- 29 Temmuz 2017
- 24.376
- 125.014
- 35
- Konu Sahibi UcanSupurge
ERZURUM AŞOTU (KİŞNİŞ) ÇORBASI
MALZEMELER
1- Bir kase haşlanmış aşurelik buğday2- Bir avuç aşotu (kişniş)
3- Üç yemek kaşığı zeytinyağı
4- Bir adet soğan
5- Bir litre kadar su
6- Dört kaşık yoğurt
7- İki kaşık un
8- Bir avuç kadar kıyma
9- Yarım çay kaşığı pulbiber
10- Yarım çay kaşığı karabiber
11- Tuz (damak zevkinize göre)
HAZIRLANIŞI
1- Bir kase haşlanmış aşurelik buğdayımızı tencereye alarak üzerine bir litre kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım2- Bir avuç kadar kıymamıza yarım çay kaşığı pul biber , yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kadar tuz ekleyip yoğuralım ve ardından bu karışımdan fındık büyüklüğünde minik köfteler yapalım
3- İnce kıyılmış bir adet soğanı tavaya alarak üzerine üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyerek kavuralım
4- Kavrulan soğanların üzerine minik köftelerimizi ekleyerek onların pişmesini sağlayalım
5- Kavrulan soğan köfte karışımımıza aşotumuzu (kişnişi) ekleyerek çok az daha pişirip altını kapatalım
Dipnot: Ben yazdan aşotunu (kişnişi) ayıklayıp dondurucuya koyuyorum yazın ise tazesini kullanıyorum eğer siz salamura halini kullanacaksanız kavurmanıza gerek yok çorbanın içine direkt ekleyebilirsiniz
6- Dört yemek kaşığı kadar yoğurdun içine iki silme kaşığı kadar un ekleyip çırpıcı yardımı ile iyice çırpalım daha sonra kaynayan çorbamızın suyundan ekleyerek çorbamızın kesilmemesi için ılıtalım ve kaynayan buğday-su karışımına ekleyip çorba yeniden kaynayana kadar karıştıralım
7- Tavada hazırladığımız soğan, aşotu (kişniş) , köfte karışımını kaynayan çorbamıza ekleyip bir iki taşım kadar kaynadıktan sonra damak zevkimize göre tuzunu ekleyerek altını kapatalım.
Afiyet şifa olsun.
Son düzenleme: