Asla Vazgeçmeyin!!!10. Tup bebek denememde gebeliğe kavuştum.

ses_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
353
5
42
Asla vazgeçmeyin! 10. Denememde gebeliğe kavuştum.

Merhabalar herkese,
Az da olsa umut örnek olabilirsem herkese ne mutlu bana , suan 35. Haftamı bitirdim ikiz oğluşlarımı kucağıma almak icin geri sayımdayım.
Kadınlar klübünden bazı arkadaşlar hatırlayacaktır beni kısaca öykümü özetlersem 2007. Yılında evlendim . Düğünüme 1 hafta kala acilden hastaneye yattığımda endometriozisin kişilerimin patlamak üzere olduğunu öğrendim.Doktor düğünümü ve balayını erteleyip hemen ameliyat olmamı istedi. Ama tüm ödemeler yapılmış herşey hazırdı. Doktora imkansız olduğunu söyleyip düğünden sonra ameliyat olacağımı söylerken bir yandan neyle karşı karşıya olduğumu farketmeye çalışıyordum.
Lisede ve üniversitede tüm adetlerim çok sancılı geçer her adetimde doktora taşınırdım.izmirin en iyi hastanelerine gitmeme rağmen hiçbir doktor sende kist var dememişti.Hatta ve hatta ameliyat diyen Prof . Dr sen 2 ay önce astanemize gelmişsin liste bakılmamış demişti.
Düğünden iki ay sonra hemen ameliyat oldum. Her iki yumurtalıkta kist soldaki 6 cm sağdaki de 3,5 cm civarındaydı.yumurtalıklarımın alınma ihtimali dahi olduğu söyleyip imzalatıldı evraklara.Ameliyat sonrası çok başarılı geçtiği söylendi. 6 aylık süreyle ilaç tedavisine başlandı. Sonrasında doktorların çocuk önerisi ile karşılaştık. Yeni evli olmamız sebebiyle hemen düşünmedik. 2008 sonu 2009 sonunda doktor kontrollerinde aşılama olmadan hemen tüp bebek önerdiler.ilk tüp bebek tedavim 2009 Şubat gibi başladı, yüksek doz ilaç verildi. Sadece sağ yumurtalığımdan folikul elde edildi.sonuc negatif.
Sonra yine deneme, sonuc negatif
Sonra3. Deneme sonuc beta hcg 28 ve sonra düştü . 48 saatlik sevinci unutamam , merer sadece ilaçların etkisiyle yükselmiş. Yüksek doz ilaçlarla Fsh 8' lerden 13' lere çıktı.
Sol taraftan hiç yumurta alamıyorduk . Sag taraftan aldığımızın sayısı 3/4 olmuştu.
Her seferinde embriyo dökülemiyor transfer ediliyor umutla beklenen 13 gunün sonu hüsranla sonuçlanıyordu.
Sonra istanbul da denemeye karar verdik, en iyi kliniklerde olumsuz sonucları aldık
Bu arada tüm tetkikler yapıldı.
Pıhtılaşma testileri, kromozomlar, histeroskopi, vs
Akapunkturu deniyordum tedavilerinde beraber , yumurta sayıma olumlu etki yaptı ama Sonuç negatifti.Bunlar olup biterken tanıştığım “kadınlar Kulübü “nün siz değerli üyelerinin de başarıma katkısı çok çok büyük. Bazıları bebeğine kavuştu ama bazıları ise henüz kavuşmadı her gün olanlar içinde dua ediyorum ...
Kadınlar klubundeki paylaşımlarımızın çoğu kafama yattığı sürece denedim.
1)omega 3-6-9 içtim
2) GNC nin çoğu vitaminini denedim
3)Qenzim 10 (bunu sadece bir kutu kullandım)
4)DHEA kullandım.
5)Kendi kendime karar verip içtiğim estrofem (rahim duvarımı kalınlaştıracak mı bakayım diye.
6)Her gün hayıt çayını delmeyiz içtim. İşyerime götürdüm çaycımız herkese bahçe demlerden bana hayıt delmiyordu. İki yıl boyunca hep içtim.
7)kuru incir denemeleri, hayıt balı denemeleri yaptım.
8)bal, çörekotu .tarcın karışımını yumurtaların olgunlaşmıştı dönemde hep yedim.
Bunları yaparken. Denemelere devam ediyorduk . Mini tüp bebek denedim birçok kez.
Farklı farklı doktorlarda tup bebek denemeleri yaptım.ellerinde var olan 2/3 protokolden birini seçip deniyorlardı. Artık bunalmıştım. Yumurta donasyonu düşünüyordum gerekirse embriyo . Ama doktorlar embriyo oluştuğu sürece hiç önermedi . Artık kafamda bu sın dönemde demiştim . Olmazsa bir süre ara vereceğim hatta yazın başına yurt dışı tatili planlamaya başladım .tedavi olurken bir yandan biletleri bir yandan vizeyi ayarladım.Eşim
Ya olursa dediğinde okadar umutsuzdumki olmaz, olursa bakarız duruma diyordum.
Sonuc gunüm 19mayıstı , o günede tatil ayarlamıştım çünkü 3-4 gün önce başlayan adet sancılarım olumsuz olduğunu gösteriyor diye düşünüyordum.Eşim tatile gitmeden kan vermeye zorladı.hastaneye gittik kan verdim eve geldik . Valizlerinde beraber yola çıkmadan eşim 4 saat gecti arayalım dedi. Ben ne gerek var dedemde zorla telefonu arayıp elime verdi.karsı taraf sonuç 550 dediğinde , dalga geçmeyin artık diyordum.hayır dalga geçmiyoruz bakın telefonunuza sizi kaç defa aradık dediklerinde 4 cevapsız çağrıyı gördüm.Tatili iptal edip hastaneye koştuk.şimdi oğluşlarımı ksaglıkla kucağa almak için gün sayıyorum. İnşallah 2013 bebekleri olacak:)
Çok uzun yazıp sizleri yordum ama olayları paylaşmak istedim . Asla vazgeçmeyin ,biliyorum maddi ve manevi cok yorucu bir süreç....beyninizi tedavi esnasında zor olsada dağıtın. Sevdiğiniz hobiyi yapın, spor yapın, örgü örün . Sizi sakinleştirecek birşeylerde uğraşın. Ben bebeklerim için örgü battaniye ördüm ve tatil planları yaptım .
Bu arada tatillerin hiç birine gidemedik , olsun önemli olan oğluşlarımı sağlıkla kucağıma almaktı, şimdi geri sayımdayım .
Ben sizler için şimdi dua ediyorum, sizde bizim sağlıkla kavuşmamız için edin olur mu?
Sevgiyle kalın....

