• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asosyallik mi sosyal fobi mi bıktım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bir de gruplasmaya dahil olamayana kimse sahip cikmiyor.
Mesela bu bolumden biri gidecekse o gonderiliyor iyi calisa da kimsenin gozunde olmuyor...Ben de simdilik memnunum is olarak bolumumden.
Cocuk oyuncagi gibi yapmislar iyice ortami yaa..Bu duzelmis hali birkac kisi defedilince..Olgun olgun calis yani.Parani devlet veriyor,ne bu hirs..Harem miyiz biz hirs entrika falan?
.
o hırslılar hep oluyo zaten yok sayıcaksın. Allah büyük sen işini yap yakın gördüklerinle konuş yeter.

aslında eskiden daha kötüydüm okula gittiğim zamanlar filan şimdi iş hayatı iyi geldi yoğun bakımdayım 1 hafta oldu eskiye göre daha çenem açık ama yine de konuşmaya çekiniyorum aklıma bişeyler geliyo gereksiz konuşma olarak görüyorum ama çvreme baktığımda herkes gereksiz konuşuyo zatn
samimi olduğum kişilerle ailemle çok konuşurum ama yeni girdiğim ortamlarda o samimi olduğum kişilerin ailemn yanında olduğum gibi olamıyorum
yeni girdiği ortamda zaten insan konuşcak birşey bulamazki. tanımadığım ya da sevemediğim kişilerle pek konuşmak istemem ben. yakın olduklarınla konuş. günlük olan bitenden hastalardan falan konuşabilirsin. öylesine bir soru sorarsın mesela. samimi olduklarınla kantine yemeğe falan gitmeyi teklif et aralarda.

aslında eskiden daha kötüydüm okula gittiğim zamanlar filan şimdi iş hayatı iyi geldi yoğun bakımdayım 1 hafta oldu eskiye göre daha çenem açık ama yine de konuşmaya çekiniyorum aklıma bişeyler geliyo gereksiz konuşma olarak görüyorum ama çvreme baktığımda herkes gereksiz konuşuyo zatn
samimi olduğum kişilerle ailemle çok konuşurum ama yeni girdiğim ortamlarda o samimi olduğum kişilerin ailemn yanında olduğum gibi olamıyorum
Ay bana da gereksiz geliyor cogu konusma ya.....Surekli ayni kisileri gormek konusmak cene yapmak zorunda olmak zor geliyor..Yani birsikintin olsa umurlarinda olmaz ama cene yapacan iste..Ben senin aksine eskiden daha ceneliydim.
Yogunbakimda cok sey ogrenmen lazim.Iletisimleri nasil ?.Birseyler ogretiyorlar mi hanfendiler?Benim aci bir tecrubem olmustu orda.

Ay bana da gereksiz geliyor cogu konusma ya.....Surekli ayni kisileri gormek konusmak cene yapmak zorunda olmak zor geliyor..Yani birsikintin olsa umurlarinda olmaz ama cene yapacan iste..Ben senin aksine eskiden daha ceneliydim.
Yogunbakimda cok sey ogrenmen lazim.Iletisimleri nasil ?.Birseyler ogretiyorlar mi hanfendiler?Benim aci bir tecrubem olmustu orda.
nasıl bir tecrüben olmuştu? aslında iyiler bazıları kendileri laf atıyorlar ama genelde kendi aralarında konuşuyorlar ben soru sorduğumda cevaplıyorlar yani ben bişey demeden pek iletişime geçmiyolar benimle ama zamanla mecburen iletişim kurcaz yüz yüze bakıyoruz sürekli herkes karşı taraftan bekliyor ilk adımı ben alışkın değilim sen hiç konuşmuyorsun demek yerine tanımya filan çalışsalar belki benim açılmamda yardımcı olurlaar...

nasıl bir tecrüben olmuştu? aslında iyiler bazıları kendileri laf atıyorlar ama genelde kendi aralarında konuşuyorlar ben soru sorduğumda cevaplıyorlar yani ben bişey demeden pek iletişime geçmiyolar benimle ama zamanla mecburen iletişim kurcaz yüz yüze bakıyoruz sürekli herkes karşı taraftan bekliyor ilk adımı ben alışkın değilim sen hiç konuşmuyorsun demek yerine tanımya filan çalışsalar belki benim açılmamda yardımcı olurlaar...
Aynen karsidan bekliyor herkes ama ev sahibi olan onayak olmali normalde.Ama aksine onlar k.clarinda dolanalim istiyor.Bir de konuskan biri konuskan olmayani konusturabilir normalde.Ama ben konusmak istedigim halde yabanilik yapiyorlardi konuskan olduklari halde.Bastan giciklaninca da duzelmiyor birseyler..Artik sen de birakiyorsun oyle devam ediyor..

Neden soru sormaktan korkuyosun? Muhabbet etmek soru sormaktan gecer.
Sana puf noktayi acikliyrum.
Soru sor!
Karsidaki bisey konusuyosa cok iyi dinle ve kelimeleri cimbizlayip ordan baska bi konu ac. Tamda o kelimeyi tekrarla.
Sen: Ornegin " nasilsin".
X: ' iyiyim ya biraz YORGUNUM'.
Sen: "YORGUNmuSun? Hayirdir noldu?".
X: " evet yorgunum gec saate kadar ayaktaydim".
Sen" neden ayaktaydin isinmi varmi hayirdir?"
X: Sey yaa, dun gezdik biraz orya gittik burya bla bla bla.'
Sen: ' oo gezdiniz dmek, neler aldiniz nerelere gittiniz".
X: " eyube gittik".
Sen: eyubemi? Neler vardi yeni urunler varmi?

Yukaridaki dialogu tekrardan oku. X kisinin her soyledigi cumleden bi kelime cimbizliyorum ve bunla bi soru uretiyorum.
Inan bana muhabbet etmek bi konu bulmak degildir. Kendini konu acmaliyim diye sartlndirirsan zamaninda teyzemin yaptigi gibi yaparsin.
Bir gun senelerdir gormedigi yasli bi kadini gorunce " eee amcam nasil iyimi, evdemi?" gibi bi hamle yapmis konu aciym diye.
Kadin bakmis halama bi soyle" yavrum amcani 2 hfta once topraga verdikya biz.." demis.
Halam kala kalmis tabi.

Bence herkesin muhabbeti seni acmiyo ayni benim gibi. Ben mesela buyuk insanlarin yaninda pek konusmam ama kankilerimle kop kop

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back