Merhabalar, ben medya ve iletişim mezunuyum yüksek lisansta tezimi teslim etmek üzereyim. Yaşadığım bazı şeylerden dolayı akademiden aşırı derecede soğudum doktora şu an için düşünmüyorum. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve yaşadığım şehirde asla alanım ile alakalı iş yok. İş aradığım süreçte markete bile girdim şartlar zor olduğu için çıktım oradan. İnternet üzerinden birkaç firmaya sosyal medya yöneticiliği yapıyordum onlar da daha fazla bütçe ayırmak istemediler şimdi onu da yapmıyorum. Tasarım, sosyal medya gönderi düzenleme vs şeylerin üzerine bu yaz web tasarım kursuna gidip html, css, js de öğrenip sertifika aldım üstüne wordpress öğrendim gelgelelim müşteri asla bulamıyorum. Referans olması açısından ücretsiz çalıştığım yerler bile oldu yine de şansım yaver gitmedi eminim yerimde başkası olsa başkalarına önerilir o işteb kazançlı çıkardı. Bir arkadaşım kendine sektör belirle örneğin güzellik merkezleri gibi git tek tek web sitesi olmayanlara site yapabileceğini söyle diye bir fikir verdi. Ama böyle de yapılır mı sizce ne bileyim utanırım gidip size site yapabilirim diye ücret talep etmeye. Bu işsizlik gerçekten canımı sıkıyor artık keşke öğretmenlik falan okusaydım