Şampuan ve Saç Kremleri Aşırı yağlı saçıma ve pul pul elime gelen kepekli saç derime çare buldum sonunda:)

kimberley

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
merhaba arkadaşlar,
ben yıllarca aşırı yağlı olan, yıllardır hep döküle döküle azcık kalan saçlarımla uğraştım... ve yıllarca da ne yağlanmasına ne de dökülmesine çare bulabildim bir sürü şey kullanmama rağmen...son bir kaç yıldır ise halim iyice kötüleşmişti...saçımı sabah yıkıyorum akşama kaşınmaya başlıyor...yağlanıyor...ve kaşırken saç derim pütür pütür elime geliyo kepekli yağlı değişik iğrenç bişey elime geliyodu yani... ithal markaları şampuanları kremleri satan eczaneler var ya...yıllarca onlara para yedirdim... her gittiğimde hepsi beni bir koltuğa oturtup sözde saç derimi analiz ettiler ve hepsi bilgisayarın ekranında dibi yağdan pul pul olmuş saç derimi gösterdiler... ve beni kandırarak tabiki hep abuk sabuk ürünler şampuanlar sattılar...ama sattıkları her şampuan saçımı daha fazla dökmekten öteye gidemedim... yemediğim kazık kalmadı... bir eczaneye girince en az 90-100 lira verip çıkıyorum ve aldığım ürünleri kullanmadığımdam hepsi çöpe gitti:KK43:( en son vichy dercos kullanmıştım...sanki ondan biraz memnundum... en azından her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkayabiliyordum 1 gün idare ediyordu beni... ama kadın o kadar şey vaadetmişki bana maalesef çıkmadı ne saç derisindeki o kepekli dokuyu geçirdi ne de yağlanmamı engelledi...sadece saçım eskiye nazaran daha az dökülüyordu... 2 hafta kadar önce yine bir eczaneye gittim yine saç analizi yine gözüme sokulan saçlı derim... bu kez kadın bioderma diye bir şampuan verdi...oysaki ben internetten babe'nin yağlı saçlara şampuanın iyi geldiğini okumuştum onu alma niyetiyle girmiştim ama kadın bioderma nın saçlı derime iyi geleceğini söyledi... bi de yanına babe verdi... biodermayı ilk 4 hafta tedavi amaçlı kullanacaksın sonra da saçlarını babe ile yıkamaya devam et babe de yağlanma için birebir dedi... ben gene iki şampuana 90 lira bayılıp çıktım :KK43:( millet 2 liralık şampuanları kullanır saçları ipek gibi sırma gibi olur ben gider şampuana 90 lira bayılırım :KK43:( neyse bioderma yı kullanmaya başladım iki hafta oluyor ilk defa verdiğim para boşa gitmedi... saç dibim resmen rahatladı nefes aldığını hissediyorum :)) diplerdeki kepekli yağlı kaşığımda tırnaklarıma gelen oluşum yok artık :)) ve saçım 2 gün idare ediyor... hatta yıkamasam 3 gün bile idare eder...eskinden sabah yıkardım akşam kaşınırdı saçlarım...şimdi ise kaşınma yok o kadar mutluyum ki:)) 2 hafta daha bioderma ya devam edicem...o bitince de babe ile devam etcem saçlarımı yıkamaya... ben paylaşmak istedim çünkü o kadar çok para döktüm ki bu yolda... size de belki fikir olur...

bioderma ve babe yi kullanıyorum bu konuyu açtığımdam beri... bioderma dan çok memnunum... gerçekten kadının dediği kadar varmış saç derimi kepeklenmiyo ve saçım daha geç yağlanıyo bioderma yı kullandığımda... ve üstelik dökmüyor da... ama babe den memnun değilim... babe yağlanmamı durduramıyo bugün yıkasam yarına yağlanıyor bi de saç derime de iyi gelmedi kepeklenme oluyor... babe bittiğinde tekrar babe almayacağım..varsa eğer bioderma nın yağlanmaya karşı şampuanını alacağım..

