Astigmat dereceli lens yardim lutfen :( gozlerim kotu durumda

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.459
898
123
34
Merhaba gözlerimde astigmat var .
Iki gozumun dereceside farkli artik gormekte zorluk çekiyorum . Uzaga bakarken gozlerimi kisiyorum. Lens kullanmak istiyorum ama astigmat olanlar icin dereceli lens galiba . Astigmat olunca dereceli lens kullanılmıyor diye bişey duydum da varmi böyle bisey . Astigmat lenslerin suresi ve fiyatı nedir lutfen bilen yardımcı olsun cok endişeliyim .

Dereceli astigmatta lens olmuyor diye ilk defa duydum aslında.Bildiğim kadarıyla fiyat derecesine göre değişir

Malesef. .doktor gözlüğü kullanma madem dedi yinede lens vermedi 20 yıl gözlük kullandım şimdi tv izlerken filan takıyorum.doktora hem götüntü iyi olsun hem gözlük olmasın istiyorum diye ısrar etsem de bana dereceli astigmat lwnsinin normal lensten kalın olduğunu bu da gözü kırptıkça lensin hareket etmesi sonucu görmenin hep bulanıklaşıp gözü bozacağını anlattı. Gözlük takma hiç daha iyi dedi ve vermedi .hiç bi doktor vermiyor .450 tl verip muayene olduğum profösör doktorum vardı iyice phalandığı için artık gtmiyorum o doktor bir doktor önerse bile asla hayatın boyunca kullanma derdi hep 20 yıllık da doktorumdu. Bir bildikleri olmasa tanımadıkları bi hastayı böyle düşünüp dil dökmezlerdi diye düşünüyorum

Astigmatlar için Toric lens diye bir şey olduğunu biliyorum ama çok fazla ayrıntısını bilmiyorum. Bir araştırın, muhakkak doktora danışın.

Astigmatvuzagi goremeyene mi deniyodu :) karistiriyorum hep.. oyleyse niye kullanilmasin? 10 yildir kullaniyorum

Sol gözümde hem miyop hem de astigmat var.
Sağ gözümde sadece miyop var.
Ve hepsinin numarası farklı.
Ve yıllardır lens kullanıyorum.
Size kim numaralıyla astigmat aynı anda lenste olmaz dediyse yanlış bilgi vermiş.
Astigmat+miyop olan lensim, sadece miyop olana göre epeyce kalın. Ama sıkıntı yaşamıyorum.

Tek dezavantajı 1 kutu lens alıp bitesiye kadar 2 gözüme de kullanamıyorum. Sağa farklı kutu; sola farklı kutu almak zorundayım.

@Shinshin

Reactions: KV_
Astigmatvuzagi goremeyene mi deniyodu :) karistiriyorum hep.. oyleyse niye kullanilmasin? 10 yildir kullaniyorum
Bu bambaska bir karistirma olmus :) astigmat dogustan gelen artma azalma gostermeyen bulanik daginik gormeye neden olan bir rahatsizlik. Dr umun ifadesi.
ben astigmatibgormezden gelerek dereceli lens kullaniyordum ama artik cok kuruttugu icin kullanmiyorum. Lens cok da matah bisey degil.

yoo gayet lensler var yani. ama fiyatları biraz daha fazla oluyor. iyice araştırın derim :)

Astigmat çok ileri derecede değilse çoğu doktor absorbe edebiliyor evet.

12 yil lens kullanmis miyop + astigmati olan biriyim. Tabiki astigmatli lens var fiyati da nuamaranin yuksekligi ve markasina gore degisiyor. Ama sanirim yuksek astigmatlarda doktorlar lens vermiyorlar. Ablamda lens kullanmak istemisti ama ona vermedi doktor cunku onda hem goz tembelligi hemde yuksek astigmat var. Umarim sizinki yuksek degildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…