Aşırı stres ve tüp bebek

delihindi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2022
197
16
iki yıldır tüp bebekle uğraşıyorum. bu üçüncü tedavim olacak nasipse.ilki medikalparkta oldu negatif ikincisi memorialde oldu o da olumsuz.
Şimdi üçüncü için yağmur erbil veya aret kamar düşünüyorum ama inanılmaz stresliyim.
Çünkü son atımlık kurşunumuz var eşim de sikildi tedavi süresinden.
Heyecan ve stres yumurtayı bozuyormuş doktorum strese girme kortizol üretip yumurtayı bozacaksın dedi ama elimde değil. Birden karnıma kramp giriyor heyecandan derin derin nefes alıyorum.
Yumurta bozulmuş mudur ? Tedaviyi sonraki aya mı erteleyeyim? Yumurta ne zaman olusmaya başlıyor? Adetle mi yoksa yyumurtlamadan adete kadarki fazda bile üzüntü ve heyecan bozar mı?
Streslendigim yetmiyor strese girdiğim için de ayrica strese giriyorum. Böyle olup pozitif olan var mı?
Baya nefes alışımı etkileyen karnıma kramp sokan iç çekilmesi gibi stres yaşıyorum.

Selam,
Foliküllerin olgunlaşıp büyümesi yaklaşık 3-4 ay sürüyor. Yani şu an yaptığın stres şimdiki tedavini etkilemez.
Ben çok stresli ve panik bir insanım. O yüzden stresin tüp bebek sürecindeki etkileri hakkındaki bir çok yabancı araştırmayı okudum Bu çalışmaların çoğu stresin tüp bebek süresine negatif bir etkisi olmayacağını söylüyor.
Ancak stres tabii ki vücuttaki hormonları etkiliyor. Kendi kendine hamile kalmaya çalışırsan, reglin ya da ovülasyonun geçilebilir.
Ama tüp bebek sürecine etkisi yok. Zaten tüm foliküller vs hepsi hormon ilaçlarıyla büyütülüyor, dengeleniyor. Örneğin estrojen hormonun düşükse, doktor zaten estrojen hapı ya da jeli yazacak.
Kısacası stres yapmamalıyım diye kendini daha da strese sokma Sana herşeyin hayırlısını diliyorum

Teşekkür ederim

Ya siz başkasının eşinden Kıbrıs’ta tüp bebek yaptırmaya çalışmıyor muydunuz? Kimden ne zaman 2 tedaviniz oldu da eşiniz süreçten sıkıldı?

Ya siz başkasının eşinden Kıbrıs’ta tüp bebek yaptırmaya çalışmıyor muydunuz? Kimden ne zaman 2 tedaviniz oldu da eşiniz süreçten sıkı
Adam esas eşini bunla aldatirken bu da acaba esas eşini mi onla aldatiyordu. Şimdi tedavi olduğu adam eşi değilse kim.
Hali hazırda Türkiye'de eşiyle tedavi olurken baskasiyla Kıbrıs'ta ne yapacak müge anlı da biter bu olay

Stres turunmayı etkiliyor diye bılıyorum bu konuda yabancı kaynakları araştırdınız mı? Benım araştrmalarımda direk tutmama etkisi degıl diyo stres için bılemedım. Bende tüp bebekle ugrasırken anksiyete hastası oldum transferım aklıma geldikce stres oluyorum ve tutmıcak diye cok korkuyorum antdepresana başladım doktorumla pozitifi gorunce bırakıcaz

Bu makalede 14 araştırmanın sonuçlarına bakılmış. Bu 14 araştırma IVF sürecinde olan toplam 3583 kadını kapsıyor ve stresin IVF sonucunu negatif etkilemediği ortaya çıkmış.

Bu da daha küçük bir araştırma. Bu araştırmada hem fiziksel hem de ruhsal stres seviyelerine bakılmış. 72 hastanın kortizol (stres hormonu) seviyeleri IVF'e başlamadan, yumurta toplama öncesinde ve embriyo transferi öncesinde ölçülmüş. Ruhsal stres de bir takım testlerle değerlendirilmiş. Sonucunda stresin tüp bebek sonucunu negatif şekilde etkilemediği ortaya çıkmış. Hatta yüksek kortizol oranını ile hamilelik şansının yükselebileceğini de söylüyor bu makale. Ama tabii ki burada üstteki makaleye göre denek sayısı daha az. O yüzden böyle bir korelasyon kurmak için çok erken.

