hanımlar sizlere birşey danışmak istiyorum. sanıyorum ki bana sizden başkası yardım edemez. çünkü etrafımda benimle aynı durumu yaşayan kimse yok. durum şu ki : benim 4 yıldır konuştuğum biri var. gerçekten birbirimizi çok seviyoruz. o şu an jandarma astsubay öğrencisi bu sene mezun olucak inş. İlk görevini şark görevi olarak yapıcak ve gideceği yer şırnak. nasıl dayanıcam bu 3 yıla bilemiyorum. sıkıntı şu benim konuştuğumu babam hariç neredeyse tüm akrabalar biliyolar. annem biliyo ve bana diyo ki. baban seni ona asla vermez. her defasında bunu söylüyor. niye vermesin ki anne diyorum. o bi asker diyo. uzaklara gidiceksin. habire ev değiştirceksin. baban seni uzaklara göndermezz diyoobide sevdiğimm bordo bereli olmak istiyoo. ama ben istemiyorum . çünkü onların aldığı eğitimde duygu ve merhamet söz konusu değill. çok acımasızz olabiliyolarr ve haliyle bu durum ev hayatınna yansıyo. şimdi ben onu 3 yıl bekliycem inş. 3 yıl doğu görevini yaptıktan sonra bordo bere eğitimini alıcakmışş. birde bunu beklersem 6 yıl beklemek zorunda kalıcam. Allah aşkına siz söyleyin hangi kız bu kadar bekler. siz bu durumda ne yaprdınızz. bana bi abla tavsiyesi lazımm. siz nasıl evlendiniz babanızz karşı geldimi bi asker le evlenmenize. hiç tepki aldınız mı. ilk gittiğiniz tayin yerinde neler hissettiniz . neler yaşadınızz. bana nasihat verin nolurr
Mrblarrr.. Benim Nişanlımda Uzman Çavuş ve İlk atama yeri Ankara Çankaya çıktı.. Sevindik çok şükür ama öğrenmek istediklerime cevap bulamadım belki siz yardımcı olabilirsiniz banaAskeri Lojmanlar var mı orada ne durumda ve ben lojmanların eşyalı olduğunu duymuştum gerçekten öylemi.. Biz yeni evlenicez bu yüzden başka eşyaları kullanmak istemiyorum ama demirbaş olduğu mecbur kullanılacağı söylendi doğruysa eğer.. Yardımcı olursanız çoookkk sevinicemm. Herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah ...
içini karartmak gibi olmasın ama göreve yeni başlamış uzmana lojman çıkacağını pek zannetmiyorum
hemde ankarada
bide eşyalı lojman hiç duymadım, bu durum olsa olsa kıbrısta vardır.
iyi şanslar
Bir sey sorabilir miyim acaba ?
Asker eslerine kart cikiyorya.. peki askeri personel olan birisi kendi oz anne baba ve kardeslerine de karr cikarabiliyor mu ? Yoksa sadece kendi esi ve cocuklarina mi cikar
Kızlar hepinize merhaba :) ben de kısmetse afyona gelin gideceğim . bir şey merak ediyorum evlenmeden önce hakkımızda soruşturma tahkikat gibi bir şey yapılıyormuş sanırım bilgisi olan böyle bir şey yaşayan var mı acaba ? neler araştırılıyor??
Anladim cok tesekkur ederimAsker kişilerin anne babası ve kardeşlerinin de kart alma hakkı var tabiki
benim kayın pederim ve kayn valimde de var, orduevlerinden vs. den yararlanıyorlar
görümcemde de var ama onunki eşinin babasının asker olmasından kaynaklanıyor.
yani kız kardeşlerin evlenince kart sahibi olma hakkı nedir tam bilmiyorum.
askerlerin anne ve babalarınada ordu evi kartı çıkartılabiliyor. ama ben çıkarttılmasına müsade etmedim.
askerlerin anne ve babalarınada ordu evi kartı çıkartılabiliyor. ama ben çıkarttılmasına müsade etmedim.
Bende hicc istemiyorummmm :18:: ne dediniz de ikna ettiniz acaba ?? Simdi direkt olmaz dersem hemen aileyi koruma moduna geciyor simdi der sen ailemi istemiyor musun diye .hayirlisiyla evlenirsek en azindan mantikli bir cevabim ne gerek var ana babasina
canım bırak çıkartsın sana zararı olmazki kartın zaten siz devamlı tayincisiniz yanınızda duramazlar ancak memleketlerinde kullanırlar orduevlerine vs.girerken biz doğudayken kayınbabam gelmişti araba memleket plakalıydı (bu arada doğuda yabancı plakayla dolaşmak çok sıkıntılıdır bizim arabamızda doğu plakalıyı yoksa mimleniyosun hemen)sık sık kimlik kontrolü olur çevirmeler falan kayınbabamı çevirmişler plakayı yabancı görünce kayınbabam hemen kartını göstermiş benim oğlumda asker diyehey Allahım birde hava hepsinde yani diyeceğim o ki bize zararı yok memleketinde kullanıyor sende sakın bu yüzden falan kötü olayım deme bu arada evlendiğin zaman görceksin asker eşleri çok kıskanç oluyo birbirlerini çekemezler ben hiç yapmadım ama rütbeleriyle diğerini ezmeye çalışırlar bunlarla çookk karşılaşacaksın inan
Asker eslerinin kiskancliklarini da bu sitede ogrendim neler neler oluyormus ilk basta inanmamistim gulerek okuyordum boyle sey mi olur gibisinden en sonunda erkek arkadasima sordum evet hepsi dogru dedi .kendiside bana hep diyordu asker esleriyle arkadas olma hic bir seyini anlatma diye bende diyordum yakin hissettigimle arkadas olurum meger sebepleri bu yuzdenmis hepsini tekrar tekrar okuyunca hak verdim....aslinda dedigin gibi kart cikarsa bizden uzaktalar gozumuz gormezde iste orduevine gideceklerini pek sanmam da :)) su kv ve kbabalar bir seyden de eksik kalsinlar yahuu :))baksaniza trafikte işe yariyorsa ohooo :)) evet araba olayi epey sıkıntı yaratiyormus
tabi canım kıskançlık hat safhada sırf buyüzden lojmanda kalmak istemiyodum dedikodu çok oluyo öyleki 2 tanesi mahkemelikti düşün artık
gün yaparsın beraber suyunu çıkarırlar amaaan kimsenin etlisine sütlüsüne karışmamak en iyisi ben işime gider gelirim işyerindeki hemşire arkadaşlarımla görüşürüm onlarlada merhaba merhaba ..farklı bişey alırsın üzerine bakarlar,takı bilezik alırsın eline koluna bakarlar,senden çirkinler güzelsin diye haset ederler kocalarıyla aynı ortama sokmak istemezler ki benim eşim arkadaşlarının huyunu bildiğinden başımı kaldırtmaz çok kızar kıskanır dediğim gibi uğraşmamak lazım eşinle işinle ilgilen gerisini at kenara
Saka gibi yani... sanki kucuk cocuklar iste cahil insanlar yani ben ne yapacaksam onlarin kocalarini allah allahh bizlerle ugrasana kadar esleriyle ayni ortamda calisan bayan astsubaylar ile ugrassinlar onlar daha tehlikelibirde hepsi eslerinin rutbesine burunuyorlarmis yok en ust rutbe yemek yemeden digerleri yiyemezmis valla ben bal gibide yerdim... ust rutbe dans etmeden digerleri edemezmis iste hiyerarsik sira... ayrica cok sacma... evede pat diye gelir giderlermis dedikodu falan en iyisi uzak durmak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?