• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asosyallik mi sosyal fobi mi bıktım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

muhabbetkusum

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
190
90
98
merhaba arkadaşlar aslında bende aşırı derece bişeyler yok herşey tamam sadece muhabbet kısmını yapamıyorum hemşireyim ve hastanede herkes rahat rahat muhabbet ediyor samimi oluyorlar stajyerler bile ama ben sus pus otruyorum samimi olamıyorum kimseyle konuşsamda arada bir soru filan öyle herkes sen niye hiç konuşmuyorsun diyorlar gerçekten çok bıktım bazen nasıl oluyorsa samimi olduğum kankalarım varr ama oda nadiren her zaman olmuyor ilkokuldada böyleydim ortaokuldada ve lisede tamamen yalnız kaldım bu muhabbet edememe salaklığım yüzünden gerçekten bıktım ya
lisede başta umudum vardı ama lise sonda tamamen yalnız kaldım bu sus pusluğum yüzünden
artık böyle olmasını istemiyorum ne yyapmalıyım bilmiyorum uffffffff

Yapısal olarak yalnızlıktan hoşlanıyo gibisiniz.
Bende hep öyleydim ve hala öyleyim kendi kabuğumu severim. Ama etrafımda şamata edecek insanlar bulundurmayıda severim.

Sıkı fıkı dost olmasanızda kahve sigara muhabbeti edecek arkadaşlar edinin sadece:KK50:

Meskektasiz.Ben de biraz oyleyim.Ama ortami da pek sevmiyorum biraz ondan biraz da gecmis sikintilardan.Eskiden daha iyiydim bu konuda.
Bizim meslekte daha zor bu durum..Yalniz zaman gecirmeyi de severim mesela ben.Hep dip dibe surekli konus olayi sikar beni.Arada uzun sureli susmak isterim mesela.Hep dinlenme odasi sikiyor beni.Kantine tek basina daha sik gidesim geliyor mesela.Millete ayip olur diye de istedigim siklikta yalniz kalamiyorum.

Psikiyatriye mi gitsen.psikolaga mi bilemedim.Bir daha gidersem soracam ben..Her telden herseyden bahsedeceksin aslinda ama insanin icinden gelmiyor anliyorumIcimden geldigi de farki goruyorum cunku..Moral olarak daha iyi oldugumda iletisimim de saha cok oluyor....

.Senin moralin nasil?
Kunuyu takip etmek gerek..

Son düzenleme:
Inanin ben eskiden cok konusamazdim ama yapi olarak sessiz degildim 17 18 yasima kadar falan. Sonra diger insanlarin benden ne farki var dedim ve simdi gittigim yerlerde en cok muhabbeti yapan benimdir. Yani konustugunuzda ne dusunuyorsunuz bilmem ama inanin insanlar konusan muhabbet eden insaninsever. Zaten insan insanla mutlu olur. Bi konuda illaki alim olmaniza gerek yok sizde her konuda kendinizce yorumunuzu yapin soru sorun hicbisey yapamiyosaniz gulun espri yapin. Ben sahsen dogal davraniyorum kendim oluyorum bu sekilde asmistim. Eger birseyler yapmak icin yani sirf ortama giriyim derdiyle olursa orda tıkanırsinız. Icinizden geldigi gibi davranin. Kasmayın.

Aynen dogal davranmak kasmamak tek caresi..Az konusan da olsan kasmayacaksin kendini..Oldugun gibi .Bunu ozguven icin yapmasan bile ozguven gibi algilaniyor zaten ..Yine eften puften seylere konusursun sirf laf olsun diye..Bu benim hosuma gitmiyor ama herkes oyle yapiyor sa konusuyor ne konusacak yoksa.
Elle tutulur aman aman bir taraflari yok zaten sohbetlerinin..Keske olsa.

o muhabbetler genelge genel geçer şeylerdir

felsefe konuşulmaz ya

basit dedikodular havalar kesilecek sular varsa çoluk çocuk kaynana

ya da işyeri dedikodusu bak şu doktor bu hasta ile şunu yaptı, bu ona bunu demiş

bu muhabbetler herkesi açmaz

ama basitçe dinleyebilirsiniz he deyip geçersiniz

Gün içinde seni etkileyenleri etrafındaki insanlarla paylaş. Mesela işe geldin, yolda ne oldu. Gece uyuyamadım, kafana birşey taktın, birinin doğumgününü var. Basit seyler işte. Kimse senden Einstein'in izafiyet teorisini açıklamanı beklemiyor.

Biraz da neseli olmak lazim aslinda konusacak ivir zivir daha cok sey icin.Ben neseli oldugumda daha cok (gereksiz)konusuyorum cunku.Oyuzden eskiden bu konuda daha iyiydim diyorum.

Boş konuşmaktan iyidir aslında ama samimi olduklarınla muhabbet edebilirsin. Bişeyler sor konuyla ilgili kendinle alakalı bişeyler anlat ya da fikrini söyle. Sabah karşılaşınca güler yüzlü günaydın nasılsın falan. Onların sana yaklaşımı nasıl mesela sen konuşmadığın için mi uzak duruyorlar? Ya da sen konuşmasan da sıcaklık gösteriyorlar mı?