Uzunca bir süredir maalesef tüp bebek konusunun içindeyim. Anladım ki "super food" denilen şeyler, bitki çayları, yoga yapmak vs. gibi stresi azaltan şeylerin hiçbirinin önemi yok... Genetik açıdan düzgün olan embriyo eğer rahmin uygun yerine tutunduysa o hamilelik devam ediyor. Eğer buna rağmen tutunmadıysa bağışıklık sistemine, kan pıhtılaşmasına ve rahimin içine bakılmalı. Deneysel şeylere de açığım. Mesela Embryo glue, Omegaven, kortizon ve lenfosit aşısı gibi. Bilimsel araştırma sonucu üretilmiş herşeyi denemekte fayda var bence

Sonuç olarak bu dönem çok stresli bir dönem. Bir kere vücuda aşırı hormon yüklemesi yapılıyor. Bundan ötürü doğal olarak sürekli panik durumundayız hepimiz. Bunu kabul edip, sonucu etkilemeyeceğini düşünerek kendimizi biraz olsun rahatlatabiliriz bence

Evet cok guzel acıklamışsınız ama yıne de fazla yapılan stres mutlaka etkıler mesela ben fazla yapıyorum uykularım bıle guzel olmuyo uyuyorum uyanıyorum falan o yuzden bi antidepresana başladım düşük dozda ve boyle yapıcam transferımı inşallah bebege bi zararı olmaz ilaç gebelikte c kategorisinde pozitifi gorene kadar etkılıcegını dusunmuyorum tüp bebek tedavısınde kullandıgımız estrofem x kategorisinde bebege tamamen zararlı bi ilaçmış ama sonuc olarak kullanmak zorundayız ve tutuyo yıne bebek. Stresin rahımı kastıgını duymuştum ve bi de vucut soyle bişey dusunebılıyomuş ben su an streslıyım başka bi durumdayım bi de bebeği idare edemem diye bi durumada girebılıyormuş tabı bunlar hep düşünceler neden tutmadgnı kimse bılmıyo tam olarak. Su an genetık olarak saglıklı 2 embrıyom var her ihtimale karsı bagısıklık baskılayıcı bi tedavıde uygulıcaz, kan pıhtılaşma iğneside kullanıcam ve en son gebelik aşısıda yaptrmayı dusunuyorum ama hala bunlara rahmen tutmazsa başka bılınmeyen seylerde var sanırım cunku genetiği saglam olup bunlar uygulanıp tutmayan kişilerde az degıl

Iki adet genetiği normal embriyonuz olması harika Umarım ikisi de rahminize tutunur ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsiniz.
Hamilelik öncesinde ve hatta hamileyken bile antidepresan kullanan arkadaşlarım var. Hiçbir sağlık sorunu olmadan doğum yaptılar. Zaten doktorlar en düşük dozajı veriyor bu dönemde.
Tüp bebek süreci gerek fiziki, gerek ruhsal olarak tam bir işkence. Bu dönemde yardım almak, oturup bütün gün depresyonda olmaktan daha iyi bence Stres tüp bebek sonucunu etkilemiyor olsa bile genel olarak böyle bir ruh hali ile yaşamak çok kötü. Ben tüp bebek sürecinde hep rapor almaya çalışıyorum mesela. Kendinize iyi gelen neyse imkanlarımız çerçevesinde onu yapmaya çalışmalıyız bence. Keşke bu durumda olmasaydık

bu kisinin konusu kadar kafa karistiran bir konu yok. Beynimi curuttu resmen

İyi bir prof psikiyatr buldum anne ve bebek saglığı üzerine çalışmaları var şimdilik cok küçük dozda başladık ilaça aslında kk araştırmalarımda coğu kişi kullanmış ve hiç bir kötu yan etkisi olmamış ama yıne de insan korkuyor tabi cok zor bir sürec deneme sayısı artınca korkuda artıyo eger tutup doğacagı varsa oluyor bir şekilde. Daha once transferımde hiç stres yapmadım ilaç kullanmadım ama 6. Haftada bebeği kaybettım malesef.. keşke olmasaydık gercekten cok yoruldugumu hissedıyorum

Başınız sağolsun. Bu kadar zorluktan sonra, bir umut hamile kalıp, kayıp yaşamak çok kötü. Ben de geçen ay aynı şeyi yaşadım. Tüp bebek süreci zor değilmiş gibi, bir de üstüne düşüğün verdiği acı eklendi Umarım hepimiz için herşeyin en hayırlısı olur

Gercekten düşük yaşamak cok zor bi durum tamam bitti artık kavustum istediğim seye deyip bunları yaşamak zor bi de tekrar hamıle kalırsam benden dolayı mı yoksa embrıyodan mı dolayı düşük oldu korkusu da cabası inşallah hepımız istediğimiz gibi anneliğe ulaşırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…