tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum bende astım hastasıyım ve kış ayları benim korkulu rüyam ,Sonbahardan ilk bahara kadar bazen sürekli gıcık öksürüğüm oluyor,kışın her şeyi yiyemiyorum,öksürük yapıyor.Arkadaşlardan bazıları şu sıralar ataklarım arttı diye yazmış,bu sıcaklardan kaynaklanabilir,benimde kullandığım tüpler var kışın kullanıyorum ama yazın mümkün olduğunca kullammıyorum,uzun süreli kullandığımız için onlarında boğazımıza zarar verebileceğini düşünüyorum,hastalığımızın tedavisi yok ama kendimize yaşam tarzımıza dikkat ederek,etkilerini azaltabilirirz sanıyorum ben mesela geçen kış arkadaşlarıma sigara içerseniz size gelemeyeceğim beni çok bunaltıyor dedim ve şimdi görüştüğüm kişiler sigaralarını mutfakta içiyor, keçi boynuzunun astıma iyi geldiğini duymuştum pekmezini aldım,deniyorum,bir de kışın keçiboynuzunu kaynatıp çay gibi içiyorum.kimbilir belki faydası olur,paylaşacağım şimdilik bunlar,hepimize acil şifalar diliyorum,Ha bir de unutuyordum,üzülmeye strese gelmiyor nefes almam zorlaşıyor, üzülmemeyi ve strese girmemeyi nasıl başarırız bilmiyorum.a.s