Boş konuşmaktan iyidir aslında ama samimi olduklarınla muhabbet edebilirsin. Bişeyler sor konuyla ilgili kendinle alakalı bişeyler anlat ya da fikrini söyle. Sabah karşılaşınca güler yüzlü günaydın nasılsın falan. Onların sana yaklaşımı nasıl mesela sen konuşmadığın için mi uzak duruyorlar? Ya da sen konuşmasan da sıcaklık gösteriyorlar mı?
Gruplasma var bizde.Bir tarafa dahil olman bekleniyor..Birkackisiye daha yakinim..
Ben sahsen guleryuzlu uzlasmaci davraniyorum hepsine.Onlar sormuyor hal hatir birbirlerine bana.Ben her karsilastigimda tek tek sorarim.Onlar hic tenezzul edip sormazlar.Bu garibime gidiyor benim. Bir ara laf atarlar birbirlerine...Az konustugum icin evet uzaklar biraz.Cok konusan tipi seviyor ve sayiyorlar..Halbuki deger verme olarak konuskanlik degil iyilik uzlasmacilik baz alinsa.

Yada kendileri konuskansa konussalar karsidan beklemeyip..Adam kendini acmiyor ben nasil acayim?Coklu gorusmerde cok sorun olmuyor da ikilide sorun oluyor....K.clarinda da dolasamam kendilerini acsinlar diye..

.Acik arama dedikodu ortalik karistirma birkac kisi alininca azaldi..Birkac tanesi daha iyi.Hic degilse onlarla kanka olma yolunda ilerleyebilirim bak.Onlara daha yakinim kisilik olarak agirbasli ,olgunca..Tek sikinti onlar onceden beri arkadaslar.Benim sonradan gelmem oldu..Belliki onlar ayni donem gelmis oraya..Ama surekli onlarla dusmuyorum.Listem harmanli sekilde.Bir kismi da yeni mezun yeni geldiler onlar daha iyi.Ama onlar da kendi aralarinda samimi olmaya calisiyor beni yasimdan dolayi almiyorlar aralarina sipalar:) .Sorumluyla da iletsim halinde olmam lazim..Zira o da konuskan seviyor...Konuskan olana daha cok saygi duyuyor..
Bir gruba dahil olursam daha cok rahat ederim yalniz ..
Sizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar..

Son düzenleme:
Gruplasma var bizde.Bir tarafa dahil olman bekleniyor..Birkackisiye daha yakinim..
Ben sahsen guleryuzlu uzlasmaci davraniyorum hepsine.Onlar sormuyor hal hatir birbirlerine bana.Ben her karsilastigimda tek tek sorarim.Onlar hic tenezzul edip sormazlar.Bu garibime gidiyor benim. Bir ara laf atarlar birbirlerine...Az konustugum icin evet uzaklar biraz.Cok konusan tipi seviyor ve sayiyorlar..Halbuki deger verme olarak konuskanlik degil iyilik uzlasmacilik baz alinsa.

Yada kendileri konuskansa konussalar karsidan beklemeyip..Adam kendini acmiyor ben nasil acayim?Coklu gorusmerde cok sorun olmuyor da ikilide sorun oluyor....K.clarinda da dolasamam kendilerini acsinlar diye..

.Acik arama dedikodu ortalik karistirma birkac kisi alininca azaldi..Birkac tanesi daha iyi.Hic degilse onlarla kanka olma yolunda ilerleyebilirim bak.Onlara daha yakinim kisilik olarak agirbasli ,olgunca..Tek sikinti onlar onceden beri arkadaslar.Benim sonradan gelmem oldu..Belliki onlar ayni donem gelmis oraya..Ama surekli onlarla dusmuyorum.Listem harmanli sekilde.Bir kismi da yeni mezun yeni geldiler onlar daha iyi.Ama onlar da kendi aralarinda samimi olmaya calisiyor beni yasimdan dolayi almiyorlar aralarina sipalar:) .Sorumluyla da iletsim halinde olmam lazim..Zira o da konuskan seviyor...Konuskan olana daha cok saygi duyuyor..
Bir gruba dahil olursam daha cok rahat ederim yalniz ..
Sizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar..
Kendini kime yakın hissediyorsan onlarla dialog halinde ol. İlla bir gruba dahil olmak zorunda değilsin. Ben mesela yakın gördüklerimle daha çok konuşurum. Görmediklerimle ya konuşmam ya da kısa muhabbetler olur karşılaşınca falan. Grup olmasa bile zaten elektriğinin tuttuğu kişilerle konuşmak biyerlere gitmek kendiliginden oluyo. Mesela öğlen yemekhaneye gidiyorsak teklif ederiz hadi gidelim diye. Bazen birlikte çıkarız bazen de tek giderim. Her yere grup halinde gidicez diye birşey olmuyo duruma göre değişiyor yani.

Ben de yalnızım kafama göre kimse yok çünkü....
Ayrıca daha iyi öylesine kalabalık olmasın sırf yalnız kalmayayım diye az olsun öz olsun inşallah.

