aşk ve güvenmek:))

Paradoks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
2.279
765
163
İstanbul
Güzellik tanrıçası Afrodit’in oğlu Eros (Amor), ilkbaharın kokulu rüzgârı Zephros’un yardımıyla kanatlarını açıp uçtuğunda, gittiği her yerde rengârenk çiçekler açılır, çimenler yeşerirmiş. Bir gün Afrodit, dillere destan güzelliğini kıskandığı Psykhe’den intikam almak istemiş ve Eros’a, ünlü oklarından birini onun kalbine yollamasını ve onun dünyanın en çirkin, en iğrenç yaratığına dönüştürmesini istemiş. Ne var ki Eros, okunu atamamış ve Psykhe’nin güzelliğine vurulmuş, âşık olmuş. Onu ormanın içine kurulmuş sihirli sarayına yüzünü göstermeden uçurmuş ve geceleri ziyaret etmeye başlamış.

___Psykhe, Eros’un yüzünü aydınlıkta göremediği için, bu gizemli aşığını merak etmeye başlamış ve bir gece Eros’a gün ışığında yüzünü göstermesini istemiş. Eros, ona “Aşkımızın sırrını kalbinde taşıdığın sürece mutlu olacaksın. Kim olduğumu öğrenmeye kalkma. Bilmeden, tanımadan sev. Senden gizleneni öğrenmeye çalışıp, kendini ıstırap ateşinde yakma. Bazı şeyler vardır ki, onları bilmek bilmemekten daha fenadır.” demiş. Psykhe’nin kötü yürekli ablaları ise ona kocasının kanatlı bir yılan olduğunu, bir gün kendisini yutacağını söylemişler. Sorular kafasını kurcalamış Psykhe’nin.

___“Niye gündüz göremiyor? Çok mu çirkin? Bu kuytu ormanda ne işi var?” gibi… Ablalarının verdiği akılla sonunda Eros’u görmeye karar vermiş. Akıl şuymuş: “Geceleyin yatağının yanına bir lambayla bir bıçak sakla. Önce lambayı yakar, sonra bıçağı Eros’a saplarsın.” nitekim bir gece Eros uyurken planını yürürlüğe koymuş. Lambayı yakınca ne görsün. Dünyanın en yakışıklı delikanlısı yanında yatıyor.

___Ama o anda, lambadan sıçrayan bir damla yağ Eros’un omzuna düşmüş. Eros, yatağından fırladığı gibi kanatlarını açıp, uçup gitmiş. Psykhe de Eros’un peşinden fırlamış. O sırada kulağına bir ses gelmiş : “Güvenin olmadığı yerde aşk yaşamaz.” Psykhe, onu seven kişinin, aşk tanrısı Eros olduğunu anlamış. Ömrünün sonuna kadar aramaya karar vermiş onu. Ama sırrın ortaya çıkmasıyla birlikte Eros’un Psykhe’yi götürdüğü sihirli saray da yok olmuş. Büyü bozulmuş. Kendi sarayına sığınan Psykhe’ye Afrodit, Hüzün ve Keder’i arkadaş olarak vermiş. Güvensizlik ve merak nedeniyle biten aşklarda, buna neden olan âşıklar o gün bugündür, hüzün ve kederle yaşamaya başlamışlar. Siz siz olun, aşkınızın büyüsünü bozmayın. Ne kıskançlığa kapılın, ne sevgiyi zorlayın, test edin.

Alıntıdır...

çok güzelmiş bu emeğine sağlık ablam.. :asigim:
gerçekten güven olmayan yerde aşk çok zor.. boshayallersmile

evet ben de çok beğendim ve paylaşmak istedim..
sevgililer günü öncesi belki bir kaç kişiye faydası olur..
güvenmeme hatasına düşen ben ve benim gibiler ders çıkarır..mafoldumben

evet ben de çok beğendim ve paylaşmak istedim..
sevgililer günü öncesi belki bir kaç kişiye faydası olur..
güvenmeme hatasına düşen ben ve benim gibiler ders çıkarır..mafoldumben

üzülme. güvenme hatasına düşenler de var. :) söz konusu erkek olunca her şey hata mıdır nedir. :ecrin_bebek:

üzülme. güvenme hatasına düşenler de var. :) söz konusu erkek olunca her şey hata mıdır nedir. :ecrin_bebek:

evet misal bennnmafoldumben
bence de üzülme paradoks,fiyonk un dediği gibi söz konusu erkek olunca hata nedir ne değildir anlayamıyoruz malesef:sinifsinif:

evet misal bennnmafoldumben
bence de üzülme paradoks,fiyonk un dediği gibi söz konusu erkek olunca hata nedir ne değildir anlayamıyoruz malesef:sinifsinif:

bu kadar güvensiz bir ortamda neye inanacağımı şaırıyorum bazen.
iş yerinde de tam bunu konuştuk bugün..
güvenirsin haketmeyen biri çıkar,diğerine gardını alıp başlarsın güvensiz,inceleyici olursun o da doğru kişidir..yıldırırısın adamı gider..offf çok zor..
Oğluma insanlara elbette güveneceksin ama dikkatli ol derim de bu lafın açılımını kendim bile bilmiyorum kızlarmafoldumben

bu kadar güvensiz bir ortamda neye inanacağımı şaırıyorum bazen.
iş yerinde de tam bunu konuştuk bugün..
güvenirsin haketmeyen biri çıkar,diğerine gardını alıp başlarsın güvensiz,inceleyici olursun o da doğru kişidir..yıldırırısın adamı gider..offf çok zor..
Oğluma insanlara elbette güveneceksin ama dikkatli ol derim de bu lafın açılımını kendim bile bilmiyorum kızlarmafoldumben

işte ben bunu başarmaya çalışıyorum şu an. kaydirigubbakcemile3

bu konu için ayrı bi topik açayım ben en iyisi fiyonk..
yok ben naz yapmadım canım.sadece güveneceğim diye söz verip sözümü tutamadım,didikledim.
ama ona belli etmeden.kendimi yiyerek..neyse.umarım sen payına düşeni çıkarmışsındır erosun hikayesinden ve umarım o kişi doğru kişidir.öyleyse gitmez zaten..

yok bence açma topik mopik. değmez. :)))) konuşmalarımız konuyla çok alakalı oldu aslında. :)) sustum tamam. :kedi:

Back