Askeri okulda Kuran dersi var, darbe eğitimi yok

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.291
1.123
[h=2]enelkurmay dün peş peşe yaptığı iki ayrı açıklamayla askeri okullarda verilen eğitimle ilgili iddiaları yanıtladı.[/h]

Genelkurmay, askeri lisede Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, diğer seçmeli derslerle birlikte TSK ortaöğretim okullarının haftalık ders çizelgesine dâhil edildiğini bildirdi. Açıklamada, “Bu kapsamda hazırlanan haftalık ders çizelgeleri; TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği’nin 21’inci Maddesi gereği onaylanmak üzere MEB’e gönderilmiş ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun 183 sayılı kararıyla 5 Ekim 2012 tarihinde onaylanmıştır” denildi.
Genelkurmay’dan yapılan diğer açıklamada da askeri okullarda “darbeyi doğru bulan anlayışta eğitim” yapıldığı iddiasına ise şu yanıt verildi:
SÖZ KONUSU DEĞİL
“TSK eğitim ve öğretim kurumlarının, eğitim birliğine aykırı hareket etmesi ve eğitim-öğretim müfredatında açık veya gizli olarak darbeye yönelik eğitim konularının bulundurulmasının söz konusu değildir.”

hürriyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…