Kendinizi daha iyi hissettiğiniz ortamlarda zorlandığnığz konularda sohbet etmeye başlayın. Sonra sonra kendinizi daha az emniyette hissetiğiniz gruplarda da aynı sistemi uygulayın.
Hata yapmaktan korkmayın
Tesekkur ederim Meltem Hanim.Bir de soyle bir sorun varkulda bir hocam var.Benden baska herkese hatalarini sakayla karisik soyluyor,bana gelince benimle gayet ciddi konusuyor ve ben hic cevap veremiyorum.Boyle durumlarda ortadan hemen yok olmak istiyorum cunku kipkirmizi oluyorum.Aslinda arkadaslarimla bazen ciddi konusuyor ama onlar hemen sakaya ceviriyorlar ve hoca da bu sefer onlara gayri ciddi davraniyor ama ben bunu yapamiyorum.Ders aralarinda hoca herkesle gule oynaya sohbet ederken ben orada yokmusum gibi davraniyor ve sanki bana,beni asagiliyormus gibi geliyor.Bu sefer onun dersinde rahat olamiyorum ve o ders bana iskence gibi geliyor.Bazen arkadaslarimla yanina gidiyoruz ve benim icin "bu arkadasiniz konusma ozurlu mu?hic konusmaz mi?konusmazsa evde kalir" gibi sozler soyluyor.Hocam da yasli oldugu icin hicbir sey soyleyemiyorum,aglayacak gibi oluyorum.Kendimi ezdirmemem icin boyle hocalara nasil davranmam gerekir?
Tesekkurler...
Siz de arkadaşlarınızın yaptığı gibi söylenenleri şaka yolu ile karşılayın. Böylesine ciddiye almayın. Siz alıngan davrandıkça, alınacağınız davranışlara daha çok maruz kalırsınız.
Candy, aslında bir süre profesyonel destek almanız doğru olur.