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bana da eczacı aynı yöntemle sac derıme bakıp vichy nın sampuanını verdı bende su an onu kullanıyorm bayada para verdım ama cok ıyı deıl sacım gene ertesı gune yağlanıyo bu sefer de biodermayı denım bakalım. Yada acaba doktora gıtsem çözum bulabilr mi çunku benım cıldımde cok yağlı asırı derecede parlama var eger içten gelen bir hastalığım varsa o da işe yaramayabilir diye düşünüyorum.

cildiye uzmanına göründünüz mü hiç:KK34:

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bana da eczacı aynı yöntemle sac derıme bakıp vichy nın sampuanını verdı bende su an onu kullanıyorm bayada para verdım ama cok ıyı deıl sacım gene ertesı gune yağlanıyo bu sefer de biodermayı denım bakalım. Yada acaba doktora gıtsem çözum bulabilr mi çunku benım cıldımde cok yağlı asırı derecede parlama var eger içten gelen bir hastalığım varsa o da işe yaramayabilir diye düşünüyorum.

bioderma yı dene ben çok memnun kaldım inş sen de memnun kalırsın ama babe yi tavsiye etmiyorum kesinlikle

göründüm hem de üniv. hastanesinde prof.a gittim ama o da tam olarak ilgilenmedi ki kan değerlerime baktı birşey yok diyip yolladı geri :KK43:(

başka birine daha gidin bence:KK34:
birde zetion var onu tavsiye ederim

Son düzenleme:
ya bu saç yağlanması beni de canımdan bezdirdi. günlük kullanıma uygun bi şampuan mı bioderma?

bioderma 1 aylık kullanmalık tedavi gibi... eğer gerek olursa 1 ay daha kullanabilirsin... ben bitirmek üzereyim şampuanı...elimde babe de var...boiderma bittikten sonra babe ile devam edeceğim her ne kadar babe den pek memnun olmasam da... babe bittikten sonra eczaneye gidip varsa biodermanın yağlı saçlar için her zaman kullanabileceğim bir şampuanını alacağım günlük kullanım için...

göründüm hem de üniv. hastanesinde prof.a gittim ama o da tam olarak ilgilenmedi ki kan değerlerime baktı birşey yok diyip yolladı geri :KK43:(

başlığı görünce tamam dedim seboreik dermatiti olan biri çare bulmuş anlaşılan dedim öyle başladım okumaya:KK9: ama sizin böyle bişiden haberiniz yok bencede bi doktora daha görünün çünkü bahsettiğiniz şikayetler seboreik dermatit belirtisi bende aynı dertten muzdaribim hangi şampuanı kullanırsam kullanıyım hep pul pul kepekler ve kaşıntı:KK14:

bende de aynı sorunlar vardı. ben de aynı şekilde eczaneye gittim, büyüteç gibi birşeyle saç diplerine baktılar. bana da babe'nin şampuanı ve losyonunu verdiler. kullandım. ama tekrar almadım çünkü çok pahalı. benim bu sorunuma iyi gelen şampuanlar kremsiz olan şu şampuanlar: down under naturals fruit kicks (narlı) ince telli saçlar için hacimlendirici şampuan ve bioblas yağlı saçlar için olan şampuan. bu ikisinden çok memnunum.

prozinc mor renk kutuyu tavsiye ederim yağlı ve kepekli saçlara.dönemsel olarak kullanırsanız çok faydasını görürsünüz

