Astigmat gözlüğü kullananlar yardımcı olur musunuz?

elvanelvan88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
4.050
12.749
208
36
Kızlar merhaba, yirmi küsur yıllık ömrümde ilk kez gözlük kullanacağım. Bugün doktora gittim astigmat çıktı 1'miş derecesi de. Doktorum sadece gece araba kullanırken yada sinemada film izlersen kullan mutlaka dedi. Yani günde sürekli kullanmayacakmışım gibi cevap verdi. İnternette araştırdım eve gelince, kimisinde kullanılmazsa derecesi büyür diyor, kimisinde iste sürekli kullanmak daha da ilerletir diyor. Bazı yerlerdeyse tak çıkar kullanmak büyütür diyor. Kafam çok karıştı Gerçekten etkiler mi, ilerletir mi?
Astigmatlı olan kızlar, siz nasıl kullanıyorsunuz? Ben şimdi gözlüğümü alınca sadece gerektiğinde mi kullanayım, hiç mi kullanmayayım yada sürekli mi kullanayım?
Yardımınız için şimdiden teşekkürler

Astigmat cok cabuk ileeyen goz bozukluklarindan ben 7 yildir cekiyorum. 0.75 le basladi suan sag 4 sol 5 e yaklasmistir. Aman diyim gozluk kullanimini ihmal etmeyin ben cok duzenli takamadim. Okul yiklarimda da sadece dersten derse simdilerde ise kitap okurken yada pc kullanirken takiyorum. Fakat gozluksuz artik cok saglikli goremez oldum. Gozluk aliskanligi kazanamadim yillardir simdi de oglum kucuk taktirmiyor. Uygun bi zamanda lazer olmak istiyorum fakat ondada bir yil icinde goz numaranizin ilerlememesi gerekiyormus. Bende astigmat icin lazer olanlari bulmak icin bir bakmak istedim konulara.

Çok geçmiş olsun size de
Ay ben bu konuyu açtığımdan beri gözlüğümü hiç takmadım desem yeri. Başımı döndürüyor. Ben de gece kitap okumayı bıraktım. Gündüz ışığında okumaktan bir şey olmaz dedim geçtim.
İnşallah ilerlemez yaa.
Korktum şimdi hiç takmadığımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…