• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
73
Selam Kizlar,

Bu Konuyu Dikkatli Okumanizi Istiyorum, Düsüncelerinize Cok Ihtiyacim Var.

Evleneli 2,5 ay oldu ama hala unutamiyorum olaylari dun gibi yasiyorum hala. çıkmaz yoldayım. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.. Bir görümcem var akıllara zarar, ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan. Sevgili döneminden beri anlaşamayız eşimin kız kardeşiyle ( bu arada 6 senedir sevgilyiz 2 sene nişanlı toplamında 8 sene birlikteliğimiz var) herneyse cahildir dedim iyi olmaya çalıştım dügüne kadar iyiydik canımlı cicimli olmasada şakalaşıyorduk ara sıra. Takı esnasında orkestra gelin hanım görümceniz para çalıyor dedi bende çakaaal dersiniz ya hani bende hırsııız dedim güldüm geçiştirdim. Kınadada yaşanmışlar oldu tatsızlıklat oldu özetliyorum sizlere. O olay kapandı orda biz balayına gidicektik ertesi günü dedimki eşime anlaştığımız gibi kalsın ben anneme veriyim altınları gelir gelmez alıp kendi kasama yatırıyım. Önce tamam demişti annesiyle gerdek gecesi eve girmeden oğlunu fitnelemişse artık bilemicem niye annenlere gidiyor anneme niye vermiyoruz güvenmiyormusun falan gibi sözler sarfetti ki annesindeydi bütün altınlar daha öncesinde nişandan sonra bizim adetten verilmez kızda kalır ama annemler tutup verdiler altınları kayınvaldime güvenilmese o zamanda güvenilmez, asıl sen güvenmiyorsun falan dedim gittim annemlere verdim altınları akşamıda balayına uçtuk. Geri dönüşte kayınvalidemlere kahvaltıya gittik kayınbabam eşime altınları naptınız diye sormuş oda eve sakladık demiş gerçeği dememiş böylece kendi adına orta yolu bulmuş.. Biz kayınvalidemle kahvaltıdaykrb kayınbabam eşimi kaldırıyor erzak aldım sizin eve bahanesiyle bizim eve geçiyorlar altınları nereye sakladınız diyor eşimin yalanını çıkarıyor. Ve aynı zamanda o orkestra şakasınıda görümcem kayınbabama söylemiş ona hırsız dediğimi ve tabii ki eklemelerle süslemelerle aktarmış soyun dediğimi çıkar paraları dediğimi falan dediğimi demiş hakkımda iftira atmış binevi. Bunu babası eşime söylediğinde beni annesigilden aldı eve geçtik anında o altınları annenlerden alcaksın! Benim ailem hırsız mı? Sen ne diyorsun gidip alcaksın. Dur sus bi dinle ben kendimi bi izah ediyim diyorum nuh diyor peygamber demiyor . Alacaksın diyor almicam dedim gidip ben alıyorum dedi. Bende bu modla gidersen boşanırız olur biter ne güven var ne başka birşey dedim arabasına bindim annemler bırakırsın beni defolır gidersin dedim yolda arabada tartıştık beni yaka paça arabadan attı yolun ortasında.. Bende o sinirle annesini aradım ağzıma geleni saydım mutlusunuzdur inşallah zil takıp oynayın falan dedim. Arkadaşımdan rica ettim annemlere bıraktı. Annesi babası ve kendisi bizdelerdi. Ağzıma geleni oda aynı şekilde paylaştık. Babam annem çok yıprandı konuşmadan boşanmaya kararlıydık. Saygı yoktu konuşmaların içinde.. Annem sinirle aldı altınları masaya koydu alın dedi zaten kızım geldiğindr alcaktı bu uslup neyın nesi dedi. Ben krndi altınlarımı ellemedim kaldı kı kızımkını mı alcam falan dedi… Kendisi kiz kardesine "Hirsiz" dedigimi dusundugunden anneme asil siz hirsizsiniz gibi laflar sarfetti. Ben annesine nisandan sonra altinlar hep sizdeydi sorun olmadida ben balayindan gelene kadar anneme verdim annemde kasasina koydu diye mi sorun oluyor dedim. Bu kadin ayni zamanda cok ezildiginden benimde ezilmemi kocam tarafindan dinlenmemi istiyor. Yani onlarin gucune giden esimin beni dinleyip onlara degilde anneme vermem oldu. Ya bilmiyorum napıcam bilmiyorum eşimin bu ailesine düşkünlüğünü onların Ağzına bakmasını.. Nasıl değiştireceğimi bilmiyrum akıl verin lütfen! O gunden bu yana yani 2,5 ay aramiz limoni hele ben cok mecburmusum gibi dört duvar arasindayim.. Ask evliligi oldu bana Izdirap evliligi resmen. Nisani atip geri taktigima cok pismanim. Esim eskiden beni hic kirmaz benim dedigimden cikmazdi simdi o konusmalar yuzunden sanki ailesine karsiyimda istemiyorum gibi davranir oldu. bu olay yuzunden gelemedik kendimize.

