Askerlik

sunaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
5
0
25
Merhaba . Kısa özet geçerek bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını rica edicem . Eşim geçtiğimiz yıl üst üste yoklama kaçağı olarak polise yakalandığı için devlet bir kamu davası açmış 34 bin lira civarı . Biz yakın zamanda bedellisini ödediğimizde askerlik borçlarınıda ödemiştik . Fakat bu üst üsta yakalandığı için askerlik kanununda suç teşkil eden bir durummuş . Şimdi itiraz etmek istiyoruz ne gibi bir yol izlemeliyiz

Hukukçu değilim lakin üst üste asker kaçağı heyette suç teşkil etmesi gereken bir durum zaten , itiraz etseniz ne olacak ki devlet yükümlü erlere belirli bir müddet veriyor şu şu tarihe kadar diye iki kez bu yasağı çiğnemiş eşiniz ne gibi bir savunma yapacak ki itirazı kabul olsun diye ?

Asker kaçağı dediğim askere gitmedi hiç okul bittikten sonra 2 yıl içinde para biriktirip bedelli askerliği için çalıştı o süreçte de sürekli tutanak yedi fakat o tutanakların cezasını zaten ödedik . Şimdi de para cezasını ödemek istemiyoruz

Tamam ben sizi anladım okul sürecinde tecil ettirmiş olmalı bittikten sonra da 1 yıl gibi bir süre tecil ettirilebiliyor veyahut erteleme durumu olabiliyor 1 yıl gibi , herhangi bir kuvvete gidip böyle böyle dediği zaman tecil süreleri oluyor , maalesef eşiniz umursamamış tutanak yemiş ve 1 kere de değil , tutanak parası ayrı asker kaçağı olmanın cezası ayrı bedellinin apayrı .
Yani mahkeme öyle bir sebep sunmalısın ki itirazın kabul edilsin . Keyfi şeylere itiraz kabul olmaz bildiğim bu

Anladım teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…