Aşırı sıcak evde bebek

afrodisias

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2023
7
1
Herkese merhaba. Bebegim 5 aylik ve evimiz sabah en serin saatlerde bile 32 derece civari. Sadece bebek bezi ile yatiriyorum .Klima yok ve maalesef alamıyoruz şu an .Vantilatör de bir işe yaramıyor. Yakarca denen lanet hayvan da ayrı bir durum.2 kat tel yapılmış camdan bile geçiyor. Çıldırmak üzereyim. Bebeğime sıcaktan bir sey olacak diye çok korkuyorum. Kalp atislarini izleyip duruyorum butun gece. Zaten yavrum dogru dürüst uyuyamiyor Hiç bu kadar sıcak evde bebek büyüten oldu mu ? Ben nefes almakta güçlük çekiyorum o ne yapıyordur diye düşünmekten cildiricam ,sinirlerim bozuldu surekli ağlıyorum.

Hiç bukadar sıcak evde bebek büyüten oldu mu derken? Ventilatörün ne olduğu bile bilinmeyen çok daha sıcak iklimlerde büyüyen bebekler napsın? Ağlayacak kadar abartmayın. Dışarıya öğle sıcağında çıkmayın yeter. Bir de bebek arabasını müslin ile örtmeyin sıcağı içeriye hapsedip bebeği havasız bırakır.

İnsanların ruh halleri ve yaşadıkları hakkında bir şey bilmeden böyle ukala bir üslupla konuşmazsıniz !!!Daha once iki kere bebeğini karninda kaybetmiş bir anne var karşınızda. Bebegimi öğlen dışarı çıkarmayacak kadar beynim çalışıyor. Tsk ederim yorumunuza

İnsanların ruh halleri ve yaşadıkları hakkında bir şey bilmeden böyle ukala bir üslupla konuşmazsıniz !!!Daha once iki kere bebeğini karninda kaybetmiş bir anne var karşınızda. Bebegimi öğlen dışarı çıkarmayacak kadar beynim çalışıyor. Tsk ederim yorumunuza
Daha önce iki kez bebeğinizi kaybettiğinizi ve psikolojinizin bu yüzden bozuk olduğunu siz söylemeden kimse bilemez. Uzman desteği alın o zaman. Bu abartılı evhamla bebeğinize iyi gelemezsiniz, umarım beyniniz bunun da farkındadır.

Ukala olarak ne demiş ki? Ben güneydoğuda yaşıyorum, evinde klima olmayan bir sürü aile biliyorum. Onlara bir şey olmuyor, öylece büyüyorlar. Bebeğinize üzülmenizi anlıyorum ama sizin üslubunuz daha sıkıntılı. Bu kadar takıntılıysanız ucuzundan ya da ikinci elinden bir klima tedarik edin, içiniz rahatlasın.

suan ayni durumdayim bebegim 37 gunluk sicak+nem。 yapacak bisey yok。ben cocuklari alip icanadoluya aileme gidecegim en azindan nem yok orda

İlk çocuk olduğunu var sayarak bu kadar strese girmeni normal karşılıyorum.
Çok sıcak iklimde yaşamak insanı başlı başına stres ve sıkıntıya sokuyor zaten ama merak etmeyin güneşe direk maruz kalmadığı sürece sıcak hava onu çok etkilemez.
Elinizden geldiğince duşa sokabilirsin, bir leğen alın içini hafif suyla doldurun ve içine yatırın ellerini şaplatacak kadar su olsa yeter. Hem o suyla oynar Hem serinler.
Aklıma başka fikir gelmedi... zaten klima gibi yapay sogutucular kuru hava oluşturdukları için çok da yararlı değiller.

Bişey olmaz bu kadar abartıp ağlamanın bi mantığı yok çok üzülüyorsanız bi klima alın ki klima daha çok hasta eder
Klima hasta eder çok genel bir tabir olmamış mı? Derecesi bebeğe göre ayarlanırsa hasta olacağını sanmıyorum.

Herkese merhaba. Bebegim 5 aylik ve evimiz sabah en serin saatlerde bile 32 derece civari. Sadece bebek bezi ile yatiriyorum .Klima yok ve maalesef alamıyoruz şu an .Vantilatör de bir işe yaramıyor. Yakarca denen lanet hayvan da ayrı bir durum.2 kat tel yapılmış camdan bile geçiyor. Çıldırmak üzereyim. Bebeğime sıcaktan bir sey olacak diye çok korkuyorum. Kalp atislarini izleyip duruyorum butun gece. Zaten yavrum dogru dürüst uyuyamiyor Hiç bu kadar sıcak evde bebek büyüten oldu mu ? Ben nefes almakta güçlük çekiyorum o ne yapıyordur diye düşünmekten cildiricam ,sinirlerim bozuldu surekli ağlıyorum.
Ben gecen yil bu ayda dogum yaptim. Ekime kadar oglumla yandik kavrulduk. Sicaktan uyumazdi isilik falan da cabasi. Yenidogan oldugu icin ben soydulca millet giydir diye konustu durdu. Sonuc olarak bu yil yine yaniyoruz ama alisti. Evim guney bati cephe cati kati🤭

Bizimki doğduğunda ev 30 derece oluyordu. Sonraki yaz çatıyla alakalı tadilat yapıldı en azından artık 30u bulmuyor. Siz de eğer yalıtım yaptırabilirseniz yaptırın. Veya mini klima tarzı şeyler en azından 2.el belki bulabilirseniz.
Şimdi 3 yaşında hala sıcağı sevmez. Biraz sıcak olsun uyanır durur uykudan.