Sizin yardiminiza cok ihtiyacim var ..

Orada siz zaten farketmemişsiniz ki orkestra söylemiş görümceniz para çalıyor diye demekki bişey görmüşlerki diyorlar siz de espriyle karışık laf sokmuşsunuz ama iyi de yapmışsınız yani.

Şu an altınların akıbeti ne durumda?

Orada siz zaten farketmemişsiniz ki orkestra söylemiş görümceniz para çalıyor diye demekki bişey görmüşlerki diyorlar siz de espriyle karışık laf sokmuşsunuz ama iyi de yapmışsınız yani.

Şu an altınların akıbeti ne durumda?

Kocamin kasasinda (göya benimde ismimi kayit edicekti..)

Ve benim anlamadigim olay, ben bu altin konusunda kv'me söyleyecegimi söyledim bana "ayy ne kadar altin meraklisiymissin dedi" SIZE SORUYORUM Altin meraklisi benmiyim onlarmi? balayindan gelir gelmez ayagimizin tozuyla ne ugradigimiza sasirdik kp hemen altinlarin pesine düsmüs kv gerdek gecesi oglunun yanina gelip altinlari nereye koycaksiniz ertesi gun balayina gidiyosun demesi vs.. ama benmisim altin meraklisi:)

Aileleri dışarda bırakmayı deneyin.. Saygı gösterin ama ikinizde bir ailesiniz bunuda unutmayın.. Hakaret laf sokma bunları yapmayın.. Sevmek zorunda deilsiniz anne babalarınızı ama saygı göstermek zorumfasınız.. Eskiyide yavaştan yavaştan unutmaya çalışın.. İkinizde yıpranmışsınız birbirinizin ilacı olun.. Senin anan senin baban der durursanız düzelemezsiniz :/

Gorumcenin para caldigini orkestranin soyleme kisminda guldum bayaa sizde bnm guldugum kadar tuhaflik yasamissinizdir gelelim konuya takilarinizi keske hickimseye vermeseymissiniz yeni evlisiniz bunlar yasanir 1yil icinde bu konular duzelmis ve kapanmis olmali 2. yilinizda halen ailenize yani yeni ailenize karisan oluyorsa tuhaf karsilanmasi gerekir yeni evlisiniz diye suan ortada kaldiniz esinizde sizde iki arada kafaniz karisik kararlariniza baskalarinin karismasi isi zorkastirir bizde bunlari yasadik bu konulardan kacasim geliyordubyeter diyp belli bir sure sonra duzelmeli takilarim bana verildi bu arada kimsede fazla kalmadi

Aileleri dışarda bırakmayı deneyin.. Saygı gösterin ama ikinizde bir ailesiniz bunuda unutmayın.. Hakaret laf sokma bunları yapmayın.. Sevmek zorunda deilsiniz anne babalarınızı ama saygı göstermek zorumfasınız.. Eskiyide yavaştan yavaştan unutmaya çalışın.. İkinizde yıpranmışsınız birbirinizin ilacı olun.. Senin anan senin baban der durursanız düzelemezsiniz :/

Bu olaydan sonra Seferogullari Telliogullari gibi olduk, Senin ailen benim ailem. Sanki ailelerimizi paklamak zorundaymisizda hangi aile daha iyi yarisina girmis gibiyiz. Bundan nasil kurtulabiliriz? Yani nasil senin ailen benim ailem demeyi birakabiliriz…

Gorumcenin para caldigini orkestranin soyleme kisminda guldum bayaa sizde bnm guldugum kadar tuhaflik yasamissinizdir gelelim konuya takilarinizi keske hickimseye vermeseymissiniz yeni evlisiniz bunlar yasanir 1yil icinde bu konular duzelmis ve kapanmis olmali 2. yilinizda halen ailenize yani yeni ailenize karisan oluyorsa tuhaf karsilanmasi gerekir yeni evlisiniz diye suan ortada kaldiniz esinizde sizde iki arada kafaniz karisik kararlariniza baskalarinin karismasi isi zorkastirir bizde bunlari yasadik bu konulardan kacasim geliyordubyeter diyp belli bir sure sonra duzelmeli takilarim bana verildi bu arada kimsede fazla kalmadi

Takilarinizi nasil aldiniz peki geri? Ortami nasil yaptiniz. Ya sonucta para erkek tarafta ona TAMAM ama altinlarida esim alip kendi kasasina koymasi zoruma gitti. Kendi kendime sorar oldum 8 senedir ben bunun bu halini nasil göremedim nasil bana guvenmez diye hala kendi kendimi yiyip duruyorum.

