Asus Zenfone 3 Max İncelemesi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.026
30.400
60
  • Pil ömrü
  • Kamera
  • Şık tasarım
  • Uygun fiyat
  • Parmak izi okuyucu
  • Önyüklü uygulamalar
  • HD çözünürlük
  • NFC, 802.11ac yok
Özetle
Sonuç olarak Zenfone 3 Max, özellikle sunduğu pil ömrüyle rakiplerinden ayrılan bir telefon modeli oluyor. Bunda en büyük etkiyi kuşkusuz düşük güç tüketimine sahip işlemcisi ve HD ekranı yaratıyor. Ancak HD çözünürlük artık yeterli değil. Öte yandan telefon, performans konusunda da çok iddialı değil. Ortalama bir performans gösteren Zenfone 3 Max, oyun ve güç isteyen uygulamalarda bunu hissettiriyor. Fotoğraf noktasında beklentileri karşılayabilen telefonun tasarımını da beğendik. O kadar geniş kapasiteli pile rağmen oldukça güzel görünüme sahip bir kasa tipi sunuyor bizlere Zenfone 3 Max. Telefonun fiyatı ise 1049 TL civarında. Özellikle telefonların şarj sıkıntısından kurtulmak isteyen kullanıcılar Zenfone 3 Max'i tercih edebilirler.

Kimler Almalı
Zenfone 3 Max'i özellikle akıllı telefonların şarj sıkıntısından sıkılmış olan kullanıcılar rahatlıkla tercih edebilir.
Asus'un geniş bataryası ve uzun pil ömrüyle ayrılan akıllı telefonu Zenfone 3 Max'i inceliyoruz.
Zenfone 3 serisiyle, Zenfone telefon ailesine yeni bir soluk getiren Asus, yeni jenerasyonda daha ince ve kompakt bir yapıya geçiş yaptı. Böylece eski hantallığından kurtulan telefonlar, eskisine nazaran elde daha iyi bir tutuş hissi sağlıyor. Bu ailenin üyelerinden Zenfone 3 ve Zenfone 3 Laser'ı daha önce incelemiştik hatırlarsanız. Bu defa da ailenin en güçlü bataryasına sahip akıllı telefonu Zenfone 3 Max elimizde. Bakalım telefon bizlere neler sunuyor?

Tasarım ve ekran
asus-zenfone-3-max.jpg

Zenfone 3 Max'in tasarımı oldukça güzel bir yapıya sahip. Metalik malzemeye sahip gövdesiyle elde iyi bir tutuş hissi sağladığı gibi, boyutlarıyla da gayet kompakt. Telefonun 160 gram ağırlığında olduğunu ve 8.55 mm kalınlığında olduğunu belirtelim. Ancak üzerinde taşıdığı 4100 mAh kapasitesindeki bataryaya göre bu kalınlık ve ağırlık gayet iyi ölçüde tutulmuş.

Elimizde telefonun altın renkli seçeneği bulunuyor. Ancak telefonun 3 farklı renk seçeneği daha mevcut. Bunlar arasında titanyum grisi, buzul gümüşü ve altın kum seçenekleri var. Bu sayede telefon hem erkek hem kadınlara hitap ediyor.

Zenfone 3 Max'ın tasarımında en dikkat çeken tarafı, özellikle parmak izi almayan bir telefon arayanları da cezbedecek olması. Zira telefonun gövdesi parmak izi almayan, fırçalanmış bir yüzeye sahip. Kenarlara doğru kıvrımlı hatları ile ele de rahat oturan telefon, arka yüzünde iPhone 7 ve 7 Plus modellerindeki anten bantlarına benzeyen çizgiler içeriyor. Bu çizgiler altın krom benzeri bir şeritle çekilirken, parmak izi sensörü de çevresinde aynı malzemeden bir çerçeveye sahip.

Ön yüze döndüğümüzde de 2.5D eğimli camla ekranın çevrelendiğini görüyoruz. Kenarlara kesintisiz olarak birleşen cam malzeme, böylece telefonun ön taraftan da güzel görünmesini sağlıyor. Zenfone 3 Max'in ekranı ise 5.2 inç boyutunda tutulmuş. Ekranın içinde sanal butonları görmek mümkün.

Ekran, HD çözünürlük sunuyor bizlere. IPS panelin kullanıldığı ekranın parlaklığı 450 nit seviyesinde. Bu sayede Güneş ışığı altında ekranı görmekle ilgili sıkıntınız olmayacak.

İşletim sistemi ve teknik özellikler
asus-zenfone-3-max.jpg

Zenfone 3 Max, farklı varyantlara sahip. Yani onun farklı teknik kadroya sahip modelleri bulunduğunu da söyleyebiliriz. Ancak elimizdeki modelin kalbinde MediaTek işlemci yer alıyor. 4 çekirdekli MT6737 işlemciden güç alan telefon, 1.44 GHz frekansında çalışıyor. Yani, Zenfone 3 Max için üst segment bir telefon diyemeyiz.

Mali-T720 grafik biriminin sahibi olan telefon, 3 GB RAM kapasitesine ve 32 GB depolama birimine sahip. Elbette bu alanı microSD kart ile arttırmanız da mümkün.

Zenfone 3 Max'in oyun performansına baktığımızda daha çok Subway Surfers ve Candy Crash tadında oyunlar için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Elbette telefonda Modern Combat 5 ve NOVA 3 gibi oyunları da oynayabiliyorsunuz, ancak bu oyunlarda elbette grafikten biraz da olsa feragat etmek durumunda kalıyorsunuz.