Daha önce iki kez bebeğinizi kaybettiğinizi ve psikolojinizin bu yüzden bozuk olduğunu siz söylemeden kimse bilemez. Uzman desteği alın o zaman. Bu abartılı evhamla bebeğinize iyi gelemezsiniz, umarım beyniniz bunun da farkındadır.

Zaten ona iyi gelmeyeceğinin farkında olduğum için buradaki annelerden "bir sey olmaz,biz de böyle büyüttük"vs vs cümleler beklediğim için yazdım. Yani abartiyor muyum, bir sey olur mu korkusunu azaltmak icin insanca içimdekileri belirttim ama ne kolay insan eleştirmek sizler için... Umarım hic kimse evde tek başına,yakınında kimsesi olmadan bu tarz bir psikoloji ile yalnız kalmaz ...

Ya ne kötü insanlarsiniz siz ya Kadincagiz bişey sormuş yardım rica etmiş içini rahatlatmak için.Ne biçim şeyler yazmissiniz.Safi kotusunuz.Banlanicam evet ama söylemek zorundayım.Cok kotusunuz.Disardaki nefretinizi,mutsuzlugunuzu burda yardım rica edenlere kusmayin artık.Disarda nasılsınız Allah bilir.

Hangi ildesiniz ki bu kadar sıcak?

Daha ilk yazı annesi. Çok zorlanıcak. Evet seni anlıyorum. Klima hasta etmez merak etme. Anti alerjik klimalar var. Kapıyı aralık bırakırsınız. Bebeğin rahat uyuyabilmesi için ortam ısısı önemli. Duşa sokun, duştan sonra iyice nemlemdirin vücudunu. Her yıkamada şampuan kullanmayın. Boğazı, koltuk altı, bacak boğumları pişik olmasın. Bezini ara ara takmayın şort giydirin öyle dursun.

Ben gecen yil bu ayda dogum yaptim. Ekime kadar oglumla yandik kavrulduk. Sicaktan uyumazdi isilik falan da cabasi. Yenidogan oldugu icin ben soydulca millet giydir diye konustu durdu. Sonuc olarak bu yil yine yaniyoruz ama alisti. Evim guney bati cephe cati kati🤭
Bende 1-2 haftaya doğum yapıcam sıcaktan duramıyorum üşür dediler uzun kol aldım takımları tulumları ama nasıl giysin bu sıcakta havale geçirir çocuk heralde. Galiba ben de soyarım anneler giydirir ya da baskılar giydir üşür diye🙄

Canim benim bukadar stres yapip uzulme sıcaktan cok zarar gelmezki sadece uykulari bölünür rahat uyuyamaz terlerse uzerini degistir sadece. Ben klimayi calistirmiyorum camlar acik yatiyoruz daglik alanda oldugumuz icin yakarca konusunda lavanta yagini oneririm ben bebegime surmuyordum birlikte yatiyoruz kendime suruyordum biraz yatak kenarlarina falan gelmiyor ozaman ( yagi direk kullanmadim ama bos bi saç spreyimi yıkadim güzelce icine su doldurdum tamamen sonra 2 yemek kasigi yag akittim onu sıktım sürekli o sekilde onermisti bir arkadasim )

Bende 1-2 haftaya doğum yapıcam sıcaktan duramıyorum üşür dediler uzun kol aldım takımları tulumları ama nasıl giysin bu sıcakta havale geçirir çocuk heralde. Galiba ben de soyarım anneler giydirir ya da baskılar giydir üşür diye🙄
Valla ben gecen sene haziranin 10nda dogum yaptim eve geldik cocuk kat kat 1 hafta sonra kontrole goturdum doktor bana sen ne yapmissin cocugu boyle soy hemen dedi soydum zıbınla kaldi yavrum bi rahatladi doktor kızdı okadar fazla giydirmeme erkek bebekler sicagi sevmez zaten bu sicakta bukadarda ortulmez diye .. nasil alistirirsan oyle gidermis valla bende sonrasnda hep zıbınla tuttum cocugumu sadece ayagini corapsiz birakmadim.bide gece yatarken sabaha karsi serin oldugu icin ince pjama giydirdim

Valla citcitli sifir kol giydirdim muslinle tek kat kundak yaptim aksamlari. Gunduzleri sadece muslin. Buyukler her seye konusuyolar

Valla ben gecen sene haziranin 10nda dogum yaptim eve geldik cocuk kat kat 1 hafta sonra kontrole goturdum doktor bana sen ne yapmissin cocugu boyle soy hemen dedi soydum zıbınla kaldi yavrum bi rahatladi doktor kızdı okadar fazla giydirmeme erkek bebekler sicagi sevmez zaten bu sicakta bukadarda ortulmez diye .. nasil alistirirsan oyle gidermis valla bende sonrasnda hep zıbınla tuttum cocugumu sadece ayagini corapsiz birakmadim.bide gece yatarken sabaha karsi serin oldugu icin ince pjama giydirdim
Bende sıcaga alıştırmak istemiyorum ben az rüzgar esse üşürüm mesela şu sıcakta giydirmem ama bakalım nasıl baş edicem büyüklerle 😐 bizi cahil görüyorlar çünkü

X