ses gebelik haberini aldığımda da çoook sevinmiştim şimdide sona yaklaştıgını duyunca gözlerim doldu..sağlıcakla kavuşmanızı diliyorum..çook bekledin senin için kavuşma vaktı...

ben hala bekliyorumm
Rabbim daha fazla bekletmesin inşallah...

Canım çok saol, sizler için de dua ediyorum. Bir gebenin dogumesasında aklından kişilerim ismiş geçirdiğinde oluyormuş diye bir batıl inanç var sen özelden yaz bana ismini. Sein içinde dua edeceğim. Hayattan vazgeçmene olur en cok faydasını gördüğüm sey, son tedavimde hayıt sayesinde Fsh 7 olmuştu en düşük degeri

Canimmmmmm cok sevindim..gozlerim dolu dolu su anda..helede bugun umutsuzugun dibine vurmusken..ah banada nasip olur insallah anne olmak..RAbbim evlatlarini snabagislasin..benim icinde cok dua et canim...Rabbim tamamina erdirsin insallah....

canımsınn allah senden razı olsun...
özelden yazıyorum:)

Öncelikle bebeklerine maaşallah barekallah diyerek sözlerime başlamak istiyorum, evlatlarına kavuşma hikayen beni çok duygulandırdı ben de 3 yıldan beridir bebek özlemiyle yanıp tutuşuyorum iki aşılama yaptırdım negatif şimdi tüp bebek için araştırma yapıyorum inşallah ben de senin gibi mutlu sona ulaşırım, tekrar tekrar seni tebrik ediyorum

Hayırlı olsun cnm azmin sonu maşallah asla pes etmemek gerekiyor
Bu son denemen hangi merkezde oldu? Farklı birşey taptın mı öncekilerden?

ses canım ne kadar uğraştığını biliyorum güzel rabbim sonunda yüzüne güldü çok şükür darısı başımıza inşallah..sanırım kentte denemelerin olmuştu değil mi.................bende 4 .tedavimde ne yazık ki olumsuz sonucu aldım bu ay çok yoruldum üzüldüm ama şimdi seni okuyunca içim umutla doldu demekki vazgeçmemek gerekiyor ..kolay bir doğumla sağlıkla oğluşlarını kucağına almayı dilerim canım ..lütfen doğumda benide aklından geçirirmisin :)

çok mutlu oldum sağlıkla kucağınıza alın inşallah bana inanılmaz moral oldunuz çünkü birkaç aya 8.denememe başlıcam rabbim çok büyük emeklerimizin karşılığını verecek inanıyorum size sağlıklı güzel günler dilerim benide dualarınıza eklermisiniz

Ne güzel umut oldunuz bize.Tebrikler..Süper bir anne olursunuz kesin.Bu kadar emekten sonra.
Son denemede kullandığınız ilaçları ve hastaneyi yazabilirsiniz.Detay verirseniz sevinirim.

