geri döndüğünü gösteriyor.

Yuh yaa bu nee tobe tobeee sebepleide ne kadar mantiksiz igrenc yuh namus kavramida yok herhalde :D turkiyede olsaydi taslanirdi bunlar yeminle :D dusunsenize erkeklerin kuma kavgasi yaptigini sac basa yolustugunu :D

Erkek çok kadın az diye uygulanan bir uygulama bir kadın 4 erkek kardeşle evlenmişti çok iğrenç hindistandaydi sanırım

Nasıl biliyorlar kimden çocuk diye? Bunu nasil kabullenmisler ayyy... Erkekler fıtratini yitirmiş burada bence :KK57:
Bu haberi dah önce görmüştüm şaşırdım diğer nesiller akraba evliliği bile olur kimden olduğu ne belli aman allahım sn koru

Erkek nüfus fazla olmalı Zaman'ında da kadın nüfus fazla olduğundan iki üç kadınla evlenilmiş yani kadın azsa ve köy dışı evlilik yapılmıyorsa normal

Sacmalik.
Baska bi ulkedede okumustum boyle bisy.
Hatta orda bi kadin 5 tane kardesle evlenmisti.
Neymis kadin ilk once en buyuguyle evlenmis eve gelin gitmis.
O evdeki buyuk kayniyla bisyler yasamaya baslamis ve ailenin erkeklerine gore kadin onunda gonlunu hos tutmasi gerekmis.
Ve 1 inci kayin, snra 2 3 derken toplam olarak 4 kayin 1 koca, 5 erkek birden bir kadina..

Dahasi var.
Bi gozlu evde yasayan bu aile her gece biriyle yatiyomus. Ve dusunun, bi oda.
Herkes ne yaptiklarini goruyor.
Sen bi adamin koynundasin, ve tam yaninizda kocan. Ve o adam bildgin kocanin kardesi.

Hic birbirimizi kiskanmiyoruz diyorlar. Gurur duyuyoruz diyorlar.
1 cocugu var kadinin ve hangi erkekten oldugu onemli degil benim icin, oglum herkese baba diyor diyor.
Hangisini seviyosun diye sorduklarinda kadin 5 inide seviyorum diyr.

Öğğğğğğğ iğrençliğin daniskası her şeyin bi raconu var pöffff :KK11:

Back