- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- Konu Sahibi kesenmakas
Sezeryan ameliyatın daniskası, ona rağmen emziriyoruz en ağır antibiyotikleri ağrıkesicileri veriyorlar, ilk sütünüzü sağarsınız bir sonrakini içirirsiniz.Merhaba sevgili hanımlar detaylı anlatacağım için konum biraz usun olabilir. Şimdiden okuyan ve fikir verenlere teşekkür ederim.
Kasım ayında 3. Doz tetanoz aşısını yaptırdım. İlk aşımda da kolumdaki ağrı uzun süre devam etmişti. 2. Dozu çok hafif atlattım.
3. Doz sonrası ara ara ağrım oluyordu ve hafid şişliğim vardı. İlk uygulamada da ağrım olduğundan çok üzerinde durmadım.
Gel zaman git zaman hassasiyetim ve şişliğim arttı. Bir kaç kez aile hekimi ike görüştüm ve alkol uygulaması yap dedi.
Benim kendi ihmalim de var tabi. 3. Ay içinde aşı bölgesi iyice şişmeye ve sertleşmeye başladı. Bebek ve iş temposundan kendime vakit ayırmayıp bir türlü doktora gitmedim.
3. Ay sonunda dayanılmaz ağrılar neticesinde enfeksiyon hastalıklarına gittim. Kan tahlili temiz, bölge kistleşmiş bir yapı var. 1 hafta antibiyotik tedavisnden sonra gelin genel cereaha gösterelim gerekirse enjeksiyonla bölgeyi boşaltalım dediler.
1 hafta sonra genel cerrahiye gittiğimde ise bölgenin enjeksiyonla temizlenmesinin mümkün olmadığı, bölgeye operasyon yapılması gerektiği fakat yapının büyük olması nedeniyle derinin kapanması için dikişin zor olacağı ve derin yara izi kalacağı söylendi. Antibiyotiğe bir süre daha devam ettikten sonra yeniden kontrole gideceğim.
Cerrah aşının yanlış yere uygulandığı bu nedenle yağ dokusunun öldüğünü söyledi.
Aile hekimim iş yerinden arkadaşımın eşi. O da aşının zaten başka yere uygulanma imkanının olmadığını deri altında yap dokusu da olduğunu söylemiş arkadaşıma. Hekimlik hayatında ilk defa böyle bir reaksiyonla karşılaştığını da söylemiş eşine.
Aşıyı uygulayan hemşire hem oğlumun takiplerinde hem benim işe başlama sürecimde süt ile ilgili sorularımda bana çok yardımcı olmuş bir bayan. Oğlumla da çok ilgilenir sevecen güleryüzlü bir çalışan.
Fakat gel gelelim benim durumum da benim düşündüğüm kadar basit bir şey değilmiş. Ekleyebilirsem bölgenin fotosunu da koyacağım.
Siz olsanız ne yapardınız? Hangi doktora güvenmeliyim aklım karıştı.
Hemşireye dava sürecim olacak olursa bundan sağlık ocağının hekimi de etkilenir mi?
Bebeğim hala emiyor olmasa bu kadar üzerinde durmayacaktım. Fakat ameliyat süreci hala anne sütü alan bebeğimi sütten kesmeme yol açarsa diye de korkuyorum.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum
Hemşire herzaman ki uygulamayı yapmış ama sizin bünyeniz aşırı reaksiyon göstermiş olabilir, aşının yan etkisi olabilir, hemşire biz hep buraya vuruyoruz derse bilirkişi de onaylarsa yine birşey olmaz.
Size çok geçmiş olsun bu binde bir görülen vakalar olur ya sizinki de ondan olabilir ama içinizin sinmesi için başka doktorlara da bir görünün ona göre bir hata varsa buna inanıyorsanız davanızı açarsınız
Benim de çocuğumun başına gelmişti hastanede yaptırdım sağlık ocağına gitmeye üşendim aynı sizin kolunuzdaki gibi oldu hemşiremiz kolonya ve pamuk yapın dedi ve bir haftanın sonunda indi, siz de o dönemde kistikleşmeden yapsaydınız iyi olurdu sanırım