Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aşırı tüylenme (hirsutizm),genellikle hormonlarla alakalı bir sağlık probleminden kaynaklanır.
birden farklı hormonun salgılanışındaki düzensizliklerden ,overlerdeki kistlerden (daha çok polikistik durumlar görülür),böbrek üstü bezlerden salgılanan androjenlerden vs vs kaynaklanabilir.
sizdeki tüylenmenin sebebi en iyi ,jinekolojik muayeneden geçtikten sonra tespit edilebilir.
tedavi genellikle ilaç tedavisi şeklindedir.
hastalık ilerlemeden en kısa zamanda uzmana gitmekte fayda var.
estetik görüntüyü hafifletmek için(kılları azaltmak,yok etmek için lazer epilasyon ve kozmetik preperatlar kullanılabilir.)
ilaç tedavisiyle içerden hormonlar düzenlenir
dışardanda yani var olan kıllar içinde ya lazer epilasyon yada kıl azaltıcı krem losyon vs kullanılabilir.
bende de aynı sorun var doktora gittim hormon testlerimi yaptırdım. böbrek üstü bezden kaynaklandığını söyledi doktor ve aldactone adında bi ilaç verdi 3-4 aydır kullanıyorum bu ilacı. lazer epilasyona gitmemde bir sakınca olmadığını söyledi. ilaç biraz azalma yaparmış ama istenilen sonuç alınmaz dedi ilaç daha çok testesteron hormonunu dengeleyip yükselmesini önleyeceğini söyledi. yalnız lazer epilasyonda yüz bölgesinde istenilen sonuç alınamayabiliyormuş bir çok kişiden böyle duydum. doktorun verdiği ilacı kullanıyorum ve 3 aydırda karınca yumurtası yağını kullanıyorum yüz bölgem için. normalde çok çabuk çıkan tüyler şimdi o kadar azaldıki anlatamam bir ayı geçmesine rağmen çok az tüy çıktı. bence ihmal etme ve endokrin doktoruna bir görün.
karınca yağını yüz hariç başka bi bölgede denedin mi..işe yarıyor mu gerçekten..
bende gittim doktora..bi hap verdi..var olan tüylere etki etmez ama çıkacak olan tüyleri azaltır dedi...ne kadar etki edecek bekleyip görecez...CADIARZU
aynen benim gittiğim doktorda verdiği ilaç için bunları söyledi. var olan tüyleri yok etmez ancak tüyleri aldıktan sonra çıkacak olanları azaltır dedi. karınca yumurtası yağını bir tek yüzümde denedim. koltuk altında ve kollarımda da deneyeceğim. inşallah onlarda da etkili olur.
bende denemek istiyorum ama bi yandan da korkuyorum..
kıl döngüsü filan olur diye..sen deneyeceksen yorumlarını almak istiyorum..
bi de yüz bölgesindeki tüyleri nasıl aldın..yan taraflar özellikle..