Ayyy canım benimmmm hayırlı uğurlu olsun, bu akşam öyle bozuktuki moralim, yüzüm gözüm şişene kadar ağlamak istiyorum diye bur şarkı varya aynen o moddayım, 40 gün önce kürtaj oldum, 4. Denemem ve ilk gebeliğimdi, herşey güzel gidiyordu keseyi de görmüştük ama kalp atışını duymadık ve 8. Haftalık kürtaj oldum, bitti en güzel hikayem ve hala adet olmadım bi test yapayım dedim, umut işte negatif çıktı aslında biliyordum negatif olacağını polikistik overliyim ben ve ilaç içmeden adet olamıyorum, bir umut işte sanki kendiliğinden hamile kalabiliyormusum gibi, yıllardır ne ameliyatlar ne yumurta takipleri ne haplar ne iğneler dile kolay 4 tüp bebek denemesinde olmayan öyle bir anda olacakmış gibi.... Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın, sende bebislerini sağlıkla kucağına al inşallah...hayırlı uğurlu olsun

Çok duygulandımm... maaşallaaahhhhh yaa :) Rabbiiimmm bize de nasip eeeettttt

Rabbim kucagina almayida nasip etsin canim , cok sevindim senin adina duygulanmamak elde degil bunca çaba , emek karsiliksiz kalmazdi elbet...tekrar tebrikler....

Ne güzel umut oldunuz bize.Tebrikler..Süper bir anne olursunuz kesin.Bu kadar emekten sonra.
Son denemede kullandığınız ilaçları ve hastaneyi yazabilirsiniz.Detay verirseniz sevinirim.

Cok teşekkürler izmir kent astanemize mini tup bebek sadece merional kullandım. Birde çatlatmaya iğnesi progesteron sonrasında. Umarım en yakın zamanda kavuşursunuz

Hayırlı olsun cnm azmin sonu maşallah asla pes etmemek gerekiyor
Bu son denemen hangi merkezde oldu? Farklı birşey taptın mı öncekilerden?

Cok deneme sonrasında kendi araştırmalarımda hangi ilaç nasıl tepki veriyor kuşa notlar alıp doktora söedim. Bazı ilaç grubu rahimi ince bırakıyor mesela, nitekim 6,8 rahim kalınlığı ike transfer yasadım.diğer tedavilere göre daha rahattım. beynini baska seylere yonelt .Yumurtalarım çabuk olgunlaşmıştı için 10. Günde toplanacaktan işten izin alamam sebebiyle 12. Gün toplandı birtanesi 27 mm di.19/222 de çatlatmaya iğnesi vurmuşlarsa hep bence folikulun cok büyümesinde etkili oldu. İlaçarla bir anda şişmemiş oldu

yazdıkların çok etkiledi beni ama çok şükür Allah sonunda mükafatını vermiş.inşallah hiç bir zaman mutluluğun yarım kalmaz ve sağ sağlim kavuşursun yavrularına...

aralık ayında 6. negatifi gören biri olarak yazdıklaarından çok etkilendim.10.defa deneme yapmak bana çok gelsede 6. negatifi gördükten sonra normal geliyo artık.ama o kadar negatifimki 10. cuyuda denesem olmıyacakmış gibi geliyo.rabbim bana ve isteyen herkese anne olmayı nasip etsin..sana birkaç soru sormak istiyorum.en son denemeni hangi merkezde yaptırdın,yaşın kaç,transferden sonra ne kadar dinlendin,neler yiyip içtin?cevaplarsan sevinirim...

Canım en yAkın zamanda kavuşmanı diliyorum. Yasım 30 ama İnan yasa bakmıyor.yediklerime cok dikkat etmedim sadece daha önceki tedavilerime çok taz sancım olmuştu bunda olmadı . Transferden sonra 3 gün dinlendim imdada evde tek basımaydım . Kendi işimi kendim yaptım . Son denememi kent hastanesinde yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…