Kendini kime yakın hissediyorsan onlarla dialog halinde ol. İlla bir gruba dahil olmak zorunda değilsin. Ben mesela yakın gördüklerimle daha çok konuşurum. Görmediklerimle ya konuşmam ya da kısa muhabbetler olur karşılaşınca falan. Grup olmasa bile zaten elektriğinin tuttuğu kişilerle konuşmak biyerlere gitmek kendiliginden oluyo. Mesela öğlen yemekhaneye gidiyorsak teklif ederiz hadi gidelim diye. Bazen birlikte çıkarız bazen de tek giderim. Her yere grup halinde gidicez diye birşey olmuyo duruma göre değişiyor yani.
Yemege hep birlikte gidiyoriz zaten.Ama her nobet iyi girdugumuzle olmuyoruz.Digerleriyle cok sikici geciyor..

merhaba arkadaşlar aslında bende aşırı derece bişeyler yok herşey tamam sadece muhabbet kısmını yapamıyorum hemşireyim ve hastanede herkes rahat rahat muhabbet ediyor samimi oluyorlar stajyerler bile ama ben sus pus otruyorum samimi olamıyorum kimseyle konuşsamda arada bir soru filan öyle herkes sen niye hiç konuşmuyorsun diyorlar gerçekten çok bıktım bazen nasıl oluyorsa samimi olduğum kankalarım varr ama oda nadiren her zaman olmuyor ilkokuldada böyleydim ortaokuldada ve lisede tamamen yalnız kaldım bu muhabbet edememe salaklığım yüzünden gerçekten bıktım ya
lisede başta umudum vardı ama lise sonda tamamen yalnız kaldım bu sus pusluğum yüzünden
artık böyle olmasını istemiyorum ne yyapmalıyım bilmiyorum uffffffff
ayni ben valla sohbet edemiyorum utangacim konusacak konu bulamıyorum bir yolunu bulan varsa bize de soylesin

Ya bir de gruplasmaya dahil olamayana kimse sahip cikmiyor.
Mesela bu bolumden biri gidecekse o gonderiliyor iyi calisa da kimsenin gozunde olmuyor...Ben de simdilik memnunum is olarak bolumumden.
Cocuk oyuncagi gibi yapmislar iyice ortami yaa..Bu duzelmis hali birkac kisi defedilince..Olgun olgun calis yani.Parani devlet veriyor,ne bu hirs..Harem miyiz biz hirs entrika falan?
.

Meskektasiz.Ben de biraz oyleyim.Ama ortami da pek sevmiyorum biraz ondan biraz da gecmis sikintilardan.Eskiden daha iyiydim bu konuda.
Bizim meslekte daha zor bu durum..Yalniz zaman gecirmeyi de severim mesela ben.Hep dip dibe surekli konus olayi sikar beni.Arada uzun sureli susmak isterim mesela.Hep dinlenme odasi sikiyor beni.Kantine tek basina daha sik gidesim geliyor mesela.Millete ayip olur diye de istedigim siklikta yalniz kalamiyorum.

Psikiyatriye mi gitsen.psikolaga mi bilemedim.Bir daha gidersem soracam ben..Her telden herseyden bahsedeceksin aslinda ama insanin icinden gelmiyor anliyorumIcimden geldigi de farki goruyorum cunku..Moral olarak daha iyi oldugumda iletisimim de saha cok oluyor....

.Senin moralin nasil?
Kunuyu takip etmek gerek..
aslında moralim haftanın başında bozuktu çünkü dahiliye servisinden yoğun bakıma geldim ve ben işe başlayalı 2 ay oluyor daha dahiliye servisinde durdum alıştım sonra yine bi değişiklik oldu yoğun bakıma geldim bugün moralim iyiydi ama genede birileri bişey sormadan konuşmuyorum galiba benimde bi psikiyatrise gitmem gerek zaten psikoloğa yolluyorlar diye biliyorum küçüklükten beri böyleyim en iyisi benim için bi uzman yardımı bence . boş vakit bulursam gitmek istiyorum çalıştığım hastanedede gitmem tanırlar utanırım :63::skandal: bikere gittim kendimi ifade edemedim artık kendimi biraz daha tanımaya başladım içimi dökcem bu sefer :KK54:

aslında eskiden daha kötüydüm okula gittiğim zamanlar filan şimdi iş hayatı iyi geldi yoğun bakımdayım 1 hafta oldu eskiye göre daha çenem açık ama yine de konuşmaya çekiniyorum aklıma bişeyler geliyo gereksiz konuşma olarak görüyorum ama çvreme baktığımda herkes gereksiz konuşuyo zatn
samimi olduğum kişilerle ailemle çok konuşurum ama yeni girdiğim ortamlarda o samimi olduğum kişilerin ailemn yanında olduğum gibi olamıyorum

sanki konuşunca gereksiz konuşucam etrafımdakiler bunu kınayacakmıs gibi filan geliyor bikere cesaret edip konuşsam alışırım ama ilk adımı atamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back