Zenfone 3 Max'in işletim sistemi Android 6.0 olarak karşımıza çıkıyor. Burada birtakım özelleştirmeler de görüyoruz kuşkusuz. Telefonda ZenUI 3.0 arabirimi kullanılıyor. Burada gördüklerimiz Zenfone 3 Laser'da yer aldığı gibi karşımıza çıkıyor. Ekranı alttan tutup çektiğinizde kişiselleştirme ayarlarını yapabileceğiniz ekranla karşılaşıyor ve tema seçeneklerini değiştirebiliyorsunuz.

Bu arada telefonun parmak izi sensörü de başarılı şekilde çalışıyor. 5 parmağa kadar tanıyabilen sensör, farklı açılardan da herhangi bir sıkıntıyla karşılaştırmadı bizleri. Gayet akıcı bir şekilde çalışıyor sensör.

Pil ömrü
asus-zenfone-3-max.jpg

Zenfone 3 Max'in bataryası, onun en güçlü yanını oluşturuyor. 4100 mAh kapasitesinde bir bataryayla gelen telefon, 30 güne kadar bekleme süresi sunuyor. Aktif olarak kullanıldığında da 20 saate kadar konuşma süresi sağlayan telefon, 18 saate kadar Wi-Fi bağlantı yoluyla internette dolaşma süresi ve 87 saate kadar da müzik dinleme imkanı tanıyor.

Zenfone 3 Max'i video, oyun ve müzik gibi multimedya kullanımlarının da içinde bulunduğu senaryoda kullandığınızda dahi, akşam eve döndüğünüzde yüzde 40'tan fazla şarjı bulunduğunu görebiliyorsunuz. Aynı senaryoda pek çok akıllı telefonu gün içinde şarja takmanız gerekiyor. O anlamda Zenfone 3 Max'i kullandığınızda aklınızın şarjda kalmayacağını söyleyebiliriz.

Öte yandan telefonun şarj seviyesi düştüğünde kullanıma alacağınız Süper Tasarruf Modu ile yüzde 10 bataryayla dahi 36 saate kadar bekleme süresi sağlamanız mümkün.

Zenfone 3 Max'in bir diğer güzel yanı, bataryasını paylaştırabilmesi. Yani Zenfone 3 Max'i, mobil şarj cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Hatırlarsanız bu özellik, selef modelde de bulunuyordu. Kutu içeriğinden çıkan adaptör yoluyla, farklı bir cihazı Zenfone 3 Max'e bağlayabilir, şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

Kamera
asus-zenfone-3-max.jpg

Zenfone 3 Max, bize arka kamerada 13 MP, ön tarafta ise 5 MP çözünürlük sunuyor. Varsayılan olarak arka kamera 10 MP'e ayarlanmış biçimde. 16:9 görüntüleme oranında 10 MP çekim yapan telefonda, 13 MP seviyesine çıkmak için 4:3 en – boy oranına geçiş yapmanız gerekiyor ki bunu da kamera ayarları kısmından hallediyorsunuz.

Kamera özellikle açık havada iyi performans gösteriyor. Ayrıntılı ve dengeli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Düşük ışık koşullarında ise elbette bir miktar detay kaybıyla karşılaşabiliyorsunuz. Ancak yine de özellikle gece modunu kullanarak iyi kalitede sonuçlar almanız mümkün.

Kamera arabiriminde yine çeşitli seçenekler sunulmuş. Bunlar arasında güzelleştirme, otomatik, gece, HDR, efekt, düşük ışık ve zaman aşımı gibi modlar mevcut. Bunlarla birlikte sosyal medya paylaşımlarınız için güzel ve eğlenceli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ancak kameranın görüntü sabitleme konusunda tökezlediğini gördüğümüzü de söyleyelim. Hareketli koşullarda pek de iyi kareler yakalayamıyorsunuz kamerayla. Bu arada 1080p video kaydı yapabilen kamera, burada 30 kare görüntü yakalayabiliyor.

Arka kamera LED flaş bulunuyor ve diyafram açıklığı da f/2.2 olarak karşımıza çıkıyor. Ön kamerada ise bu değer f/2.0 seviyesinde.

Asus Zenfone 3 Max Teknik Özellikleri
Ürün Modeli Asus Zenfone 3 Max
Ürün Türü Cep Telefonu
CHIP Online Notu 79
Üretici ASUS
Firma AsusTek Computer (216) 521 47 25
İşletim Sistemi Android 6.0.1
İşlemci Mediatek MT6737M
Çekirdek (CPU) 4
İşlemci Hızı 1.44 GHz
Ekran Teknolojisi IPS
Ekran Boyutu 5.2 inç
Ekran Çözünürlüğü 720 × 1280 px
Grafik İşlemci Mali T720
Bellek (RAM) 3 GB
Dahili Depolama 32 GB
Arttırılabilir Depolama 32 GB
Ön Kamera 5.0 MP
Arka Kamera 13 MP
Çift Hat Var
Wi-Fi Var
NFC Yok
GPS Var
LTE (4G) Var
HDMI (MHL) Yok
Bluetooth Var
FM Radyo Yok
Bekleme Süresi 720:00 saat
Konuşma Süresi 20:00 saat
Boyutlar 73 × 149 × 8.55 mm
Ağırlık 160 gr.
chip.com.tr
 
X