- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
Hele bir dönem askerimizi ordan çekmeleri,O 3-5 pisliğin arkasında koca koca devletler var, ellerinde roket var, uçaksavar var. Bunları maxi etek giyerek kullanıyorlar. Biliyorlar çünkü askerin sivillere zarar vermediğini.
Bir de asker her zaman hukuka uygun davranır. Şu zamana kadar karşı taraf ilk ateşi açmadan bizimkiler ateş edemiyordu. Ya nöbet bekleyen askerin önünden ağır silahlarını taşıyıp götürüyorlardı da daha bi de el sallıyorlardı. Oradaki asker hele bir karşılık versin hukuka uymadın diye hemen silivriyi boylardı. Pkklılar gizli tanık oldu da subaylarımız senelerce hapis yattı. O kadar zor bir iş yapıyor ki bu ordu. Gerçekten şunları yazarken gözlerim doldu.
Bir taraftan da psikolojik saldırılar. Yok soykırım yapıyorlarmış, sivil öldürüyorlarmış bilmem ne. Bir taraftan da aman hiçbir iş yapabildikleri yok ( sen o amaçla söylemiyorsun biliyorum) pkk süper savaşçı hiçbiri ölmüyor bizimkiler anca sivil ölsürüyor diyen de var.
Ya daha neler yazmak isterim de ancak bu kadar dökebildim içimi. O da denizde bir damla sadece.
oraları dingonun ahırı tabiri ile başı boş bırakmalarını bir türlü affedemiyorum.
Şerefli askerlerimiz tarihte hiç bu kadar yok sayılmamıştı .