- 2 Nisan 2021
- 23
- 18
- 8
- 29
- Konu Sahibi Anneadayi27
-
Ben yaşadım bebeklerim ikiz ve tedavi ile olmuştu. İlaç kullanıyordum. Doktorlar bebeklerin ikiz olduğu için safra kesesinin yeterince görev yapamadığını böbreğe zor veriyor olabileceğini söyledi. Usg ile böbreklere bakıldı bir şey yoktu. Birde kan sulandırıcı oksapar iğnenin böyle bir etkisi var. Bebeklere bir etkisi olmadı çok ilginç tesadüf mü bilmiyorum ilk doğdukları zaman onlarında yüksekti. Şuan üçümüzunde normal değerde. Merak etmeyin bebeklerinize etkisi bu değerler ile olmaz. Zaten aşırı artarsa doktorunuz da yönlendirme yapacaktır. Benim bu safra kesesi zorlanması dan kaşıntım da oldu 32 den sonra ağlayacak gibi oluyordum sürekli duşa giriyordum. Dahiliye doktoru ilaç verdi de kurtuldum iki üç hafta uyuz gibi gezdimMerhabalar herkese 19 haftalık hamileyim.Dun sağlık ocağında rutin kontrolde alt:82 ast:44 çıktı.Acaba böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?Bebeğime büyük sıkıntısı olur mu? Çok tedirgin oldum açıkçası.
Sizin değerleriniz kaçtı acaba.Ben yaşadım bebeklerim ikiz ve tedavi ile olmuştu. İlaç kullanıyordum. Doktorlar bebeklerin ikiz olduğu için safra kesesinin yeterince görev yapamadığını böbreğe zor veriyor olabileceğini söyledi. Usg ile böbreklere bakıldı bir şey yoktu. Birde kan sulandırıcı oksapar iğnenin böyle bir etkisi var. Bebeklere bir etkisi olmadı çok ilginç tesadüf mü bilmiyorum ilk doğdukları zaman onlarında yüksekti. Şuan üçümüzunde normal değerde. Merak etmeyin bebeklerinize etkisi bu değerler ile olmaz. Zaten aşırı artarsa doktorunuz da yönlendirme yapacaktır. Benim bu safra kesesi zorlanması dan kaşıntım da oldu 32 den sonra ağlayacak gibi oluyordum sürekli duşa giriyordum. Dahiliye doktoru ilaç verdi de kurtuldum iki üç hafta uyuz gibi gezdim
Merhaba. 9.haftamdan beri safrayla ilgili ben de sorun yaşıyorum şuan 29 haftalık gebeyim. Alt ast normal ama amilaz bazen yüksek çıkıyor. rahatsız edici boyutta kaşıntım yok lakin safranın olduğu yer özellikle akşamları sızlıyor gün boyu yediklerimin etkisi tabi. Hangi ilacı kullanmıştınız? bana cerrah ursovef yazdı günde 1 tane ve safra kesemin alınması gerekiyor doğumdan sonra. Bir de safra keseniz doğumdan sonra da sıkıntı verdi mi aldırdınız mı?Ben yaşadım bebeklerim ikiz ve tedavi ile olmuştu. İlaç kullanıyordum. Doktorlar bebeklerin ikiz olduğu için safra kesesinin yeterince görev yapamadığını böbreğe zor veriyor olabileceğini söyledi. Usg ile böbreklere bakıldı bir şey yoktu. Birde kan sulandırıcı oksapar iğnenin böyle bir etkisi var. Bebeklere bir etkisi olmadı çok ilginç tesadüf mü bilmiyorum ilk doğdukları zaman onlarında yüksekti. Şuan üçümüzunde normal değerde. Merak etmeyin bebeklerinize etkisi bu değerler ile olmaz. Zaten aşırı artarsa doktorunuz da yönlendirme yapacaktır. Benim bu safra kesesi zorlanması dan kaşıntım da oldu 32 den sonra ağlayacak gibi oluyordum sürekli duşa giriyordum. Dahiliye doktoru ilaç verdi de kurtuldum iki üç hafta uyuz gibi gezdim
Benimki de ilk sizin değerlerdeydi en fazla 160 a kadar çıktım. İlaçlardan bazılarını kesince düştü. Oksapar doğuma kadar devam etti. Onu bırakınca doğum sonrası zaten tamamen normale döndü.Sizin değerleriniz kaçtı acaba.
