Aşıyı geciktirme..

eylulum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2007
898
7
Kızlar ayın 13 ünde verem+karma+rotavirüs aşımız var ama ben o tarihte burda olmıyacağım.Burdada cumadan cumaya yapılıyomuş aşılar.Dolayısıyla 1 hafta gecikicek aşımız. Bişey olurmu acaba? Siz verilen tarihlerden şaştınız mı yoksa gününde mi yaptırdınız?:uhm:

tatlım önemli olan 60 günü geçmesi dispanserlerin aşı günü cuma olduğu için benimde bir hafta gecikmişti 60 günümüz cumartesi doluyodu mecbur birdahaki cumayı bekledik hepsini o gün yaptırdım verem,5li karma,rotavirüs bide pnomökok aşısı yaptırdım ben hepsi aynı gün oldu

merhabalar bu siteyi bir süredir takip ediyorum aynı aşamalardan geçtiğimiz bir çok anneden biri olduğumu bilmek beni rahatlattı bugün tam iki aylık olan bir kızım var önümüzdeki hafta 2. ay aşılarımız var ama aklıma takılan bir şey var rotavirüs aşısı ishal sanırım bu aşı sadece bir yldır ülkemizde yapılıyormuş bu doğrumu birde aşıdan sonra sıkıntılarınız oldu mu?bu aşı özel yani yapılması zorunlu değil bu yüzden gerekliliği konusunda kafam karıştı birden bire bir günde bir sürü aşı ağır gelmez mi?

sevgili elifin annesi evet 1 yıldır yapılıyor ben bu aşı ile ilgili konu acmıştım.aşı cok önemli hem ishal hem kusma hemde ateşle kendini gösteren bi hastalık rotavirüsü.aşıların hepsi aslında bebeklerimiz için önemli ve zorunlu.ama sağlık bakanlıgı listesinde yok çünkü devlet ödemiyor bu yüzden yok.bir günde bi sürü aşı ağır gelmez cünkü hepsi artık ateş yapmayan aşılar.aşıdan sonra bi sıkıntı olmuyor rota virüs zaten agızdan veriliyor damla şeklinde ama kesinlikle tükürmemesi gerek yoksa paran boşa gider.

ozzytoygar teşekkür ederim yanıtların için benim için çok önemliydi bu hafta bu konuda karar vermem gerekiyor bir sağlıkçı olarak söylediklerin daha da önemli oldu bir senedir uygulanan bir aşı olması insanın aklına ister istemez ilaç firmalarının bir dayatması ya da az gelişmiş ülkeler üzerinde i denemeler olabileceği düşüncesi oluştu bende belki biraz fazla abarttım bu konuyu ama insanın aklına geliyor işte.
birde anlamadığım zatürre aşısı çok önemli ve devlet bunu yapılacaklar listesine almıyor bu çok acı ve parası olmayıp bunları yaptıramayanların bebeklerine yazık değil mi?

yazık arkadaşım ama devlet işte napacaksın mecbur paracıklarımızla alacagız.yeterki saglıklı olsun bebişlerimiz.

ozzytoygar teşekkür ederim yanıtların için benim için çok önemliydi bu hafta bu konuda karar vermem gerekiyor bir sağlıkçı olarak söylediklerin daha da önemli oldu bir senedir uygulanan bir aşı olması insanın aklına ister istemez ilaç firmalarının bir dayatması ya da az gelişmiş ülkeler üzerinde i denemeler olabileceği düşüncesi oluştu bende belki biraz fazla abarttım bu konuyu ama insanın aklına geliyor işte.
birde anlamadığım zatürre aşısı çok önemli ve devlet bunu yapılacaklar listesine almıyor bu çok acı ve parası olmayıp bunları yaptıramayanların bebeklerine yazık değil mi?

zatüre aşısımı ben sağlık ocağının dışında yaptırmadım..yan etkileri olduğunu söylüyorlar?bilemiyorum ki...zatüre aşısı kaçıncı ayda oluyo..rotavirüste yaptırmadım..bağırsak tıkanıklığına sebep olabiliyomuş...korktum..4 aaylık bebeğim..zatüreyi ne zaman yaptırıyoruz

zatürre aşısının çok önemli olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini doktor söyledi ve geç değil başlayın sanırım iki ay arayla yapılıyor üç doz

X