merhaba arkadaşlar,
ben yıllarca aşırı yağlı olan, yıllardır hep döküle döküle azcık kalan saçlarımla uğraştım... ve yıllarca da ne yağlanmasına ne de dökülmesine çare bulabildim bir sürü şey kullanmama rağmen...son bir kaç yıldır ise halim iyice kötüleşmişti...saçımı sabah yıkıyorum akşama kaşınmaya başlıyor...yağlanıyor...ve kaşırken saç derim pütür pütür elime geliyo kepekli yağlı değişik iğrenç bişey elime geliyodu yani... ithal markaları şampuanları kremleri satan eczaneler var ya...yıllarca onlara para yedirdim... her gittiğimde hepsi beni bir koltuğa oturtup sözde saç derimi analiz ettiler ve hepsi bilgisayarın ekranında dibi yağdan pul pul olmuş saç derimi gösterdiler... ve beni kandırarak tabiki hep abuk sabuk ürünler şampuanlar sattılar...ama sattıkları her şampuan saçımı daha fazla dökmekten öteye gidemedim... yemediğim kazık kalmadı... bir eczaneye girince en az 90-100 lira verip çıkıyorum ve aldığım ürünleri kullanmadığımdam hepsi çöpe gitti:KK43:( en son vichy dercos kullanmıştım...sanki ondan biraz memnundum... en azından her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkayabiliyordum 1 gün idare ediyordu beni... ama kadın o kadar şey vaadetmişki bana maalesef çıkmadı ne saç derisindeki o kepekli dokuyu geçirdi ne de yağlanmamı engelledi...sadece saçım eskiye nazaran daha az dökülüyordu... 2 hafta kadar önce yine bir eczaneye gittim yine saç analizi yine gözüme sokulan saçlı derim... bu kez kadın bioderma diye bir şampuan verdi...oysaki ben internetten babe'nin yağlı saçlara şampuanın iyi geldiğini okumuştum onu alma niyetiyle girmiştim ama kadın bioderma nın saçlı derime iyi geleceğini söyledi... bi de yanına babe verdi... biodermayı ilk 4 hafta tedavi amaçlı kullanacaksın sonra da saçlarını babe ile yıkamaya devam et babe de yağlanma için birebir dedi... ben gene iki şampuana 90 lira bayılıp çıktım :KK43:( millet 2 liralık şampuanları kullanır saçları ipek gibi sırma gibi olur ben gider şampuana 90 lira bayılırım :KK43:( neyse bioderma yı kullanmaya başladım iki hafta oluyor ilk defa verdiğim para boşa gitmedi... saç dibim resmen rahatladı nefes aldığını hissediyorum :)) diplerdeki kepekli yağlı kaşığımda tırnaklarıma gelen oluşum yok artık :)) ve saçım 2 gün idare ediyor... hatta yıkamasam 3 gün bile idare eder...eskinden sabah yıkardım akşam kaşınırdı saçlarım...şimdi ise kaşınma yok o kadar mutluyum ki:)) 2 hafta daha bioderma ya devam edicem...o bitince de babe ile devam etcem saçlarımı yıkamaya... ben paylaşmak istedim çünkü o kadar çok para döktüm ki bu yolda... size de belki fikir olur...

Bioderma demişsiniz yeşil olan kutumu beyaz olan mı? Fiyatı nedir? Bide kararsız kaldım aynı durumdayım bioderma, zetion, prominoxil, prozinc önermişsiniz hangisi etkili ömür boyu mu kullanılmalı? Yağlı, kepekli, mat ve dökülmeden kurtulanlar bilgilendirseniz süper olur valla :26:

Arkadaşlar merhaba. Benim de saçlarım çok yağlı. Okula gittiğim için hergün yıkamak zorundayım. Tresanın ısırgan otlu şampuanını aldım. Umarım yararı olur. Sizlerden bi' fikri olan var mı?

Arkadaşlar selam konuya cevap yazılmayalı olmuş ama yine de danışmak istedim. Bir türlü kendime uygun şampuan bulamadım. Saçlarım heme yağlanıyor her gün yıkanıyorum, aynı zamanda kepek var ve ciddi anlamda kaşıntı var. Sebamed hergün yıkananlar için şampuan çok kötü yaptı, Bioblas denedim o daha çok kepek yaptı, şimdi Tresan kepek şampuanı kullanıyorum ama yağlanmayı azaltmış olsa da tam beklentimi karşılamadı, öneriniz var mı?

X