Asrın en uzun güneş tutulması için astrologlar felaket senaryoları yazıyor

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul

Arkadaşlar bildiğiniz üzere çarşamba günü asrın en uzun güneş tutulması gerçekleşecek ve dünyanın yarısı karanlığa gömülecek.......

astrologlar bunun üzerine felaket senaryoları yazıp duruyorlar...

bu felaket senaryolarını evvelden ezelden duyarız...

mesela 11 Ağustos 1999'da Güneş tutulması Türkiye'den ızlendi 17 Ağustos 1999'da Gölcük Depremi oldu...

sizler ne düşünüyorsunuz bu konu için?

hiç bir şey diyemiyorum sardunyam.... rabbim bizi bildiğimiz bilmediğimiz bütün belalardan korusun..... :Saruboceq:

ilişkisi oldugunu düşünüyorum Rabbim korusun. doğal afetler çok kötü.

valla ne desem bos
rabbim korusun bizleri herkezi hepimizi kazalardan belalardan felaketlerden
herseyin en iyisini o bilir
ama insallah kötü birseyler olmaz
bak simdi icime biseyler oturdu kötü oldum
allahim hayirlara cikarsin insallah

ıstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden yardımcı doçent Tansel Ak tarafından yapılmış bir araştırma....

Araştırma sonucu

Araştırma kapsamında 1.1.1900 ile 15.10.2005 tarihleri arasında dünya genelinde yaşanan 6.0 şiddetinden büyük depremler ve bu depremlerle yakın tarihlerde meydana gelen güneş tutulmaları aranmış.

Son 105 yılda 77 halkalı, 80 parçalı, 74 tam ve sekiz kez de halkalı başlayıp tam biten güneş tutulmasıyla birlikte toplam 239 güneş tutulması söz konusu.

Bu tutulmaların %40,2’sinden (96 tane) on gün önce en az bir deprem görülmüş. 106 güneş tutulmasından on gün sonra ise yine en az bir deprem meydana gelmiş. Geriyle kalan 37 tutulmadan on gün önce ve sonra dünyanın hiçbir yerinde 6.0 şiddetinde veya daha büyük bir deprem yaşanmamış.

Sonuç olarak yaklaşık olarak güneş tutulmalarının %85’inde on gün önce veya sonra dünyanın her hangi bir yerinde 6.0 şiddetinde veya daha büyük en az bir deprem olmuş.

Güneş tutulması ve deprem arasında ilişki var mı?

işte bunun cevabını 17 ağustos depreminden beri çok merak ediyorumCADIARZU

Allah korusun, bu tür olaylar çok önemlidir gerçekten. bu gibi ay tutulması ve güneş tutulması esnasında kılınan namazlar var. rabbim bizleri korusun:Saruboceq:

bende onunla bı baglantısı oldugunu dusunuyorum.. Rabbım korusun bızlerı.. tum kaza bela ve afetlerden ... hayırlısıyla sag salım kazasız belasız atlatırız ınsallah.. :Saruboceq:
[/FTutulma sırasında, Pasifik'in çok fazla insanın yaşamadığı bir bölgesinde Ay, Güneşi 6 dakika 39 saniye süresince tamamıyla örtecek dıye okumustum..ONT]

Son düzenleme:
ay ve güneş tutulmaları beni hep cezb etmiştir.. eğer bulunduğum ilden görünebildiği zamanlarda elimden geldiğince seyrettim hep.. "Allahım sen nelere kadirsin" deyip..

ama bir yandada bi okardar da ürkütmüştür... "Allahım sen herşeyi istedin zaman verdiğin gibi geri almasınıda bilirsin diye"

Tam Güneş tutulması Hindistan, Çin, Japon adaları ve Pasifik okyanusunun güneyini kat eden maviyle çizilmiş 258 km genişliğindeki tutulma hattından tam tutulma olarak izlenebilecek.

Bu tutulma, Asya'nın doğusu, Endonezya ve Pasifik okyanusun'dan parçalı tutulma olarak izlenebilecek.

Tam tutulma Ay'ın gölgesinin Türkiye saati ile 03:53'de Hindistan'da Khambhat körfezine düşmesiyle başlayacak.

Gölge 3 saat 28 dakika süreyle 15200 km yol kat ederek 07:18'de Dünya'yı terk edecek.

Tutulmanın hiç bir evresi Türkiye'den izlenemeyecek.

Ay'ın gölgesi 05:35'de güney Pasifik okyanusu üzerindeyken tam tutulmanın 6 dakika 39 saniye ile en uzun sürdüğü an gerçekleşecek.

yani tutulma bize göre bu gece yarısından sonra saat 03.53 de olacak:sinifsinif:

aslında bu durum bizim ülkemiz için pekte tehlike yaratmıyor demek oluyor bence ..
yani inşallah ..
umuyorum ..
vede dua ediyorum öyledir :Saruboceq::Saruboceq:

Güneş tutulması diyince benim de aklıma hep 17 ağustos geliyo..mafoldumben

Rabbim tekrar yaşatmasın o kötü günleri..mafoldumben

Geçen günlerde Haktan Akdoğan'ın imkanı olanlar ağustos ayında ıstanbul'u terketsin açıklamasını duyunca bu tutulma olayından daha çok huzursuz oldum.

Ben ilişkisi olduğunu düşünüyorum ve Allah korusun hepimizi diyorum.Elimizden tek gelen bu malesef.

:1shok: :1shok: :1shok:

oğlumu alıp gideyim buralardan:sinifsinif:

allah bir daha yaşatmasın o günlerii ben deprem yaşamadım daha önce ama şu anda gölcükte oturuyorum ve 3 gün önce deprem oldu fazla şiddetli olmasa bile hissettik çok korkutucu

:1shok: :1shok: :1shok:

oğlumu alıp gideyim buralardan:sinifsinif:

Bende kızımla kaçmayı düşündüm bunu duyunca Sardunyacım.
Kanım dondu resmen.
Ayşe Özgün'ün programında söylemişti sanıyorum.
Olabilecek şeyin düşüncesi bile kanımı donduruyor.

17 Ağustos'tan sonra kendimi hala toparlayamadığımı hissediyorum,Allah'ım sen koru yarabbim hepimizi:Saruboceq:

güneş tutulması 17 ağustos ve 12 kasım düzce depremini bizzat yaşamış biri olarak hep ürkütmüştür beni ben bağlantısı olduğunu düşünüyorum aslında ama olacak diye birşeyde yok allah bilir rabbim korusun inş bizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…