Ve benim anlamadigim olay, ben bu altin konusunda kv'me söyleyecegimi söyledim bana "ayy ne kadar altin meraklisiymissin dedi" SIZE SORUYORUM Altin meraklisi benmiyim onlarmi? balayindan gelir gelmez ayagimizin tozuyla ne ugradigimiza sasirdik kp hemen altinlarin pesine düsmüs kv gerdek gecesi oglunun yanina gelip altinlari nereye koycaksiniz ertesi gun balayina gidiyosun demesi vs.. ama benmisim altin meraklisi:)
Onlarda parayi bilincsiz harcamayin diye soruyorlardir bna da soruldu bnde yanlis anladim sonradan kndileri dediler bosuna hatcamayin diye sormustuk falan iki aileden gelcek boyle tepkiler yeni evlisiniz yon vermeye calisan olucak ve bnmde oldugu gibi onlarin soyledigi size ters gelmeye baslayacak hep dugunden sonra yasadigim seyler bunlar

Maddi seyler icin kavga etmeyi sevmiyorum cunki para altin bugun var yarin yok hesabini kolayca verirsin ama maneviyat oylemi kalp kirdiginda senelerce etkisi suruyor
Benim nacizane tavsiyem geri vites yap onunde bayram var bunu firsata cevir kv kp ile baris ha bu demek degil ki vicik vicik samimi olun mesafeli ve saygili ol gorumcene saka bile olsa hirsiz dedigin icin bu altin meselesi bu kadar buyumus bazen susmak en buyuk erdemdir esine soguk davranirsan oda ailesine yanasir ev degil yuvasi olsun o sicakligi vermek senin elinde
Daha ilk aydan anne evine gitmeler bosanmalar falan cok kotu olmus ama duzeltmek senin elinde

Bu olaydan sonra Seferogullari Telliogullari gibi olduk, Senin ailen benim ailem. Sanki ailelerimizi paklamak zorundaymisizda hangi aile daha iyi yarisina girmis gibiyiz. Bundan nasil kurtulabiliriz? Yani nasil senin ailen benim ailem demeyi birakabiliriz…
Sanki sigarayı nasıl bırakıcaz die soruosun :)
Mesela sen kendini tut asla senin anan bacın baban , altınlar, kına tepsisi vs vs deme.. Ağzından çıkacak kelimeyi önce içinden söyle içinde ailesi yoksa söyle.. Baktın o söylüyomu, ben senin aileni karıştırmıyorum, sen ve ben bir aileyiz, kapı dışında kalanları bırak kendi sorunlarımızı konuşalım de.. İkinizde bunu kabul edin sevmek zorunda deilsiniz ama 4 ATA yada SAYGI duymak zorundasınız.. Anca böyle düzelirsiniz..yoksa er geç yıkılır bu yuva

Kayınvalide görümceye bir şey demeyin bence asil sorunlu "Eşiniz".

Kurallar koyun bir süre tamamen ailelerden uzak sadece aileyke telfn görüşmeli bir duzen kurun ailelere aciklama yapip evinize cekilin ...gitme gelme yapmayın kayınvalide oğlunun artik bir ailesi olduğunu kabullenir bu surede ve sizde yikilanlari nasil toplarsiniz bunu konusun..

Ailelerle saygı sınırı aşılmış bence.Elin orkestrada çalışan adamı bana 'Görümceniz para çalıyor.' dese 'Senin ne haddine böyle bir şey söylemek?!' derdim.Bazen fazla para almak için orkestra çalışanları yapıyor bunu.Evinize girmeleri,sorgulayıcı tavırları kötü olmuş ama siz de arayıp kvye kötü şeyler söylemişsiniz.Aile hakkında belliki ön yargılısınız ve sürekli karşılıklı olarak saygısızca davranmışsınız.Sizin anneniz size güzelsa onun annesi de ona güzel.Bence aileleri dışarıda bırakmalısınız.

Görümce konusuna gelirsek,kendisinin cahil olduğunu düşünüyorsun ve yüzüne hırsız demişsin.Ben ömrüm boyunca konuşmazdım sanırım.

Takilarinizi nasil aldiniz peki geri? Ortami nasil yaptiniz. Ya sonucta para erkek tarafta ona TAMAM ama altinlarida esim alip kendi kasasina koymasi zoruma gitti. Kendi kendime sorar oldum 8 senedir ben bunun bu halini nasil göremedim nasil bana guvenmez diye hala kendi kendimi yiyip duruyorum.
Getirip bize verdiler direk esimde zaten bilezik falankaribbana verdibtakmak
isterim diye sen anca bizim gelenekte takiyi
gelinde gormek isterler diyip misafir gelicek
akrabamiz diyp takilari alabilirsin
Esin vermezse sana takilari alma amacini bilemiyorumbdugunu erkek tarafi yapti diye mi acaba

Parayı da ortak kasaya koyun sonuç kesilir,yine aynı mantıkla gidersek senin parayı kendi kasana koymak istemenle kocanın istemesi aynı şey.

Back