Sağlıkla tamamlayın öncelikle. İnanın ilacı hatırlatamiyorum. İki tane ilaçti galiba. Yok benim sonrasında herhangi bir problem olmadı. İlacı kullanır kullanmaz kaşıntı gitti. İkiz bebek olduğu için gebelikte zorladı. 30 lu haftalarda. E nabizdan ilaçlara bakayım bulursam atayım sizeMerhaba. 9.haftamdan beri safrayla ilgili ben de sorun yaşıyorum şuan 29 haftalık gebeyim. Alt ast normal ama amilaz bazen yüksek çıkıyor. rahatsız edici boyutta kaşıntım yok lakin safranın olduğu yer özellikle akşamları sızlıyor gün boyu yediklerimin etkisi tabi. Hangi ilacı kullanmıştınız? bana cerrah ursovef yazdı günde 1 tane ve safra kesemin alınması gerekiyor doğumdan sonra. Bir de safra keseniz doğumdan sonra da sıkıntı verdi mi aldırdınız mı?
Doğuma Bir hafta kala bütün ilaçları kesmiştim. Oksapar da dahil. Şimdi baktım bütün değerlerim normalmiş. Doğumdan önce alınan tahlil sonuçlarında. Yani bende ilaçlar yapmış. Büyük ihtimalle sizinde öyledir.Sizin değerleriniz kaçtı acaba.
Recetelerimde görünmüyor canım bulamadım..Merhaba. 9.haftamdan beri safrayla ilgili ben de sorun yaşıyorum şuan 29 haftalık gebeyim. Alt ast normal ama amilaz bazen yüksek çıkıyor. rahatsız edici boyutta kaşıntım yok lakin safranın olduğu yer özellikle akşamları sızlıyor gün boyu yediklerimin etkisi tabi. Hangi ilacı kullanmıştınız? bana cerrah ursovef yazdı günde 1 tane ve safra kesemin alınması gerekiyor doğumdan sonra. Bir de safra keseniz doğumdan sonra da sıkıntı verdi mi aldırdınız mı?
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla mutlulukla büyüsün yavrularınız. Ben normalde ursovef kullanıyordum 1,5 ay kullanmadım, kullanmadığım için yükseldiğini söyledi doktor. en fazla 125 olması gereken amilaz 1000lere çıkmıştı. Bu da çok riskli. Tekrar ilaca başladık sıkı diyet ve bol su da var. Şimdilerde 70 lerde şükür. Sizin safranız benimki kadar sıkıntılı değil anladığım kadarıyla ikiz bebeklerin etkisi. İlaca diyete suya rağmen yediğim birçok şey saframa dokunuyor akşamları sızlıyor uyuşuyor orası. Ama ağrı ve değerlerin yükselmesi yok şükür. Hamilelikten önce de bazen ağrı oluyordu ama kısacık sürüyordu ben mide sanıyordum, önemsemedim. Hamilelikte bebek büyüdükçe baya zorluyormuş, değerim yükselince hamilelikte safrayı almak istediler sonra değer normale dönünce doğum sonrası olsun denildi. Allah hepimize şifa versin.Recetelerimde görünmüyor canım bulamadım..
Anladım canım. Senin aslında var olan bir durum açığa çıkmış gibi duruyor . Doğuma çok kalmamış biraz daha diş sıkmak gerekiyor. Zor gebelikle beraber üstüne bu dediklerinin takibini yapmak ama inşallah bebeğin sağlıkla dünyaya geldikten sonra biraz büyütür sorunu tamamen aşarsin. Ayrıca teşekkür ederim İyi dileklerin için.Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla mutlulukla büyüsün yavrularınız. Ben normalde ursovef kullanıyordum 1,5 ay kullanmadım, kullanmadığım için yükseldiğini söyledi doktor. en fazla 125 olması gereken amilaz 1000lere çıkmıştı. Bu da çok riskli. Tekrar ilaca başladık sıkı diyet ve bol su da var. Şimdilerde 70 lerde şükür. Sizin safranız benimki kadar sıkıntılı değil anladığım kadarıyla ikiz bebeklerin etkisi. İlaca diyete suya rağmen yediğim birçok şey saframa dokunuyor akşamları sızlıyor uyuşuyor orası. Ama ağrı ve değerlerin yükselmesi yok şükür. Hamilelikten önce de bazen ağrı oluyordu ama kısacık sürüyordu ben mide sanıyordum, önemsemedim. Hamilelikte bebek büyüdükçe baya zorluyormuş, değerim yükselince hamilelikte safrayı almak istediler sonra değer normale dönünce doğum sonrası olsun denildi. Allah hepimize şifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?